Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #58: Belçika-Brezilya

Belçika'nın altın jenerasyonu, gol yemeyen Brezilya'ya karşı... Akıllarda ise yarı final var.

Willian, Brezilya Milli Takımı’nın kendi içinde bir “büyüsü” olduğunu söylüyor. Oyuncuların sahada “mutlu futbol” sergilediklerini de ekleyerek. Bunlar biraz romantik ve Seleçao için nostaljik ifadeler. Zira kupanın en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Brezilya, şu sıralar savunmasıyla daha ön planda. Turnuvada yalnızca ilk grup maçında İsviçre’den gol yediler. En çok şutu atıp, en fazla isabetli şutu yakalayan da yine Brezilya ama bitiricilik konusunda yetenekli ayaklara rağmen hala problemleri var. 

Belçika ise şu ana kadar “mutlu futbol”u sahada gösteriyor. Kupada şimdilik 12 gol atan Belçika’da, Roberto Martinez asıl 11’ini tercih ettiği üç maçta taraftarına en azından üç gol izletti. Yedek ağırlıklı kadronun tercih edildiği İngiltere maçında da zafer yine onlarındı. Öte yandan Japonya karşısındaki müthiş geri dönüş, Belçika’yı çeyrek finale arkasında bir rüzgarla getirdi.

Brezilya’da takdire şayan savunmaya rağmen sağ bek konusu can sıkıcı olabilecek gibi duruyor. Turnuva öncesinde Dani Alves’i, sırasında da Danilo’yu kaybettiler. Şimdilik savunmanın sağı Fagner’e emanet. Meksika maçının ilk 20 dakikasında önce Carlos Vela, daha sonra da o kanada geçen Hirving Lozano bazı sinyallerin herkesçe görülmesini sağladı. Belçika hızlı ayaklarıyla Fagner’in üzerine gidebilir. Altın jenerasyonun bir şeyler kazanmak için en iyi fırsatı, şimdi ve burada…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce