Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer SporlarBerlin Notları #5: Ingebrigtsen’den Tarihi Duble

Berlin’de düzenlenmekte olan Avrupa Atletizm Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Mustafa Taha’nın kaleminden bir önceki günün geniş özeti…

-Akşam seansında değişik şeyler oldu. Jakob Ingebrigtsen 24 saatten az bir süre içerisinde hem 1500 hem de 5000 metrede Avrupa Şampiyonu oldu. Abisi Henrik ise 5000 metrede gümüş madalya kazandı.

-Sandro Perkoviç kötü başladığı kadınlar disk atma finalinde sondan bir önceki hakkına kadar üçüncü sıradaydı. Bu sefer olmayacak mı derken 67 metreye attı ve üst üste beşinci Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Almanlar ise gümüş-bronz dublesi yaptı.

-Yüksek atlamada Almanların yüzü Mateusz Przybylko ile güldü. Dünya beşinciliği dışında bir başarısı yoktu. Berlin’de Avrupa şampiyonluğunu kazanmak, onun için altın madalyadan fazlası oldu. Alperen Acet de önce finale çıktı. Finalde de 2.19 ve 2.24 atladı ama 2.27 olmadı. Avrupa beşinciliği ile ilk şampiyona tecrübesi hiç de fena değil.

-Malaika Mihambo da ev sahibi ülkeye dün akşam altın madalya getiren bir başka isim oldu. İki yıl önce Amsterdam’da üçüncülük ile yetinmişti. Avrupa şampiyonu olmak için ev sahibi olduğun organizasyondan daha iyisi olamazdı. Mihambo da onu yaptı.

-Justyna Święty daha önce bütün başarılarını salonda elde etmişti. Polonyalı atlet açık havadaki başarısını elde etmek için Berlin’i beklemiş. Kadınlar 400 metrede şampiyon olarak ülkesine akşamın ilk altınını getirdi.

-Święty bununla da yetinmedi 1 saat sonra çıktığı 4×400 takım yarışında koşan son atlet oldu Fransa’nın daha doğrusu Floria Gueï’nin atağına cevap verdi ve ülkesine aynı akşam ikinci Avrupa şampiyonluğunun gelmesine büyük katkıda bulundu.

-Polonyalılar altın madalyada kadınlar pist yarışlarıyla yetinmedi. Son iki Avrupa şampiyonasının altın madalyalı ismi ve dünya ikincisi Adam Kszczot çok formada gözükmüyordu. Ama yine yapacağını yaptı ve Zürih ile Amsterdam’ın ardından üçüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Hızlı koşulan bir 800 metreden, bir ülke rekoru, üç kendine ait en iyi derece ve bir de kendine ait sezonun en iyi derecesi çıktı. Pierre-Ambroise Bosse’un son anda üçüncü olduğunu ve Fransızlar adında Kevin Mayer’den sonra bir başka hayal kırıklığı olduğunu da belirtelim.

-Berlin’den Dina Asher-Smith geçti demek yanlış olmaz. Britanyalı atlet 100 metreden sonra 200’ü de kazandı. Fakat öyle böyle kazanmadı. 21.89 ile dünyada yılın en iyi derecesini yaptı. Hem 100 hem de 200’de Avrupa şampiyonluğunu aynı şampiyonada kazanan tarihteki ilk Britanyalı atlet oldu. Üstelik sprintin Avrupa’daki kraliçesi Dafne Schippers’ı 100 ve 200’de de geride bıraktı.

-4×400 erkekler yarışında bir kere daha Borlee kardeşler gerçeğiyle karşılaştık. Dylan, Jonathan ve Kevin kardeşlerin yarıştığı Belçika takımı Avrupa şampiyonu olurken 3 dakikanın altında koşarak yılın Avrupa’daki en iyi derecesini elde ettiler.İspanyollar 350 metresini önde getirdikleri yarışta yetenekli sprinterleri Bruno Hortelano’nun pili bitince Avrupa üçüncülüğü ile yetinmek durumunda kaldılar.

-Dünün ilk madalyaları ise sabah yapılan 20km kadınlar ve erkekler yarışıyla sahiplerini buldu. Kadınlar yarışı ile erkekler yarışının başlama saatleri farklıyken 2 saatlik bir gecikmeyle iki yarış aynı anda başlatıldı. Kariyerinde ikinci kez 20km’de yarışan Dünya 20 yaş altı ikincisi Meryem Bekmez yarışı 1:31.00’lık derecesiyle tamamlarken Türkiye rekorunu yeniledi. Meryem bununla da kalmadı gençlerde 5 kilometre yol yürüyüş rekorunu, 10 kilometre büyükler ve gençler rekorunu geliştirdi 1:36:08’lik kendi en iyi derecesini beş dakika geliştiren Meryem, Yeliz Ay’a ait 14 yıllık Türkiye rekorunu 4 dakika geliştirdi. Berlin’de bitiş çizgisini 11’nci sırada geçen Meryem Bekmez, 20 yaş altındaki en iyi dereceye de imza attı. 18 yaşında kariyerinin ilk büyükler şampiyonasında mücadele eden 18 yaşındaki bir sporcunun bu performansını ve gösterdiği gelişimi takdir etmek gerekiyor.

-Kadınlar 20km yürüyüşte oldukça hızlı bir yarış koşuldu. Geçen yılın 23 yaş altı Avrupa ikincisi Maria Perez 1:26.36’lık derecesiyle şampiyona rekorunu kırdı. 2002’de Münih’te Olimpiada Ivanova’nın kırdığı şampiyona rekorunu 0.06 saniye geliştiren Perez kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Şampiyona rekorunun yanı sıra, bir ulusal rekor, bir 23 yaş altı ulusal rekor kırılırken, altı atlet kendi en iyi derecelerini elde etti. Dört sporcu da bu sezonki en iyi derecelerini yaptılar. 2014’te bronz madalya kazanan Anežka Drahotová Berlin’de ikinci oldu. Çek atlet bu sezonki en iyi derecesine de imza attı. Bu sezonki en iyi derecesini yaparak madalya kazanan bir diğer isim Antonella Palmisano. Geçen sene Londra’da üçüncü olan İtalyan atlet, Avrupa Şampiyonası’nda da bronz madalyanın sahibi oldu.

-Erkekler 20km yürüyüşte İspanyollar duble yaparak madalya sayısını 7’ye yükseltti. Alvaro Martin altın madalyanın sahibi olarak büyüklerdeki ilk başarısını elde etti. Eski 23 yaş altı dünya ikincisini geçen yılın 23 yaş altı Avrupa şampiyonu Diego García takip etti. İspanyol atlet de vatandaşı Martin gibi büyüklerdeki ilk başarısını elde eden bir başka isim oldu. Rus Vasiliy Mizinov da Avrupa üçüncüsü olarak kariyerinin en önemli başarısına imza attı.

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Kazanmak

Kazanmak

4 sene önce
Dönemler Üstü

Dönemler Üstü

4 sene önce