Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer Sporlar“Organizasyon Sahiplenilmiş”

Omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run'ın üçüncüsü geride kaldı. Yarıştan notlara bakıyoruz...

Omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run’ın üçüncüsü geride kaldı. 8 Mayıs 2016 Pazar günü, Türkiye saatiyle 14.00’te, altı kıtada 34 farklı lokasyonda aynı anda start alan organizasyona toplam 130 bin 732 kişi kayıt yaptırdı. İzmir’de, Gündoğdu Meydanı’ndan başlayan Türkiye ayağında ise katılımcı sayısı 8018 oldu. Bu sayı, Türkiye’yi tüm dünyada Avusturya’nın ardından ikinci sıraya yerleştirdi.

Bitiş çizgisi bulunmayan yarışta, start anından yarım saat sonra 15 km/s hız ile yola çıkan yakalama aracının geçtiği son yarışmacıyla birlikte etkinlik sona erdi. Kadınlarda Moldovalı Svetlana Shepeleva, erkeklerde ise Ahmet Bayram birinciliği elde etti. Shepeleva, 45.70 kilometreyi 3 saat 25 dakikada koşarken erkeklerde de Ahmet Bayram, 3 saat 45 dakikalık derecesiyle 52.78 kilometrede yakalandı.

Svetlana Shepeleva
Moldovalı Svetlana Shepeleva’nın zafer pozu…

Öncesi ve sonrasıyla renkli anlara sahne olan ve büyük bir katılımla gerçekleştirilen organizasyonun ardından, katılımcısından temsilcisine herkesin keyfi yerindeydi. Öne çıkan başlıca konu ise İzmir şehrinin organizasyona verdiği destek oldu…

Yonca Tokbaş (Wings For Life Elçisi)
 
Organizasyon bu sene gerçekten coştu diyebilirim. Geçen yıl da iyiydi ama İzmir, bu sene çok büyük bir fark yarattı. Organizasyonu düzenleyenler de daha tecrübeli, onu da eklemek lazım. Türkiye, tüm dünyada en çok katılımı sağlayan ikinci ülke oluyorsa bunun bir nedeni var elbet. İzmir’deki STK’lar çok mutlular ve çok aktifler. Onların desteği ve enerjisi de buraya çok olumlu bir etki yapıyor. Hava güzel, ortam güzel… İzmir’le birlikte uçar bu organizasyon.

Tüm dünyada eş zamanlı yapılan koşunun Türkiye ayağı, katılım sayısına göre ikinciliği ele geçirdi.
Tüm dünyada eş zamanlı yapılan koşunun Türkiye ayağı, katılımcı sayısına göre ikinciliği ele geçirdi.

Enes Günel (Engelli Sporcu)
 
Her şeyden önce maratonlardaki o güzel ortamı buraya yansıtmış durumdalar. Start noktası inanılmaz eğlenceli. Bunun için tüm organizasyona teşekkür ediyorum. Tek eleştirim var; start verilen nokta Arnavut kaldırımı olmasaydı, engelli arkadaşlarım için çok daha iyi olurdu. Onun dışında, konsept çok güzel ve tüm gelirin omurilik felçlileri yararına kullanılması, organizasyonu benim için çok daha değerli kılıyor. Ben de dört yıl önce bir snowboard kazasında boynumu kırdım ve şu an omurilik felçliyim. Fizik tedavi görüyorum ama bu, çok çok az kısmımızda kesin sonuç sağlıyor. Bu yüzden, her türlü destek büyük önem taşıyor.

Şahika Ercümen (Milli Sporcu/Wings For Life Elçisi)
 
Omurilik felçlilerinin tedavisine katkı için düzenlenen bir organizasyona dahil olduğum için ve benim gibi binlerce insanın da aynı duyarlılığı paylaştığını gördüğüm için mutluyum. Ben de bir astım hastasıyım ve bir hasta için tedavinin önemini biliyorum. O yüzden, böyle organizasyonları çok değerli buluyorum.

Wings For Life World Run 2016 (3)
Wings For Life World Run, omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla düzenleniyor.

Lena Aylin Erdil (Red Bull Sporcusu)
 
Tüm dünyada aynı anda gerçekleşmesi, organizasyonu çok harika bir noktaya taşıyor. Asıl önemli olan ise bu organizasyonun yapılma nedeni. Omurilik felçlilerine katkı sağlanıyor sonunda. Umarım her yıl daha kalabalık kitleler halinde koşar ve daha çok yardım toplarız.

Pınar Mumcu (Katılımcı/Rundamental)
 
Geçen sene Alanya’da da koşmuştum ama bu parkur çok daha güzeldi. İzmir halkı, her kesimiyle tamamen organizasyonu sahiplenmiş durumda, bu çok güzel. Yol boyunca sürekli tezahürat yapan birilerine denk geldik. Bir koşucu için bunun büyük değeri var. Çok fazla yokuş da yoktu. Yine geçen sene Alanya’da bunun zorluğunu yaşamıştık. Hava da nispeten iyi sayılsa da yine sıcaktı. Tabii bunda, tüm dünya ile aynı anda başladığı için Türkiye’de öğle saatine denk gelmesinin de etkisi büyük. Avustralyalılar gece koşuyor mesela ama o konuda yapacak bir şey yok tabii.

IMG_9674
Pınar Karşıyaka One Team, yarışa 364 sporcuyla katıldı.

Alp Avni Yelkenbiçer (Katılımcı)
 
Biz bu koşu için Pınar Karşıyaka One Team olarak sekiz ay antrenman yaptık. Toplamda da 364 sporcuya ulaştık ki bu Türkiye’nin ikinci, dünyanın altıncı en kalabalık takımı anlamına geliyor. Takımımızdan Okan Aracagök, 28.51 kilometre ile erkekler tekerlekli sandalye kategorisinde birinci sırayı aldı. Yine takımımızdan Gökmen Aras da 40 kilometre ile genel sıralamada Türkiye beşincisi oldu. Biz, Karşıyaka Spor Kulübü olarak bu organizasyona katkı vermeye devam edeceğiz. Hatta kişisel olarak en büyük dileğim, gelecek sene tekerlekli sandalyeli sporcularla birlikte koşmak.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Kazanmak

Kazanmak

4 sene önce
Dönemler Üstü

Dönemler Üstü

4 sene önce