Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Futbol10 Numara

Umut Bulut, bu sezon eski günlerini arıyor. Ama Süper Lig tarihinin en golcü 10. ismi olmayı başardı.

Umut Bulut, uzun yıllardır Süper Lig’de mücadele etse de kariyeri boyunca devamlı eleştirilen bir forvet oldu. Mücadelesi, koşuları, rakip savunma üzerindeki baskısı onu her zaman üst seviye takımlara taşıdı ama oynadığı takımlarda taraftarların en güvendiği forvet oyuncusu o olmadı. Son vuruşları yetersiz olarak görüldü. Kaçırdığı ‘kolay’ goller, onun kredisinin azalmasına neden oldu. Fakat tüm eleştirilere rağmen 2005’ten 2011’e kadar altı sezon üst üste 10 gol barajını geçmeyi de başarmıştı. Umut, o serinin ardından Fransa’ya transfer olarak Toulouse takımı için ter döktü. Orada geçirdiği tek sezonun ardından Galatasaray’a döndü. İstanbul ekibindeki son sezonuna kadar da alışılmış istatistklerini korumayı devam etti. Kötü geçen 2015-16 sezonunun ardından Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılan Umut Bulut, bir diğer Sarı-Kırmızılı takıma; Kayserispor’a transfer oldu.

Umut bu sezon uzun süre siftah yapamadı. Fakat Sergen Yalçın’ın takımın başına geçmesinin ardından gollerini atmaya başladı. Önce Fenerbahçe’ye, ardından Beşiktaş’a gollerini attı. Son olarak bu hafta da Gaziantepspor ağlarını sarstı. Bu gol Kayserispor’a galibiyet için yeterli olmadı ama Umut Bulut’un kariyerinde önemli bir nokta olarak duruyor.

Süper Lig kariyerindeki 138. golünü kaydeden Umut, Cenk İşler’i geride bırakarak lig tarihinin en golcü 10. futbolcusu oldu. Umut’un 9. olmak için ise üç gole ihtiyacı var. Tecrübeli oyuncu, bu üç golü atarsa Necati Ateş’i geride bırakacak. Umut, 147 gole ulaştığı takdirde ise 146 gollü Fevzi Zemzem’i geride bırakacak. Fakat sezonun geri kalan 9 haftasında 9 gol atması biraz zor gibi duruyor. Umut, eğer önümüzdeki sezon Süper Lig’de forma giymeye devam ederse üst sıralara ilerlemeye devam edebilir. Fakat her şey yolunda bile gitse, 34 yaşındaki golcü oyuncunun 188 gollü Serkan Aykut’u geride bırakması oldukça zor gibi duruyor.

Umut Bulut’un golleri

Ankaragücü: 36 gol
Trabzonspor: 67 gol
Galatasaray: 32 gol
Kayserispor: 3 gol

Süper Lig tarihinin en golcü 10 futbolcusu

1)Hakan Şükür 249 gol
2) Tanju Çolak 240 gol
3) Hami Mandıralı 219 gol
4) Metin Oktay 217 gol
5) Aykut Kocaman 200 gol
6) Feyyaz Uçar 191 gol
7) Serkan Aykut 188 gol
8) Fevzi Zemzem 146 gol
9) Necati Ateş 140 gol
10) Umut Bulut 138 gol

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce