Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolPremier Lig: Genç Golcüler

Romelu Lukaku, Premier Lig tarihine geçmeye hazırlanıyor. Lig, genç golcüler yaratma konusunda her zaman maharetliydi ve sıra Lukaku'ya geldi.

Romelu Lukaku, Liverpool ile oynanan derbi maçında attığı golle, Premier Lig kariyerindeki 47. golü kaydetti. Kendisi 2011’den beri bu gösterişli ligde arz-ı endam ediyor. Ada’ya ayak bastığında 18 yaşına yeni girmişti ve şu anda da henüz 22 yaşında. Büyük ihtimalle kısa süre içinde 50. golünü atacak ve Premier Lig’de 50 gole ulaşan en genç oyuncuların arasına girecek. Bu sezon bitmeden üç gol daha kaydederse 23 yaşına girmeden 50. golünü atan 4 oyuncudan biri olacak. Everton forması giyen Lukaku ile beraber diğer üç oyuncu da kuzeybatı takımlarında top oynamıştı. Listenin geri kalanını hatırlayalım.

1) Robbie Fowler

1975 doğumlu oyuncu ergenlik çağı devam ederken Premier Lig’de şans bulmaya başladı. Fakat golleri sıralaması 20’li yaşların başına denk geldi. Aslında, 50 gollük listeyi yavaş yavaş oluşturmadı, bir anda listeleri alt üst etti. 1994-95 sezonunda ligin 22 takımlı olması onun içine yaradı. Liverpool’un genç yıldızı olarak sahne aldığı sezonda 42 maça çıktı ve 25 gol kaydetti. Ertesi sezon takım sayısı azaldı ama gol sayısı 22’ye ulaştı. Arsenal’e yaptığı hat-trick ile 50. golüne ulaştı. 20 yaşının üzerinden 251 gün geçmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=GpbA7KO-Ejo

2) Michael Owen

Belki de fikstürün azizliği… Michael Owen’ın bu listeden Fowler’ın geride kalmasının tek nedeni bu olabilir, çünkü aralarında sadece 4 gün fark var. 1979 doğumlu Owen, 20. yaşını kutladıktan 255 gün sonra 50. golünü attı. Liverpool’ın yeni yıldızıydı ve o sezonda (2000-01) yanında Robbie Fowler da vardı. Liverpool’un unutulmaz sezonlarından biriydi, UEFA Kupası’nı kazanarak Avrupa sahnesine geri döndüler, sezonu da 3. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi bileti aldılar.

3) Wayne Rooney

İngiltere Milli Takımı’nın en golcü oyuncusu ve Manchester United’ın rekortmeni… Wayne Rooney’nin bu listede bulunmaması mümkün değildi. Üstelik o da Fowler ve Owen gibi Liverpool şehrinde futbola adım attı. Fakat Everton’da gollerini sıraladıktan sonra 50. golünü Manchester United formasını giyerken attı. Şu an ligde oynayan futbolcular arasında en golcüsü. Bir başka United efsanesi Andy Cole’u geride bırakmasına ise sadece iki gol kaldı.

4) Cristiano Ronaldo

Listeye göz atarken kuzeybatıdan hâlâ çıkamıyoruz ama Ada’dan çıktık! Listenin en üstünde yer alan yabancı futbolcu bir efsane. Portekiz’den 17 yaşında İngiltere’ye gelen Cristiano Ronaldo, 23. yaşına iki hafta kala 50. golünü kaydetti. Ronaldo, o sezonun sonunda (2007-08) finalde attığı golle kulübüne Şampiyonlar Ligi’ni de kazandırdı. Portekizli yıldız, artık 50 golü neredeyse bir sezonda atıyor, Fakat Premier Lig’de 50’ye ulaşması için 5 sezonun geçmesini bekledi. Ronaldo, büyük ihtimalle, bu listede 5. sıraya gerileyecek. Tabi Lukaku’nun da 3 gol için çok fazla gecikmemesi lazım.

Ve diğerleri

Listede ilk 5’in devamı da kuzeybatıyla özdeşleşen isimlerden. Emile Heskey ve Andy Cole 50. gollerini 24 yaşlarına girmeden önce kaydetti. Premier Lig tarihinin en golcü ismi olan Alan Shearer, 50. golü için biraz geç kaldı. 24. yaşını 27 gün geçtikten sonra golünü kaydetti. Listede 9. sırada. Shearer’ın Blackburn Rovers’taki partnerlerinden Chris Sutton listede 7. sırada bulunuyor. Arsenal ile parladığında ligini altın üstünü değiştireceği tahmin edilen Nicolas Anelka, 50. golünü 24 yaşını geçtikten sonra kaydetti. Fakat genç yaşta Real Madrid ve Paris SG maceraları yaşamasaydı bu sayıyı daha öne çekebilirdi. Anelka, listede 14. sırada. Yolu Türkiye’den geçen başka bir isim ise Anelka’nın üzerinde. Şu an Kayserispor’da kadroya girmeye çalışan Aiyegbeni Yakubu 10. sırada. İrlanda’nın Ada’daki gururu Robbie Keane ise 23 yaş 228 günle 8. sırada…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce