Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolAlt Taraftaki En İyi Transferler

PTT 1.Lig hafta sonu başlıyor. Transfer dönemi ise ligin heyecanını aratmadı. İşte yazın öne çıkan 10 transfer hamlesi...

1.Lig’de sezon başlıyor. Yeni sezon öncesi birçok transfer yapıldı. Göze batanları yeniden anımsayalım…

Anıl Taşdemir (Adana Demirspor)

Futbol dünyası, yeteneklerine ihanet eden futbolcularla doludur. Anıl Taşdemir hem bunlardan biri; hem de benzerlerinden ayrılıyor. Anıl, şu anda Süper Lig’in özel yeteneklerinden biri olarak anılabilirdi. Fakat o alt liglere mahsur kaldı. Yine de “yeteneklerine ihanet edenler” sınıfına giren benzerlerinden ayrılıyor. En azından 1.Lig’de fark yaratmaya devam ediyor. 27 yaşındaki orta saha oyuncusunun özellikle son sezonları şampiyonluklarla geçti. 2012’de Akhisar’i Süper Lig’e çıkardı. Süper Lig’deki 10 maçın ardından PTT 1.Lig’e geri döndü. Orduspor’da geçen yarım devrelik alışma süresinin ardından gelen sezonda muhteşem bir performans sergiledi. Play-off oynayan takımda 17 gol attı ama şampiyonluğu getiremedi. Geçen sezon ise Trabzonspor kampında başlayan sezon Kayserispor’da devam etti. İlk 11’deki yerini kaybetse de şampiyon olan takıma katkı verdi. Orta sahanın yaratıcı ve skora yatkın ismi Anıl bu sezon, geçen sezonun ‘görkemli kaybeden”i Adana Demirspor’da forma giyecek.

Benjamin Fuchs (Göztepe)

Ligin yeni takımı Göztepe, yazın başından itibaren flaş transferlere imza attı. Giray Kaçar, Vleminckx, Barış Başdaş, Özgür İleri gibi Süper Lig’de oynayan isimleri kadrosuna dahil etti. Fakat işini sessiz yapan Benjamin Fuchs bir nebze gölgede kaldı. İsmine aldananlar yanılır, kendisi Almanya doğumlu olmasına rağmen Türkiye pasaportuna sahip. Daha önce de 1.Lig’de oynamıştı. Türkiye kariyerine Manisaspor’da başladı. Yolu Manisa’dan geçen bir başka gurbetçi bek Hakan Balta’yı örnek alarak Türkiye’ye gelen Fuchs (ikisi de 1983-Berlin doğumlu) bunu nispeten başardı. Sessiz, sakin, işini yapan, istikrarlı görev adamı; herkesin takımında görmek isteyeceği bir bek… Bu sene Göztepe’ye çok büyük katkı vermesi muhtemel.

Cenk Güvenç (Denizlispor)

Arda ile başlayan, bu yaz Enes, Batuhan, Atınç gibi isimlerle devam eden furyaya Cenk Güvenç’i de dahil edebilirdik. Gaziantepspor’da kendini yetiştiren Cenk, Arda Turan’ın Atletico’ya imzasından kısa bir sene sonra aynı kulübün çatısının altına girdi. Önce B takımında başladı, zaman zaman A takım ile idmanlara da çıktı. Fakat beklenen çıkışı ortaya koyamadı. B takımda sadece bir resmi maça çıktı. Ardından Türkiye’ye döndü ama İspanya tecrübesini de cebine koydu. Çaykur Rizespor ve Karşıyaka’da forma giydi. Rizespor’da fazla şans bulamadı ama Karşıyaka’nın kilit isimlerinden biri oldu. Yine de Karşıyaka savunmasının kaosunda kendini gösteremedi. Yeşil-kırmızılı takım, küme düşenler takımlar dışında ligin en çok gol yiyen takımı oldu. Cenk, yeni bir başlangıca ihtiyaç duyuyordu. O da bu yaz döneminde Denizlispor ile sözleşme imzaladı.

Emre Selen (Yeni Malatyaspor)

Adanalı veAdana Demirspor altyapısından… 20 yaşında olmasına ve geçen sezon Adana Demirspor’un en genç 4. kalecisi olmasına rağmen zaman zaman forma şansı buldu. Gerçi bu durumu da eleştirenler oldu. Bazıları Emre’ye fazla şans verilmediğini savunurken, bir kesim de Emre’nin şehir ve tribün desteğine rağmen Janosevic ve Tolga gibi kalecileri kesemediğini belirtti. Her şeye rağmen bu sezon Adana Demirspor formasını daha çok giyeceğine kesin gözüyle bakılıyordu, fakat o sürpriz bir kararla takımdan ayrılmayı tercih etti. Yeni adresi, ligin yeni takımı Yeni Malatyaspor oldu. Birinci kaleci olursa kariyerinin en önemli sezonunu yaşamış olacak. Ya yukarıya çıkacak, ya da bir süre daha beklemeye devam edecek.

Muhammet Reis (Karabükspor)

Kariyerinin son döneminde çıkışa geçen Muhammet Reis, son üç sezonda üçüncü kez farklı bir takımın formasını giyecek. 2013-14’te Balıkesirspor formasıyla 19 gol atan “Reis”, kaptanlığını yaptığı takımının Süper Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Geçen sezon benzer bir performansı Osmanlıspor’da gösterdi. Her ne kadar gol sayısı 15’e düşse de (üstelik 10 tanesi penaltıdan) yine şampiyonluk yaşadı. Bir takımı daha Süper Lig’e taşıyan Muhammet, bir kez daha Süper Lig’e yükselemedi. Yeni, sezondaki takımı Süper Lig’den düşen Karabükspor olacak. Gollerini sıralarsa, Karabükspor’un geri dönüşü uzun sürmez.

Necati Ateş (Karşıyaka)

Süper Lig’in son 15 yılına damga vuran Necati Ateş, yeniden parladığı yerde; bir İzmir takımıyla PTT 1.Lig’de… Necati Ateş’i uzun uzun anlatmaya gerek yok belki de. 2004-2008 yılları arasında Galatasaray ile özdeşleşen, daha sonra sarı-kırmızılı formayı bir daha giyen Necati’nin kariyeri Altay’da başlamıştı. Siyah-beyazlı takımın Süper Lig kadrosunda genç bir isim olarak yer alan Necati, o dönem fazla şans bulamasa da takım küme düştükten sonra siyah-beyazlıların en önemli oyuncularından biri oldu. Bu sayede Adanaspor’un dikkarini çeken Necati, sezon başladıktan sonra katıldığı Adanaspor’da 17 gol atarak takımını Süper Lig’e taşıdı. 23 yaşında, Süper Lig’de Adanaspor gibi alt sıralardan kurtulamayan bir takımın formasıyla 18 gol atınca da önlenemez yükselişi başlamış oldu. Milli takım, La Liga, Şampiyonlar Ligi ve derbilerle geçen yılların arından Necati yeniden 1.Lig’de. Karşıyaka 20 senedir beklediği Süper Lig’i bu sene yakalamak istiyor ve bunun için iddialı bir kadro kurmaya çalışıyor. Son dönemde her defasında golcü bir forvet eksikliği hisseden yeşil-kırmızılılar, laneti kırmak için 34 yaşındaki Necati Ateş’in eski günlerinden izler taşımasını bekleyecek.

Ousmane N’diaye (Samsunspor)

Süper Lig’de olduğu gibi PTT 1.Lig’de de yabancı sayısınında değişikliker var. Artık takımlar ilk 11’de 5 yabancı futbolcuya yere verebilecek. Bu sayede bir çok takım yabancı transferlerine önem verdi. Samsunspor da Distel Zola, Ousmane N’diaye, Famoussa Kone ve Ekigho’yu renklerine bağladı. Ekhigo dışındakiler Türkiye’deki futbolseverlerin yakından tanıdığı isimler değil. Hazırlık maçlarında farkını gösteren ise N’diaye oldu. Uzun boylu savunmacı, aynı zamanda hücumda da etkili. PTT 1.Lig için büyük önemi olan takım ruhuna yatkınlık da ilk günlerden beri sergilediği bir özellik olarak dikkat çekti.

Stephen Sunday (Alanyaspor)

Alanyaspor’un Nijeryalı transferi Stephen Sunday, belki de ligin en sükseli yabancı transferi olabilir. 26 yaşındaki orta sahanın kariyerinde Valencia ve La Liga dönemleri de var. ‘Sunny’ lakablı oyuncu, gelecek vadeden oyuncu olarak Valencia’ya gelmesine ve 20 yaşındayken siyah-beyazlı formayla 10 maça çıkmasına rağmen bekleneni veremedi. Yine de üst seviyede tutunamasa da dikkat çekmeyi başardı. Geçen sezonu Bulgaristan’da CSKA Sofya takımında geçirdi. Yeni sezonda Alanyaspor forması giyecek. PTT 1.Lig’deki performansı şimdiden merak konusu…

Timur Kosovalı (Şanlıurfaspor)

2.Lig’in en başarılı golcülerinden biri olan Timur Kosovalı, sonunda PTT 1.Lig’de yer alacak. İki sezon önce Bandırmaspor formasıyla 22 gol kaydetmişti. Bu performansı sayesinde Göztepe’ye transfer oldu. Sarı-kırmızılı forma altında sezonun ilk yarısında fırtına gibi geçirdi ama Metin Diyadin’in gelişiyle yedek kulübesine hapsoldu. Yine de sezonun son bir ayında attığı üç kritik golle şampiyonluğun mimarlarından biri oldu. Timur, buna rağmen Göztepe’de kalamadı. İki taraf da 1.Lig’e yükseldi fakat Timur’un yolu Şanlıurfaspor oldu. Geçen sezon ilk 10’da yer alan takımlar arasında en az gol kaydeden ekip olan Şanlıurfaspor (41), 25 yaşındaki Timur’dan çok şey bekliyor.

Yıldıray Koçal (Altınordu)

2.Lig’in golcüsü Timur ise; 3. Lig için de Yıldıray’ı gösterebiliriz. Keçiörengücü’nde genç yaşından beri gollerini sıraladı. Sırasıyla; 22,17 ve 26 golle sezonları tamamladı ve geçen sezon takımının 2.Lig’de mücadele etmesini sağladı. 2.Lig’e de fırtına gibi başladı ve sezonun ilk bölümünde oynadığı 21 maçta 17 gol kaydetti. Daha sonra Osmanlıspor’a transfer olsa da bu takımda istediği şansı bulamadı. Osmanlıspor Süper Lig’e yükselirken, Yıldıray 1.Lig’de kaldı. Yeni takımı, genç oyunculara verdiği önemle bilinen Altınordu olacak. Osmanlıspor’daki gibi geniş bir rekabet havuzu ile karşılaşmayacak olan Yıldıray, kendini bu sezon daha iyi gösterebilir.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce