Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #57: Uruguay-Fransa

Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanının fitilini, Uruguay-Fransa mücadelesi ateşliyor...

Emin adımlarla yola devam etmek. Bu ifade, kupanın ilk çeyrek finalinde karşılaşacak Uruguay ve Fransa için doğru sayılabilir. İki takım da henüz yenilgi yüzü görmezken, ikinci tur maçlarını kuvvetli yönleriyle kazanarak ‘emin adımlar’ kısmının sağlamasını yaptı. Uruguay, Portekiz karşısında sağlam takım savunması ve yıldız forvet ikilisi Cavani-Suarez ile güldü, Fransa da Arjantin’i Kylian Mbappe önderliğindeki hızlı oyunuyla yıktı.

Portekiz maçında sakatlanan Edinson Cavani’nin durumu, tarihin ilk şampiyonu için belirsizliğini koruyor. Onun yetişememesi durumunda Suarez’in yanını Cristian Stuani’nin alması bekleniyor. Uruguay’ın tam da bu noktada bir Arjantinliye teşekkür etmesi gerekebilir. Zira Uruguay bu hücum ikilisine rağmen bir hücum takımı değil. Atletico’nun savunma genlerini Godin-Gimenez tandemine işleyen Diego Simeone, Uruguay’ın şu ana kadar kupada tek gol yemesinde katkı sahibi. İkili, çeyrek finalde takım arkadaşları Antoine Griezmann’ı durdurmaya çalışacak.

Griezmann maç öncesi basın toplantısında rakiplerinin Atletico gibi oynayacağını öngördü. “Ağır hareket edecekler, yerde zaman geçirecekler, hakeme gidecekler… Sıkıcı bir maç çıkaracaklar ve bizi de buna uydurmak isteyecekler” diyen Fransız yıldız, tüm bunları yakından tanıyor. Arkadaşlarıyla birlikte bunu aşabilecek mi? İki eski dünya şampiyonunu karşı karşıya getiren tek çeyrek final eşleşmesinde en çok merak edilen soru da bu…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce