Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

EURO 2016FutbolB Grubu

Euro 2016 başlıyor. B Grubu'nda öne çıkanlar kimler? Hangi takımlara dikkat etmeli? Maçları nasıl izlemeli?

İNGİLTERE

Harry Kane during England's 3-0 win against Lithuania in Vilnius on Monday

Dikkat: Harry Kane

Önce tek sezonluk dediler, sonra Tottenham’la üst düzeyde tutunamayacağını düşündüler. Son iki sezonda oynadığı tüm maçlarda 64 gol atmış bir genç yıldızın ilk uluslararası turnuvası olacak, sadece bu bile heyecan verici. İngiliz futbolu son dönemde birçok genç ve potansiyelli oyuncuyu kurtarıcı olarak gördü, Wayne Rooney hariç neredeyse hiçbiri en üst düzeyde tutunamadı. Hazır herkes onun sahneyi gençlere bırakması gerektiğini düşünürken, bu turnuva Harry Kane’in turnuvası olabilir.

Brazil v England - International Friendly

Patron: Roy Hodgson

Onun İngiliz futbolseverlerle olan ilişkisini bir nefret-sevgi çatışmasına benzetebiliriz. İşler iyi gittiğinde asla övgü almayan ancak en ufak bir kötü sonuçta direkt olarak kurtların önüne atılan Roy Hodgson, 2014 Dünya Kupası’ndaki felaketten sonra bir şans daha buldu. Ona bu şansı veren herkese minnetini, takımı heyecan verici hâle getirip Dünya Kupası’ndan sonra sadece iki kez yenilerek gösterdi. İngiltere’nin son büyük turnuvalardan biz futbolseverlere bir iyi futbol borcu var. Tıpkı Roy Hodgson’ın İngilizlere iyi bir turnuva borcu olduğu gibi.

https://youtu.be/9LY6cfYiPVM?t=25m46s

Dipnot

Ünlü İngiliz komedyen Ricky Gervais Animals adlı standup şovunda Fransa’ya tatile giden İngilizleri eleştirirken tavsiyelerde bulunur; “Eğer Fransa’ya gidiyorsanız Fransızca konuşmanıza gerek yok. Biraz çabalayın, anlamıyorsa sesinizi biraz yükseltin, yine anlamıyorsa ortalığı dağıtın. Zaten yeterince çirkin bir yer, fazla zarar vermiş olmazsınız.” Şovun en çok sevilen yerlerinden biridir, zira İngiliz insanının klasik stereotiplerinden biridir anlaşılmayan bir dil konuşan, yemek anlayışı kötü, alkole dayanıksız ve ağız kokusu olan Fransız insanı. İngilizlerin bu kez deplasmanda olduğunu düşünecek olursak, okulda zorla öğrendikleri ve çok kötü telaffuz ettikleri Fransızcalarıyla, Fransız yetkililerin kabusu olabilirler.

En İyi

Yarı final – 1996

Fikstür

11 Haziran 22:00 – Rusya
16 Haziran 16:00 – Galler
20 Haziran 22:00 – Slovakya

Muhtemel 11 (4-4-2)

Hart, Walker, Rose, Cahill, Smalling; Dier, Milner, Alli, Rooney; Vardy, Kane.

RUSYA

iç 1

Dikkat: Artem Dzyuba

Aslında sakatlanıp kadrodan çıkarılmasaydı tüm dikkatler Slutsky’nin CSKA’daki ilk günlerinden beri prensi olan Alan Dzagoev’de olacaktı. Ancak hem onun hem de orta sahadaki partneri Denisov’un sakatlanmasıyla birlikte Rusya’da işler hücumdakilerin çok üst düzey performans çıkarmasına kaldı. Zenit’teki ilk sezonunu 44 maçta 23 golle kapatan Dzyuba, Şampiyonlar Ligi gruplarını 6 maçta 6 golle geçti ve üst düzeyde ne denli iyi performans çıkarabileceğini gösterdi. Rusya’nın turnuvadaki en önemli gol silahı da o olacak.

leonid

Patron: Leonid Slutsky

Neredeyse Rusya Futbol Federasyonu’nu iflasa götüren bir sözleşme imzalayıp, ülkeye kabus gibi bir Dünya Kupası geçirten Fabio Capello’nun yerine gelen CSKA Moskova Teknik Direktörü Leonid Slutsky, geçen ay son dört yıldaki üçüncü Rusya Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Capello’nun aksine, elemelerde göreve geldikten sonra çıktığı dört maç için federasyondan para istemeyen Slutsky, oyuncularına ülke sevgisi ve takım ruhunu aşılamaya çalıştığından bahsetmişti. Maddiyattan maneviyata geçen yedek kulübesinin sahaya nasıl yansıyacağını göreceğiz.

Gelsenkirchen Roman Neustaedter Schalke 04 23 04 2016 Fussball 1 Bundesliga Schalke

Dipnot

Putin’in emriyle turnuvadan iki ay önce Rusya pasaportu alan takımın ‘yeni transferi’ Roman Neustadter Ukrayna doğumlu, Almanya’da büyümüş, annesi Rus, babası Kazak asıllı bir Kırgız. Nerelisin diye sorduklarında cevap verip veremediği merak konusu.

En İyi

Yarı final – 2008

Fikstür

11 Haziran 22:00 – İngiltere
15 Haziran 16:00 – Slovakya
20 Haziran 22:00 – Galler

Muhtemel 11 (4-4-2)

Akinfeev; Smolnikov, Ignaşeviç, Berezuçki, Şennikov; Şirokov, Golovin, Smolov, Şatov; Dzyuba, Kokorin.

GALLER

bale iç

Dikkat: Gareth Bale

Herhâlde buraya Bale dışında herhangi birinin ismini koyarsak yazının geri kalanını okumazsınız. Ryan Giggs’in en önemli eksiklerinden biri olduğu söylenen ‘hiçbir zaman büyük turnuvada kendini gösterememesi’ durumu Bale için artık geçerli değil. Elemelerde beş gol atarak takımı finallere taşıyan Bale, Şampiyonlar Ligi şampiyonu apoletiyle geldiği turnuvada Targaryen saçlı Aaron Ramsey ve ‘Liverpool’lu Pirlo’ Joe Allen gibi yardımcılarıyla turnuvada gruptan sonraki aşamayı görürse sanıyoruz kimse şaşırmayacak.

coleman iç

Patron: Chris Coleman

Swansea’de doğup büyüyen, futbolculuk döneminde Swansea efsanesi olan eski milli oyuncu Coleman, Galler’i Avrupa Futbol Şampiyonası’na taşıyarak büyük ihtimalle Swansea’de kendine heykel için bir yer ayırttı. Arka arkaya beş yenilgi aldığı dönemde Galler Milli Takımı’yla bu performansa imza atan ilk teknik direktör olmuştu Coleman. O dönem teknik direktörlüğü bırakmayı dahi düşündüğünü, ancak oyuncuların destek verdiğini söylemişti. Şimdiyse eskisinden çok daha güçlü 1958’den sonra Galler’in ilk uluslararası turnuvasına takımı taşıyan ve çokça saygı duyulan bir figür.

My boy ❤️

Aaron Ramsey (@aaronramsey) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Dipnot

Yıllardır birçok takım şampiyonluklar sonrası veya büyük turnuvalar öncesi totem için değişik şeyler yaptılar. Saç boyamak belki de bunların en öne çıkanı. Aaron Ramsey takım arkadaşlarını ikna edememiş olsa gerek -buna çok da şaşırmamak lazım- kendi başına saçlarını platin rengine boyayarak geliyor Fransa’ya. Galler Milli Takımı’nın turnuva öncesi hazırlık maçları ya da taktiksel performansı değil, Aaron Ramsey’nin saçlarının sahada nasıl duracağını tüm futbolseverler merak ediyor.

En İyi

İlk katılım.

Fikstür

11 Haziran 19:00 – Slovakya
16 Haziran 16:00 – İngiltere
20 Haziran 22:00 – Rusya

Muhtemel 11 (4-3-3)

Hennesey; Gunter, Davies, Chester, Williams; Ramsey, Ledley, Allen; Bale, Robson-Kanu, Vokes.

SLOVAKYA

hamsik

Dikkat: Marek Hamsik

Kadrosuna baktığınızda çoğunlukla “Eee?” tepkisini verdiğiniz Slovakya’yı izlenir kılacak biri varsa, o isim Marek Hamsik. Napoli’de  Sarri’yle yeniden uyanan ve elemeler boyunca iki gol üç asistle takımı her zaman olduğu gibi sırtlayan Hamsik, Slovakya gruptan çıkmayı 2010 Dünya Kupası’nda yaptığı gibi kimsenin anlayamadığı bir şekilde yine başaracaksa yüzde 100’den daha yüksek bir performansla oynaması gerektiğinin farkında.

Republic of Ireland v Slovakia - International Friendly

Patron: Jan Kozak

“Galler iyi bir takım, Bale de iyi bir oyuncu ama tek başına maç kazanamayacak. Hatta şöyle söyleyebilirim, Gareth Bale maç bittikten sonra gelip benim imzalı fotoğrafımı isteyecek” diyerek maç öncesi bu tip şeylere bayılan İngiliz basınına çok güzel bir malzeme veren Jan Kozak, takımının fiziksel kalitesine güveniyor. Sanıyoruz hazırlık maçında deplasmanda Almanya’yı 3-1 yenseniz, siz de iddialı konuşmaya başlardınız. 2010 Dünya Kupası’nda sürpriz bir şekilde gruptan çıkmayı başaran Slovaklar, Jan Kozak’tan Wladimir Weiss’ın yaptığını tekrarlamasını isteyecekler.

Germany v Slovakia - International Friendly

Dipnot

Çoğu oyuncusu “Çekoslovakya” doğumlu olan Slovakya, bağımsız bir devlet olarak ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılıyor.

En İyi

İlk katılım.

Fikstür

11 Haziran 19:00 – Galler
15 Haziran 16:00 – Rusya
20 Haziran 22:00 – İngiltere

Muhtemel 11 (3-6-1)

Kozacik; Pekarik, Skrtel, Durica; Weiss, Hrosovsky, Hamsik, Svento, Kucka, Mak; Duris.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce