Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolAmatör Ligin Şampiyonları

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonlar belli oldu. Namağlup Bodrumspor'dan, Boca Juniors altyapısından yetişen golcüye sahip Dersimspor'a kadar; gözden kaçan 11 takımı sıralayalım...

Bölgesel Amatör Lig, TFF’nin son dönemde uygulmaya koyduğu sistemin ürünü. Amatör liglerin bir üstü, profesyonelin bir altı… 2. ve 3.Lig’de yaş ve yabancı sınırı gibi uygulamalar varken, Bölgesel Amatör Lig’de hemen hemen her şey serbest. Hatta, üstü bir kapalı şekilde ifade etmek gerekirse, “evet, her şey”.

Kaostan beslenen düzende sisteme dahil olmaya çalışanların heyecanlı mücadelesi… İlginç takımlar, farklı futbolcular ve olaylı maçlar izlemek istiyorsanız, BAL tam olarak size göre. Şampiyonluk hedefleyen takımların harcadığı paralar, profesyonel liglerdeki takımlardan farklı değil. Bu sezon play-off uygulamasının kalkması da ligi daha zorlu bir hale getirdi. Klişeleşmiş sözü değiştirip, buraya uyarlarsak; “Birinciysen her şeysin, ikinciysen amatör” ligi anlatan en iyi motto olabilir. Profesyonel olmak  için bir sezon boyunca didinen ve sonunda başarıya ualaşanlara göz atalım.

1.Grup – Cizrespor: Cizrespor’un adını bu sezon çok sık duyduk. Önce, bir dönem Süper Lig’de de oynayan Djehoua’yı transfer ederek manşetlere çıktılar. Ardından olaylı Türkiye Kupası maçlarıyla spor sayfalarından siyaset sayfalarına taştılar. Kulüp temsilcileri, kupada tur atlanırken bile asıl hedeflerinin lig olduğunu söylüyordu. İstediklerine ulaştılar. Son hafta maçında takipçileri 12 Bingölspor ile berabere kalarak şampiyon oldular. Sezonun her maçında gol atan Cizrespor, son haftada golü bulamadı ama 0-0 işlerine yarayan skordu. Djehoua, sezonu 13 golle tamamladı. Fildişili oyununun hem tercümanı hem partneri olan Malili forvet Boubacar Moussa Traore ise 8 gollük katkı sağladı. 12 Bingölspor ise son maçta bir gol atsa profesyonel olacaktı, şimdi ise küme düşmemek için play-out oynayacak. BAL’ın gerçeklerine hoşgeldiniz!

2.Grup – Yomraspor: Trabzon şehri, profesyonel liglere bir takım daha yolladı. Yomraspor, 5 sezondur BAL’da mücadele ediyordu ve bu süreç içinde profesyonel olma fırsatını üç kez kaçırmıştı. 2011’de grupta averajla Beşikdüzü’ne geçilen Yomra, 2012’de Büyükçekmecespor’a, geçen sezon ise Dersimspor’a play-off’ta penaltılarla elenmişlerdi. Bu sezon mutlu sona ulaşarak Trabzon’un gurur oldular.

3. Grup – Dersimspor : Sezonun bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Dersimspor’un da hücum hattı yabancı oyunculardan kurulu. Boca Juniors altyapısından yetişen Lucas Sebastian Rodriguez, 22 maçta 20 gol attı. Lucas, geçen sezon 44 Malatyaspor‘da oynamış ve takımını play-off’a çıkarmıştı. Bu sezon ise şampiyon takımın parçası oldu. Lucas’a en büyük destek ise Fildişi Sahili doğumlu Yannick Alex Kore‘den geldi. 22 yaşındaki oyuncu sezon başında Tatvan’dan Dersim’e transfer oldu ve takımına 10 gollük bir katkı sağladı.

 4. Grup – Kozan: Kozan ile Mersin MESKİ son haftaya kadar çekişti. Sondan bir önceki hafta iki takım Kozan’da karşı karşıya geldi. 0-0’lık skor ev sahibi ekibe yaradı. Adana temsilcisi, son hafta maçında hata yapmadı ve Karaman’ı 1-0 yenerek 3.Lig’e yükseldi. Kozan, sezonun ilk haftasında deplasmanda Nevşehirspor’a 4-0 yenilmişti. Fakat devamında oynadığı maçların hiçbirinde yenilmedi ve sezonu tek mağlubiyetle noktaladı.

5. Grup – Kastamonuspor 1966: BAL’ın en rahat şampiyonluklarından birini Kastamonuspor 1966 elde etti. En yakın rakipleri Yeni Amasyaspor ile Güzelorduspor 12 puan fark atan Kastamonu temsilcisi, iki sezon önce Kastamonuspor olarak 3.Lig’den düşmüş, bu sezonun başında Yeni Tosyaspor ile birleşerek yeni bir oluşuma girmişti. Bu oluşum sonuç verdi, kırmızı-siyahlı takım yeni ismiyle yeniden 3.Lig’e döndü.

6.grup – Zara Belediyespor: 6. grubu iki takım, Zara Bld. ve Altındağ Bld. aynı puanla bitirdi. Fakat ikili averajda üstünlkük kuran Zara, sezonu şampiyon sıfatıyla tamamladı. Sivas ekibi, Altındağ’ı sezonun her iki maçında da mağlup etti. Sezon boyunca 15 gol atan Mustafa Akkuş, Altındağ deplasmanında 2 gol birden atarak hem yenik durumdaki takımını galibiyete taşıdı hem de şampiyonluk yolunu açtı.

7.Grup – Bodrumspor: Sezonu namağlup bitiren tek takım Bodrumspor… Yeşil-beyazlı takım, geçen sezon uzun bir süre şampiyonluk yarışında kalmış ama son haftalarda kaybettiği puanlarla sezonu 4. sırada noktalamıştı. Bu sezon hata yapmadılar. Sadece 6 maçta berabere kaldılar. Tarihlerinde ilk kez profesyonel ligde mücadele edecekler.

8. Grup – Manisa Belediyespor:  Ege takımlarının yer aldığı 8. Grup’ta 2.Lig’den tanınan bir çok oyuncu mücadele ediyor. Bu anlamda belki de en zor ve dengeli gruptu. Buna rağmen Manisa BLD. Spor, sezon sonunu beklemeden şampiyonluğunu ilan etti. Akhisar BLD. Spor ve Manisaspor’dan sonra şehrin bir diğer profesyonel takımı olmaya hak kazandı.

9.Grup – Sultanbeyli:  Şampiyonluk mücadelesi son haftaya kadar devam etti. Sultanbeyli ile İFA arasındaki yarışta avantaj Sultanbeyli’deydi. İki takım da son hafta hata yapmayınca kazanan Sultanbeyli oldu. Tarihinde ilk defa profesyonel olacak olan Sultanbeyli, aynı zamanda bu sezon 3.Lig’e yükselen tek İstanbul temsilcisi oldu. İFA, 2. sırada kalırken, üçüncü olan Leventspor play-out oynayacak.

10. Grup – Düzcespor: 2009-10 sezonunda 3.Lig’den düşen Düzcespor, BAL’daki yıllarını play-out oynayarak geçirdi. Kader maçlarında mutlu sona ulaşıp Süper Amatör’e düşmekten kurtulan Düzcespor, bu sezonu şampiyon olarak noktaladı, ve 3.Lig’e geri döndü.

11. Grup – Tekirdağspor: Kocaelispor sayesinde ilginin en yüksek olduğu gruptu. Fakat yeşil-siyahlılar uzun süre önde götürdüğü yarışı son düzlükte kaybetti. Oysa mart ayına girilirken  Kocaelispor, Tekidağspor’un 4 puan önündeydi. Mart ayında oynadığı ilk 3 maçta 3 beraberlik alınca koltuğu Tekirdağspor’a kaptırdı. Sarı-siyahlı takımın en önemli avantajı fikstürüydü. Sezonun sondan bir önceki haftasında iki takım Tekirdağ’da karşılaştı. Gergin geçen maçı ev sahip ekip 86. dakikada attığı penaltı golüyle 1-0 kazandı. Golü atan Birol Öztürk, ligin en önemli golcülerinden. Bu sezon 23 maçta 22 gol attı. Tekirdağspor’un teknik direktörü Kaya Tevfik Saygılı ve takımın birçok oyuncusu ise geçen sezon Edirnespor için çalışıyordu. Sezon başında yaşanan transfer harekatı Tekirdağspor’a şampiyonluğu getirdi. Geçen sezon play-off’ta şampiyonluğu kaçıran Edirnespor ise bu sezon güç kaybederek orta sıralarda kaldı. Fakat ezeli rakibine şampiyonluk yolunu açtı. Mart ayında Kocaeli deplasmanından 1 puan çıkaran Edirnespor, şampiyonluk yarışını değiştiren takımlardan biri oldu.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce