Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer SporlarBerlin Notları #4: Martinot-Lagarde’ın Zaferi

Berlin’de düzenlenen 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda dünden kalanları Mustafa Taha derledi.

-Kırılan şampiyona rekorları, foto finiş ile belirlenen şampiyonluklar, erkekler üç adım atlamada Can Özüpek’in finale kalması da dahil olmak üzere çok heyecanlı bir Avrupa Atletizm Şampiyonası günü daha geride kaldı.

-Kadınlar heptatlonda beklendiği gibi Nafissatou Thiam Avrupa şampiyonu oldu. Beklenmeyen ise Katarina Johnson-Thompson’ın gösterdiği performanstı. KJT’nin cirit atma dışındaki branşlardaki performansı gerçekten beklenenden çok daha iyiydi. Thiam cirit atmadaki tartışmasız üstünlüğüyle son yarış 800 metreden önce liderliği Britanyalı heptatletten alması, KJT’nin 800 metrede sezonun en iyi derecesini göstermesine rağmen Belçikalı’ya kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi. Johnson-Thompson da kariyerinin ilk Avrupa şampiyonası madalyasını gümüş ile alırken sadece 32 puan geride kaldı. Dünya şampiyonasının gümüş madalyalı ismi Carolin Schäfer de ilk Avrupa şampiyonası madalyasını alan bir başka isim oldu. Alman heptatlet üçüncü sırada kürsüye çıktı.

– Kadınlar 400 metre engellide iki yıl öncesinin bronz madalyalı ismi Lea Sprunger 54.33 ile bu sezonun Avrupa’da en iyi derecesine imza atarak ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. 2012 Avrupa Şampiyonası’nın üçüncüsü Anna Rzhykova dört yıl sonra bu sefer gümüş madalyanın sahibi oldu. Ukraynalı atlet 54.51 ile koşarken bu sezonki en iyi derecesini de yaptı. Dünya gençler ve Avrupa 23 yaş altı şampiyonalarının bronz madalyalı ismi Megan Beesley ise büyüklerdeki ilk madalyasını Berlin’de aldı. Büyük Britanyalı atlet Avrupa üçüncüsü oldu.

-İngilizlerin pistteki üstün performansları erkekler 400 metrede de devam etti. Matthew Hudson-Smith 2014’te Zürih’te kazandığı gümüş madalyadan dört sene sonra Avrupa şampiyonu oldu. Büyük Britanyalı atlet takım yarışları dışındaki ilk altın madalyasına da ulaştı. Borlee ikizleri de kürsüdeki yerlerini ikinci ve üçüncü olarak aldılar. Kevin ikinci olurken son beş Avrupa şampiyonasındaki dördüncü madalyasını kazandı. Jonathan Borlee ise abisinden 0.06 saniye geride kalarak bronz madalyanın sahibi oldu. Dün, Yasmani Copello’yu geride bırakarak Avrupa şampiyonu olan Norveçli Karsten Warholm ise dünün yorgunluğu ile çıktığı 400 metre finalinde son sırada finiş çizgisine ulaştı.

-Kadınlar 800 metrede de madalyalar dün akşam sahibini buldu. Nataliya Pryshchepa sezonun en formda ismi Renelle Ramote’yi geride bırakarak unvanını korudu. Fransız Ramote de iki yıl önce Amsterdam’da olduğu gibi gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. Daha önce en önemli başarısı 2013’te 23 Yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmak olan Olha Lyakhova ise üçüncü olarak kariyerinin en büyük başarısına imza attı.

-Yunanlılar için harika bir Avrupa şampiyonası oluyor. Yunanistan, saha oyunlarındaki üçüncü altın madalyasını kadınlar üç adım atlamada elde etti. İki yıl öncenin bronz madalyalı ismi Paraskevi Papachristou 14.60 metreyi atlarken sezonun kendisine ait en iyi derecesine imza attı. Dünya ve Avrupa salon Avrupa şampiyonlarında altın ve gümüş madalyası bulunan Kristin Gierisch ev sahibi Almanya’ya altıncı gümüş madalyasını getirirken 14.45 metre ile kariyerinin en iyi derecesine imza attı. 23 yaş altının Avrupa ikincisi İspanyol Ana Peleteiro ilk büyükler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olarak ilk madalyasını da kazandı.

-Kadınlar cirit atmada Christin Hussong Almanya’ya üçüncü altın madalyasını kazandırırken Mirela Manjani’ye ait 16 yıllık şampiyona rekorunun da yeni sahibi oldu. İlk hakkında 67.90 metreyi bulan Hussong, şampiyona rekorunu 0.33 metre geliştirdi. 24 yaşındaki cirit atmacı kariyerinin de büyüklerdeki ilk madalyasını kazandı. Nikola Ogrodníková ikinci olarak Çekya’ya bu şampiyonadaki ilk madalyasını getirdi. Liveta Jasiūnaitė de Litvanya’ya beklemedikleri bir madalya kazandırdı üçüncü sırada yer alarak.

-Son iki dünya şampiyonasının birincisi Mariya Lasitskene nihayet Avrupa Şampiyonası’nda da istediği altın madalyaya kavuştu. Son olimpiyat ve Avrupa ikincisi Mirela Demireva ise unvanını korudu. Bulgar sporcu Amsterdam’dan sonra Berlin’de de gümüş madalyanın sahibi olurken olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları finallerinde yarışan fakat bir türlü podyuma çıkamayan Marie-Laurence Jungfleisch de ilk kez madalya ile tanıştı. Almanların madalyaya doymadığı dördüncü günde Jungfleisch bronz madalyanın sahibi oldu.

-Şampiyonanın dördüncü gününde bir ilk yaşandı: erkekler 110 metre engellide Avrupa şampiyonu foto finiş ile belirlendi. Salondaki başarısıyla bildiğimiz Pascal Martinot-Lagarde ile eski dünya ve Avrupa şampiyonu Sergey Shubenkov 13.17 ile tamamladıkları yarıştan Avrupa şampiyonu olarak Fransız Martinot-Lagarde çıkarken, Shubenkov gümüş madalyanın sahibi oldu. Orlando Ortega ise olimpiyat gümüşüne Avrupa üçüncülüğü de ekledi.

-Erkekler 1500 metre finalinde Ingebrigtsen kardeşlerden daha önce Avrupa şampiyonu olmamış tek isim Jakob da diğer iki abisi gibi altın madalya kazananlar kulübüne giriş yaptı. 27 yaşındaki Henrik, 2012’de, 25 yaşındaki diğer kardeş Filip ise 2016’da 15000 metrede Avrupa şampiyonu olmuştu. 17 yaşındaki Jakob da aileye toplamda dördüncü Avrupa şampiyonluğunu getirirken farklı bir istatistiğe de imza atmış oldu. Bu arada bu akşam seansındaki erkekler 1500 metre yarışında Ingebrigtsen kardeşlerden üçünün de yarıştığını not düşelim. Polonyalıların tecrübeli ismi, Marcin Lewandowski de Amsterdam’daki unvanını koruyup gümüş madalya kazandı. Büyük Britanyalı Jake Wightman ise Berlin’deki Avrupa üçüncülüğü ile en büyük başarısına imza attı.

-Bugün Berlin’de altı Türk sporcu yarışacak. Meryem Bekmez kadınlar 20km yürüyüşte, Salih Korkmaz erkekler 20km yürüyüşte mücadele edecek. Perşembe akşamı 2.25 metre ile yüksek atlamada finale kalan Alperen Acet akşam seansında finalde madalya için yarışacak. Erkekler 5000 metre finalinde de Polat Kemboi Arıkan, Ramazan Özdemir ve Kaan Kigen Özbilen koşacak.

-Şampiyonanın dördüncü geride kalırken resmi seyirci rakamları da açıklandı. Dün akşam 48 bin 567 ile en kalabalık seans yaşandı. 34 bin 800 seyirci ile salı günü ilk akşam seansı yapılmıştı. Çarşamba akşamı 37 bin 125, Perşembe akşamı da 39 bin 325 kişi tribünlerde yerini almış. Hafta sonu ise Berlin Olimpiyat Stadyumu’nun kapalı gişe olması bekleniyor.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Kazanmak

Kazanmak

4 sene önce
Dönemler Üstü

Dönemler Üstü

4 sene önce