Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolVideoKuyt’ın Saygı Belgeseli

Dirk Kuyt, Feyenoord'a geri döndü. O günden beri efsane isme gösterilen saygı sınırları zorluyor!

Dirk Kuyt, Feyenoord’da sadece üç sezon oynadı. Üstelik altyapıdan gelen bir oyuncu da değildi. ‘Dışarıdan’, Utrecht’ten transfer edilmişti. Üç sene bir futbolcunun, hatta genç bir futbolcunun aidiyet kurması için yeterli bir süre. Aynı şekilde taraftarlar da ona sevgilerini sunabilir. Fakat anlıyoruz ki Kuyt’ın gönlünde Feyenoord bir sevgi bağından daha fazlası. Çok daha fazlası. Şaşırtıcı olan da bu. 2015’te Türkiye’den bakınca daha da şaşırtıcı. ”Üç sene forma giyen bir futbolcu için ne kadar büyük ilgi? Ne kadar gereksiz. Tamam Kuyt iyi futbolcu da Feyenoord ile tek bir kupa bile kazanamadı, ne bu alaka şimdi?”

Kuyt’ın helikopterle De Kuip’e indiği günden bu yana çok fazla zaman geçmedi. Tek başına bu bile, geri dönüşünü anlamlandırmaya yetecek bir sahneydi. Fakat şimdi bir de belgeselini çektiler. Televizyonda yayınlanan ‘Kuyt belgeseli’, Türkiye’de başlıyor. Kuyt’ın çocuklarına ilk kez Hollanda’ya döneceklerini açıkladığı anla ve ardından beraber söylenen Feyenoord şarkılarıyla…

Avrupalı pazarlamayı yaparken samimiyeti de unutmuyor. Evde kameralar var ama ortaya inandırıcı, samimi bir çalışma çıkıyor. Flemenkçe bilmeden izlenen iki dakikalık görüntüden bile anlaşılıyor.

Kuyt, Feyenoord’da henüz iki maça çıktı. İki gol atarak da iyi bir başlangıç yaptı. Ama sayı sadece iki işte. Daha yolun başında. Hollandalılar için pek önemli değil galiba. Onlar için Kuyt’ın geri dönmesi daha önemli.

Kuyt’ın devamlı Hollanda futboluna, hatta Feyenoord takımına dair açıklamalar yapması da bundan. Onu sadece bir futbolcu olarak değil, aynı zamanda kanaat önderi gibi görüyorlar. Ona gösterilen saygının altında, işini profesyonelce yapması yatıyor. O nedenle ilk başta kafamızı karıştıran soru biraz daha açıklık kazanıyor. Sadece üç sene evet ama her iki tarafın da hakkını verdiği bir üç sene yaşanmış. Taşlar yerine daha iyi oturuyor.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce