Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #59: İsveç-İngiltere

Çeyrek finalin son gününü İsveç-İngiltere karşılaşması ile açıyoruz. Bakalım futbol gerçekten evine mi dönecek yoksa İsveç İngilizleri kupa dışına mı itecek?

Samara Arena’da karşı karşıya gelecek olan iki takımda da hedef çok uzun süredir başaramadıkları bir şeyi başarabilmek: Yarı finale kalmak. Özellikle İngilizler, 52 yıllık dünya şampiyonluğu hasretlerini sonlandıracaklarına iyiden iyiye inanmaya başladılar. Ancak Janne Anderson’un takımının kusursuz savunma yapabildiğini herkese kanıtlamış olması ve oynadıkları üç maçta kalelerini gole kapatmayı başarıp sadece Almanya karşısında kalesinde gol görmüş olmaları bu maçın asla kolay geçmeyeceğinin kanıtı olarak kabul edilebilir.

Diğer taraftan ‘It’s Coming Home’ çılgınlığı sosyal medyada ve İngiltere sokaklarında tüm hızıyla devam ediyor. Harry Kane ve arkadaşları da bu rüyayı gerçeğe dönüştürmek konusunda kararlı görünüyor. Zira Kolombiya karşısına penaltıları kazanarak bir laneti de sona erdirmiş oldular. Zaten şu bir gerçek ki takıma olan güven de penaltı atışlarıyla gelen bu galibiyetle birkaç kat arttı. İngiliz savunmacı John Stones ise maçın asla kolay geçmeyeceğini düşünenlerden: ”Kupayı evimize götürmeyi çok istiyoruz ve bunun için her şeyi yapacağız ancak oynadığımız rakibin diğerlerine göre kolay olduğunu düşünmek gerçek bir aptallık olur.”

İngilizler, yarı final yollarındaki engel olan İsveç’i, oynadıkları son 15 maçta sadece iki kez yenebildi. Son 16’da İsviçre’yi yenip çeyrek finale kalan İsveç ise İngilizler karşısında futbollarından ödün vermeyip 1994 yılından beri ilk defa yarı final yüzü görmek istiyorlar.

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce