Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #61: Fransa-Belçika

2018 Dünya Kupası'nda ilk yarı finalin adı Fransa-Belçika. Saat 21.00'de başlayacak karşılaşma öncesinde öne çıkan satır başlarına göz atalım...

2018 Dünya Kupası’nda ilk yarı finalin adı Fransa-Belçika. Saint Petersburg’da, Türkiye saatiyle 21.00’de başlayacak maç, iki ‘parlak jenerasyonu’ karşı karşıya getirecek. 2010’ların başından beri üzerine titrenen Belçika, geçmiş turnuvalarda kolay dağılabilen bir takım görüntüsü vermişti. Ancak önce son 16’da Japonya’ya karşı 2-0’dan geri gelip turu almaları, akabinde de kupanın favorisi Brezilya’yı devirmeleriyle bu kez farklı olduklarını kanıtladılar. Roberto Martinez’in her iki maçtaki hamleleri, Premier Lig’de hak ettiği saygıyı göremeyen İspanyol çalıştırıcı için bir nevi iade-i itibarı da beraberinde getirdi.

Turnuva boyunca Belçika’nın sağ kanat beki olarak görev yapan Thomas Meunier, sarı kart cezalısı olduğu için Fransa’ya karşı forma giyemeyecek. Basında son 1,5 maçın en iyilerinden Nacer Chadli’nin sağ kanada kayacağı, solda ise çıktığı maçlarda pek etkili olamayan Yannick Carrasco’nun oynayacağı yazılsa da Martinez’in kafasında farklı planlar olabilir. Zira Fransa teknik direktörü Didier Deschamps, son 16’daki Arjantin maçından beri Kylian Mbappe’yi sağ çizgiye yakın kullanıyor ve hücumcudan devşirme Carrasco’nun Mbappe’yi durdurması pek mümkün görünmüyor. Burada Brezilya’ya karşı olduğu gibi top Fransa’dayken dörtlü savunmaya dönen ve Vertonghen’i sola çeken bir yapı bizi bekliyor olabilir. Ya da savunmacı yönü ağır basan Thomas Vermaelen’in sol çizgiye yerleşmesi, ihtimallerden bir diğeri. Brezilya’ya karşı Fellaini’yi ilk 11’e çekip De Bruyne’yi özgürleştiren, Lukaku’yu sağ forvet gibi kullanıp Marcelo’nun yarattığı boşlukları değerlendiren Martinez, Fransa’ya karşı da bir sürpriz hazırlayabilir.


[mailerlite_form form_id=2]


Fransa’da ise ana değişken, sol kanatta olacak gibi. Zira sağda Mbappe’yi kullanan Deschamps, sol kanadı daha savunmacı isimlere emanet etmeyi seçti. Uruguay çeyrek finalinde cezalı olan Blaise Matuidi yerine sahaya çıkan Corentin Tolisso gayet iyi bir maç çıkardı ve Deschamps’dan forma bekleyecek. Uruguay’a karşı kritik kurtarışlar yapan Hugo Lloris, savunma yönü ağır basan dörtlü hat ve turnuvanın yıldızlarından N’Golo Kante’yle Arjantin maçı dışında geçilmez bir duvarı andıran Fransa savunması, Belçika’nın becerikli ayaklarına karşı da iyi bir sınav vermeye çalışacak.

Maçın en özel karakterlerinden biri ise kulübede gözümüze çarpacak. Martinez’in yardımcılarından Thierry Henry, Fransa tarihinin en golcü oyuncusu ve ülkesinin ikinci Kupa zaferini engellemek için elinden geleni yapacak. Her ne kadar Olivier Giroud, Fransa kazansa da Henry’nin sevineceğini söylese de Arsenal efsanesi, Lukaku başta olmak üzere Belçika hücumcularına Maviler’in savunmasını nasıl geçeceklerini en iyi anlatacak isimlerden biri gibi. Son iki yılda Henry’yle çalışarak oyununu çok geliştirdiğini anlatan Lukaku, muhtemel bir golünün ardından Henry’ye koşarsa şaşırmamak gerek…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce