Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolEn İyi 11: La Liga

La Liga, 16 haftalık maratondan sonra araya girdi. Heyecan yeniden başlamadan önce ilk dönemin en iyi 11'ini derledik.

Diego Lopez (Espanyol): 35 yaşındaki Diego Lopez, La Liga kalecileri arasında en az gol yiyen ve en çok kurtarış yapanı. Peki o zaman Espanyol nasıl orta sıralarda kaldı? Çünkü Lopez’in sahada olmadığı 217 dakikada 11 gol yediler. Toplam yedikleri golün yarısı… Lopez, aynı zamanda oynadığı maçların yarısında (14-7) kalesini gole kapadı.

Mario Gaspar (Villarreal): Villarreal, ligin en az gol yiyen takımı. Oturmuş geri dörtlüsü bu başarının en önemli parçası.  Sağ kulvarda savunması ve bindirmeleriyle dikkat çeken Mario Gaspar da o parçanın en önemli oyuncusu oldu.

Sergio Ramos (Real Madrid): La Liga içindeki tek yenilgisiz takımı El Clasico’da mağlubiyetten kurtaran Sergio Ramos’tu. Deportivo ve Villarreal maçlarında da kritik gollere imza attı. Ama onun asıl görevi rakipleri durdurmak ve bu konuda halen ligin en iyilerinden.

Diego Godin (Atletico Madrid): Atletico Madrid, son dönemde ilk defa bu kadar geride kaldı. Ama ligin en az gol yiyen üçüncü takımı olarak savunma kimliklerini koruyorlar. Çünkü savunma liderinin formu düşmüyor. Godin, yine sezonun öne çıkan isimlerinden oldu.

Yuri Berchiche (Real Sociedad): Kısıtlı kadroların, yetenek ordularıyla baş etmesi artık beklerle mümkün. Yuri Berchiche, Real Sociedad’ı hem saha içinde ileriye hem de puan durumunda yukarıya taşıdı.

Vitolo Machin (Sevilla): Vitolo Machin, eski Sevilla ile yenilenen Sevilla’nın ortak noktalarından. Performansı her geçen gün yükseliyor, aldığı sorumluluk artıyor. Ligin ilk yarısında da atakları yönlendiren isim oldu ve sezona istikrarsız başlayan takımını üçüncü sıraya çıkardı.

Toni Kroos (Real Madrid): Ronaldo – Benzema- Bale üçlüsünün arkasındaki anahtar bir Alman. Ligin asist kralı, muhteşem üçlüyü beslemekten bir an yorulmadı. Yenilgisiz takımın en önemli isimlerinden biri oldu.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid): 2016‘nın en iyisi; yılın son dönemini düşük viteste geçirdi. Onun düşük vitesi ise dünyadaki çoğu futbolcunun olmak istediği seviye. Şampiyonlar Ligi dahil oynadığı 17 resmi maçın 11’inde ya gol attı ya asist yaptı. Sahadaki varlığı skorun değişmesi için yeterli.

Lionel Messi (Barcelona): Lionel Messi de oynadığı 18 resmi maçın sadece beşinde gol atamadı. Barcelona o 5 maçta da 1’er gol atabildi. Yani Barcelona; milli takımı bırakan, saçını sarıya boyatan ve yıl sonu anketlerinde Ronaldo’nun gerisinde kalan Messi’nin ayaklarına bakmaya devam ediyor.

Iago Aspas (Celta Vigo): Real Madrid ve Barcelonalı yıldızların arasında bir Celta Vigolu…Aspas, sezonun ilk yarısında 10 gol attı. Eylül ayının sonundan beri fırtına gibi esiyor. Oynadığı takımın 13. sırada olduğunu düşününce faydası bir kez daha ortaya çıkıyor.

Luis Suarez (Barcelona): MSN’den biri yerini Aspas’a vermek zorundaydı; o da en zayıf halka(!) Neymar oldu. Çünkü Luis Suarez sadece ligin değil Avrupa’nın en formda bitiricilerinden biri olmaya devam ediyor. 15 maçta attığı 12 gol için ‘bu sezon formsuz’ diyenler var. Oysa son oynadığı Espanyol maçındaki performansı bile şapka çıkarmak için yeterli.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce