Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Dergi‘Simone’ Raflarda!

Orkid x Socrates birlikteliğiyle hazırlanan 'Simone'u buradan ücretsiz okuyabilirsiniz...

Socrates, Nisan sayısında özel bir çalışmayla okurlarının karşısına çıkıyor. 41 yıl önce bu ülkenin kadınlarını daha özgür kılmak ve cesaret vermek için yola çıkan Orkid ile birlikte hazırlanan 32 sayfalık Simone, merceğine ilham veren kadın sporcuları taşıyor.

Simone’un kapağında ise birbirinden özel üç sporcu var: Simone Biles, Eda Erdem Dündar ve Megan Rapinoe… 2016 Rio’daki başarılarından sonra kendisini sarsıcı bir davanın içinde bulunan Biles’ın geniş bir portresini Binnaz Saktanber kaleme aldı. Portrede sadece Biles’ın başarılarına odaklanılmıyor, ABD jimnastiğini zirveye taşıyan bir sporcu neslinin yaşadığı tacize, kötü muameleye karşın sesini yükseltmesi de konu ediliyor.

Eda Erdem Dündar ise hem birkaç farklı jenerasyona temas eden başarılı kariyerini Socrates’e anlattı hem de Türk voleybolunun son yirmi yılının arkasında yatan önemli detaylardan bahsetti.

Aynı şekilde, Burcu Hakyemez Dal da Türk voleybolunun 2000’lerin başında nasıl fark yaratmaya başladığını ve bundan sonraki yol haritasını anlattı. Kadın futbolunun son dönemdeki en özel yüzlerinden olan, başarılı kariyeri kadar ücret eşitliği konusunda önayak olduğu davayla da öne çıkan Megan Rapinoe’yu Göksu Bulut kaleme aldı.

Tiyatrocu Çağ Çalışkur, 1990’larda tanıştığı üç bant bilardoyla kurduğu bağı Ankara’dan Las Vegas’a uzanan bir şekilde Simone için kaleme aldı. WNBA’deki parlak serüvenini farklı bir görevle NBA’e taşıyan, San Antonio Spurs’ün asistan koçu olduktan sonra ilginç tartışmaların merkezine de çekilen Becky Hammon’ın öyküsünü ise Başak Can yazdı.

Simone, Socrates’in Nisan sayısıyla birlikte bayilerde.

Ücretsiz okumak için tıklayın!

İlginizi çekebilecek diğer içerikler