Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolVideoGözden Kaçmış!

Olivier Giroud’nun hafta sonu akrep vuruşu ile attığı gol çok konuşuldu. 1990’ların başında benzer bir golü de Zico atmıştı.

Çoğu zaman Arsenal’e gönül verenlerin eleştirilerine maruz kalan Olivier Giroud, bu hafta Crystal Palace’a attığı akrep vuruşu golle övgü aldığı nadir anlardan birini yaşattı.

Takımın ‘yıllanmış’ menajeri Arsene Wenger fantastik vuruş için, “Bugüne kadar görmediğim güzellikte bir goldü. Antrenmanlarda böyle güzel goller atıyor ama 30 yıldır bunun gibi bir gol görmedim” dedi. Wenger’in gözünden kaçan ya da belki de unuttuğu da bir tane vardı aslında.

https://www.youtube.com/watch?v=8qfQjrGEPzQ

Arthur Coimbra Zico, 1980’lere giydiği 10 numara ile damga vurmuştu. Flamengo ve Udinese’de bol bol hayran kazandıktan sonra, kariyerinin sonunu Japonya’da, Kashima Antlers formasıyla noktalamıştı. 1991 ile 1994 arasında Japonya’da top koşturan efsane 10 numara, İmparatorluk Kupası maçında Giroud’nun yaptığı vuruşa benzer bir topuk vuruşuyla rakip fileleri havalandırmıştı. Bu gol, Japonya’daki unutulmaz anlarından biriydi. Maracana Stadı’nda en çok gol atan futbolcu sıfatına sahip Zico, yıllar sonra İtalyan kanalının yaptığı belgeselde, bu akrep vuruşu için “Attığım en güzel gol” diyecekti.

İki seçenek var: Arsene Wenger ya Zico’nun golünü unuttu ya da o vuruşu pek beğenmedi.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce