Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolA Grubu

Euro 2016 başlıyor. A Grubu'nda öne çıkanlar kimler? Hangi takımlara dikkât etmeli? Maçları nasıl izlemeli?

FRANSA

ngolokante

Dikkât: N’Golo Kante                                                                            

Onun için çok büyük bir tanıtıma gerek yok. Leicester City’nin bu seneki şampiyonluğunda parlayan Kante, dünyadaki her ülkenin ve her takımın isteyebileceği türden bir isim. Bencil değil, sonuna kadar savaşmayı seviyor ve Leicester’daki hocası Claudio Ranieri’nin telkinlerine ve tavsiyelerine rağmen antrenmanlarda ve maçlarda bir saniye bile koşmayı bırakmıyor!

FBL-WC2014-FRA-NED-FRIENDLY

Patron: Didier Deschamps

Fransa’nın altın jenerasyonunun en çok tartışılan isimlerinden biriydi. 1998 Dünya Kupası’nı organize eden ekipte bulunan Michel Platini’nin onu doğru zamanda doğru yerde bulunan bir oyuncudan fazlası olarak görmediği söylenirdi. Ancak o günler geride kaldı. Fransa’da düzenlenen son yaz turnuvasında takımın merkezinde bulunan Deschamps şimdilerde teknik adamlık koltuğunda. Karim Benzema’nın Mathieu Valbuena’yı tehdit eden şantaj kasedi zincirindeki konumu ve ikilinin milli takıma alınmayışı, Deschamps’ı aslında birçoklarının yapmasını beklediği şeye itti: Gençlere güvenmeye. Tecrübeli futbol adamı 4-3-3 oynatacak ve hızlı, genç, enerjik hücumcuları ile finale gitmeye çalışacak.

Dipnot                                                                                                                           

Fransız mutfağını anlatmaya gerek yok. Euro 2016’yı yerinde izleyecek olanlar da bu keyfi yaşayacak. Marsilya ve Nice’de deniz ağırlıklı ürünler ile beslenmek, Paris’te daha çok az pişmiş bir etle mutluluğu yakalamak mümkün. Ama turnuvanın yıldızlarından biri Kuzey Fransa’nın spesiyallerinden moules yani midye olabilir. Lille ve Lens taraflarında bir hâyli popüler olan midye, patates kızartması ve bira eşliğinde tüketiliyor ve çoğu zaman pişman etmiyor.

En İyi

Şampiyon – 1984, 2000

Fikstür

10 Haziran, 22.00 – Romanya
15 Haziran, 22.00 – Arnavutluk
19 Haziran, 22.00 – İsviçre

Muhtemel 11 (4-3-3)

Lloris; Sagna, Rami, Koscielny, Évra; Pogba, Sissoko, Matuidi; Griezmann, Giroud, Payet.

İSVİÇRE

xhaka

Dikkât: Granit Xhaka                                                                    

Arsenal’in yeni transferi, Euro 2016’nın en merakla takip edilen isimlerinden biri olacak. Bir dönem Xherdan Shaqiri’nin oturduğu koltukta şimdi o var. Alt yaş gruplarında yeteneğiyle fark yaratan ve büyük çıkışının ardından Bayern Münih’e giden Shaqiri beklentileri karşılayamamış, aynı oranda parıltısız geçen Inter macerasından sonra soluğu Stoke City’de almıştı. Granit Xhaka ise ilk adımı Arsenal’e doğru attı ve bu turnuvada gözler üzerindeyken ezilmediğini göstermek isteyecek.

08/04/2013 Roma-Lazio (Serie A) Nella Foto : PETKOVIC (Foto Gino Mancini) - ROMA-LAZIO - fotografo: GINO MANCINI

Patron: Vladimir Petkovic                                                              

Vladimir Petkovic, yaratıcı ve derinlikli bir kadroyla turnuvaya gelen isimlerden biri. 2008 ile 2011 arasında Young Boys’u çalıştıran ve 3-4-3 sevdalısı bir görüntü çizen Petkovic milli takımda daha çok 4-3-3’ü tercih ediyor. Gözlerin Granit Xhaka’da olacağı bu turnuvada Petkovic’in orta sahada kullanabileceği birden fazla yaratıcı, heyecan verici, genç ve enerjik isim var. Savunmada nasıl bir performans ortaya koyacakları Euro 2016 yolculuklarının da nerede biteceğini belirleyecek.

xhakabro

Dipnot                                                                                                

İsviçre’de göçmenlere karşı uygulanan politikalar son yıllarda büyük tartışma yaratıyor. Bu turnuvanın hikâyelerinden biri de bununla alakalı olacak. 11 Haziran’da oynanacak olan İsviçre-Arnavutluk karşılaşması birçok açıdan ilgiye değer. Granit ile Taulant Xhaka Kardeşler bu mücadelede karşı karşıya oynayacaklar. 2014 Dünya Kupası’nda benzeri bir olay yaşanmış, Almanya-Gana mücadelesi Jerome ve Kevin-Prince Boateng’i karşı karşıya getirmişti. Şimdi, Avrupa futbolunda bir ilki de Xhaka Kardeşler başarmış olacak. Sadece bu da değil. Kadrosunda yedi Arnavut kökenli oyuncu barındıran İsviçre’ye Arnavutluk B Takımı diye takılanlar vardı, şimdilerde ise Arnavutluk’u İsviçre B Takımı diye ananlar var. Bakalım kapışmalarında neler olacak?

En İyi

Çeyrek final – 1954

Fikstür

11 Haziran, 16.00 – Arnavutluk
15 Haziran, 19.00 – Romanya
19 Haziran, 22.00 – Fransa

Muhtemel 11 (4-3-3)

Sommer; Lichtsteiner, Lang, Djourou, Rodriguez; Fernandes, Xhaka, Behrami; Shaqiri, Seferović, Mehmedi.

ROMANYA

nicolae

Dikkât: Nicolae Stanciu                                                          

Romanya’nın en büyük eksiği, geçmişte fazlasını buldukları yaratıcılık… Hagi çağı geride kaldı ve ülke eski efsanelerinin yerini dolduracak yıldızlar yetiştirmekte çok da başarılı olmadı. Euro 2016’da onları bu açıdan takip etmek isteyenlerin dikkatle izleyeceği adam Stanciu olacak. 23 yaşındaki isim milli takım macerasına yeni başladı ama bugüne dek gösterdikleri, Fransa’daki turnuva ve gelecek adına teminat olabilir.

iordanescu

Patron: Anghel Iordanescu                                                                        

66 yaşındaki Anghel Iordanescu için milli takım yabancı bir deneyim değil. İlk kez ülkesinin başına 1993’te geçen ve 1994 Dünya Kupası’nda çeyrek finale ulaşarak tarihin en büyük başarısına ulaşan takımın başında yer almış, 1998’de görevi bıraktıktan sonra 2002’de yeniden Romanya’yı çalıştırmaya başlamış, iki senelik maceradan sonra görevine son verilmesinin akabinde 2014’te bir kez daha aynı göreve çağrılmış bir isim. Elemelerde az gol yiyen, disiplin ve çalışma anlamında göz dolduran bu takımla grubu geçmek istiyor. Açılıştaki Fransa maçını çok hasar almadan atlatabilirse, Romanya ilerleyen turlara göz kırpabilir.

Dipnot                                                                                                

Romanya son yıllarda futboldan çok sinemasıyla konuşulur hâle geldi. 2000’lere damga vuran yönetmenler Rumen Yeni Dalgası’nın da mimarı oldular. Corneliu Porumboiu da o isimlerden biri. Genç yönetmen, 12:08 Bükreş’in Doğusu ile ünlenmişti. Sonrasında çektiği filmlerde de kalitesini belli eden Porumboiu, 2014’te de The Second Game ile çıktı sinemaseverlerin karşısına. Film, 1988’deki Dinamo-Steaua derbisini anlatıyor. Corneliu bu maçı yakından tanıyor zira babası Adrian o gün, çeşitli siyasi baskılar altında bu karşılaşmanın hakemi olarak görev yapmıştı. Romanya yepyeni bir turnuvaya başlarken eski günleri anmak için iyi bir fırsat olabilir.

En İyi

Çeyrek final – 2000

Fikstür

10 Haziran, 22.00 – Fransa
15 Haziran, 19.00 – İsviçre
19 Haziran, 22.00 – Arnavutluk

Muhtemel 11 (4-2-3-1)

Tătărușanu; Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț; Pintilii, Hoban; Popa, Stanciu, Stancu; Andone.

ARNAVUTLUK

Liverpool vs FC Basel

Dikkât: Taulant Xhaka                                                                      

Herkesin “Bu adama dikkat ” adayı Arnavutluk söz konusu olunca aynı. Granit Xhaka, İsviçre Milli Takımı’nda parlayıp Avrupa futbolunun gelecekteki yıldızlarından biri olarak gösterilirken, kardeşi Taulant hep bir adım geride kaldı. Şimdiyse, gözleri üzerine çevirtme fırsatı. Taulant Xhaka’nın Basel’de son birkaç sezondur ortaya koyduğu performans şampiyonaya dair umut da vadediyor.

de biasi

Patron: Gianni de Biasi                                                                      

2011’de milli takımın başına geçen Gianni de Biasi ülkeyi tarihinin en büyük futbol başarısına götürdü. Arnavutluk, elemeleri Sırbistan ve Danimarka’nın önünde tamamlayarak Euro 2016’nın yolunu tuttu. İtalyan teknik adam 4-3-3’ü tercih edip, savunmada takımını 4-5-1 oynatmayı seven bir isim. Arnavutluk savunma hattı sağlam olan, rakiplerine karşı basan, boş alan bırakmayan bir ülke. Ve Gianni de Biasi, hem bu yapıyı kurmasıyla hem de en başta Avrupa’nın çeşitli yerlerine dağılmış göçmen çocukları takıma katılmaya ikna etmesiyle övgüyü hak ediyor.

Dipnot                                                                                                           

Bu takımı oluşturan ve buraya taşıyan ayakların çoğu, 1991’de sosyalist rejimin çöküşünden sonraki karmaşa ve iç savaş dönemlerinde Balkanları terk eden ve hayatını Avrupa’da kazanmaya giden ailelerin evlatları. Milli takım, dünyanın çeşitli yerlerine dağılan ve güçlü bir diaspora oluşturan Arnavutluk’un göç haritasının bir karşılığı gibi. İsviçre bu konuda başı çekmiş, Arnavutluk Milli Takımı’ndaki özel isimlerinin çoğunu yetiştirmiş durumda.

En İyi

İlk katılım

Fikstür                                                                                                            

11 Haziran, 16.00 – İsviçre
15 Haziran, 22.00 – Fransa
19 Haziran, 22.00 – Romanya

Muhtemel 11 (4-2-3-1)                                                                                                  

Berisha; Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli; Kukeli, Xhaka; Roshi, Abrashi, Lenjani; Çikalleshi.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce