Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer SporlarStuart’tan Bir Hayat Dersi

Dennis Taylor ve Steve Davis’in oynadığı efsane maçtan beri en iyi Crucible finalini izledik. Bingham maçı 18-15 kazanırken, tüm dünyaya ne olursa olsun kendine inanmanın önemini hatırlattı.

2015 Snooker Dünya Şampiyonası finali asla 1985 finali gibi 18.5 milyon yerel izleyiciye ulaşmadı. Ancak o efsane final bile 30 yıl sonraki maçın kalite standartlarına asla yaklaşamazdı. 1985 yılında ‘siyah top final’i vardı, 2015 yılında ise ball-run finali.

Gecenin en hararetli noktasında 15-15’lik bir eşitlik vardı. Murphy 3 farklı geriye düştükten sonra geri dönüp eşitliği sağlamıştı. Maç, şampiyonluk ve hayalleri o noktada Bingham’ın ellerinden kayıyor gibiydi. Çok fazla kupayla süsleyemediği 20 yıllık hikayesinin zirve noktası, aslında son dört senede kazandığı iki sıralaması turnuvası değilmiş meğerse. Bizleri bekleyen bir ‘külkedisi masalı’ daha varmış.

Bingham 38 yaşında kazandığı bu kupa ile, 1978 yılında turnuvayı 45 yaşında kazanan Ray Reardon’dan beri en yaşlı şampiyon oldu. Son 68 yılın ise en yaşlı ‘ilk kez şampiyon’u olmuştu.

Ball-Run lakaplı oyuncu sevimli gülümsemesi, açık sözlülüğü, iddiasız tavrı ve bir gangster filminden kopup gelmişe benzeyen görüntüsüyle bunca yıl çok başarı vadetmeyen bir karakter olarak dikkatleri çekmeye çalıştı. Oyuna olan devasa sevgisi ve bağlılığı neredeyse bulunmaz düzeyde olan bu adam sonunda ütopyasına ulaştı. 17 günün sonunda yılların profesyonellerini korkudan titreten, hatta suratlarını isteka topundan bile beyaz hale getiren Crucible’dan istediğini aldı.

Bundan sonra artık o bir dünya şampiyonu. Önümüzdeki yıl tüm turnuvalara bu unvan ile gidecek. Finaldeki rakibi Murphy’nin sözlerinde bahsettiği gibi “snooker’ı hayatın kendisinden bile fazla seven” bu adam, Eminem’in Lose Yourselfi ile maçlara çıktığı bu turnuvada belki kendini kaybetmedi ama çuhaya adadığı ömrünün en büyük ödülünü kazandı.

*Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


 

Betfair World Snooker Championship

 

2015 Snooker Dünya Şampiyonası’ndan geriye kalanları beş maddede Müthiş Can Ölçer derledi.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Kazanmak

Kazanmak

4 sene önce
Dönemler Üstü

Dönemler Üstü

4 sene önce