Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolZlatan Ibrahimovic: 110 Gollü Efsane

Paris Saint Germain'in yeni rekortmeni Zlatan Ibrahimovic, 110. golünü attı ve sıralamaları değiştirdi.

Zlatan Ibrahimovic, formasını giydiği bir kulübün daha tarihine geçti. İsveçli oyuncu, Marsilya ile oynanan derbi maçında attığı iki penaltı golüyle, Paris Saint Germain formasıyla 110. golünü kaydederek kulüp tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

Zlatan Ibrahimovic, gol perdesini 11 Ağustos 2012’de açmıştı. Sezonun ilk haftasında oynanan maç, Zlatan’ın Fransa günlerinde yaşanacakların habercisi gibiydi. Paris SG ilk yarıyı 2-0 geride kapatmış, ikinci yarıda sahne Zlatan Ibrahimovic’in olmuştu. 64. dakikada ilk golünü kaydeden ‘yeni transfer’, son dakikada attığı penaltı golüyle puanı takımına kazandırdı.

Zlatan, 110 golü atarken en çok sağ ayağını kullandı. Sağ ayağından çıkan şutların 76 tanesi filelerle buluştu. Zlatan her ne kadar ‘Benim zayıf ayağım yok’ dese de, sol ayağı Paris’te 22’de kaldı. 1.95’e yaklaşan boyuna rağmen hava toplarında kendini fazla sıkmayan ‘Ibra’, kafayla 10 gol attı. Fiziğini kullanma konusundaki maharetlerini sakınmayan golcü oyuncu iki golünü ise vücudunun diğer bölgeleriyle attı. Zlatan, 96 golünü ceza sahası içinden atarken, 14 golü çizginin dışından kaydetti.

Ibrahimovic, Ligue 1’de 79 gol kaydetti. Golcü oyuncu, Paris SG’de ne kadar daha kalır bilinmez ama lig tarihine geçmesi için 100 gol daha atması lazım. Lig tarihinin en golcü 9 ve 10. oyuncuları Carlos Bianchi ve Gunnar Andersson’un 179’ar golleri var. 1971-1986 yılları arasını Fransa’da geçiren Arjantinli oyuncu Delio Onnis ise 299 golle zirvede.

Bu arada Paris SG’nin Ligue 1 tarihindeki en golcü ismi henüz Zlatan değil. 80’li yılların unutulmaz Cezayirli oyuncusu Mustapha Dahleb, 85 golle zirvedeki yerini koruyor. Zlatan ikinci de değil. Dahleb’in o dönemdeki takım arkadaşlarından biri olan Dominique Rocheteau, 83 gol kaydetti.

Attığı 43 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü 11. oyuncusu olan Zlatan Ibrahimovic, bu gollerin 15 tanesini Paris SG formasıyla kaydetti. Zlatan, iki gol daha atarsa şu an MLS’te top koşturan Didier Drogba’yı geride bırakacak. O iki gol aynı zamanda kulüp tarihinin Avrupa’daki en golcü oyuncu olmasını da sağlayacak. Şu anda o kategorinin lideri 16 golle Liberyalı efsane George Weah… Bu arada Zlatan’ın Şampiyonlar Ligi listesinde ön tarafı kolay bir şekilde tırmanma şansı bulunuyor. Bu sezon 7 gol daha kaydederse 50 gole ulaşacak ve Drogba dışında Filippo Inzaghi, Eusebio, Shevchenko ve Di Stefano’yu geride bırakarak Henry ile beraber 5. sıraya yerleşecek.

Zlatan PSG formasıyla 9 golünü Fransa Kupası’nda, 5 golü Lig Kupası’nda, 2 golü ise Fransa’nın Süper Kupa organizasyonunda kaydetti.

Zlatan, 110. golünü atarak Portekizli santrfor Pedro Pauleta’yı geride bıraktı. Pauleta 109 golü 211 maçta kaydederken, Zlatan 110. golünü 137 maçta sıraladı. İki oyuncu da Fransa Ligi’nde iki kez gol krallığı tacını taktı.

Bosna Hersek asıllı Zlatan Ibrahimovic, Paris SG’nin gol rekorlarını alt üst etti. Kulübün asist sıralamasında da bir başka Bosna Hersekli bulunuyor. 1982-1991 arasında Paris’te top koşturan Saffet Susic, ligde yaptığı 61 asistle PSG tarihine adını yazdırmıştı.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce