Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #55: İsveç-İsviçre

2018 Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri bugün oynanacak maçlarla iyice şekilleniyor. Günün ilk maçı, İsveç ile İsviçre arasında...

2018 Dünya Kupası son 16 turunun son günündeyiz. İsviçre karşısına çıkan İsveç tam anlamıyla ‘sürpriz takım’ olmuş vaziyette. Dünya Kupası elemelerinde Fransa ve Hollanda’nın bulunduğu grubu ikinci sırada tamamlayan İsveç, play-off’ta da İtalya’yı eleyerek Rusya 2018’e katılım sağlamıştı. Almanya’nın başı çektiği ve Meksika & Güney Korei ikilisinin de bulunduğu gruptan lider olarak çıkan İsveç için artık yeni bir meydan okuma mevcut. Zlatan Ibrahimovic’in de kadroya çağrılmamasıyla birlikte kadrosunda bir yıldız bulunmayan İsveç için klişe tabiri kullanıp takım oyununu esas alan bir felsefeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Karşılarında da kendi dişlerine göre bir rakip olduğundan çekişmeli bir maç bizleri bekliyor olabilir.

İsviçre’ye geçecek olursak Brezilya, Sırbistan ve Kosta Rika’nın bulunduğu grubu mağlubiyet almadan ikinci sırada tamamladılar ve son 16 bileti aldılar. Xherdan Shakiri’nin önderliğinde iyi bir performans gösteren ve kader maçı olan Sırbistan maçında 1-0 geriden gelip son dakika golüyle 2-1 kazanan İsviçre’nin şansı da en az İsviçre’ninki kadar. Oyun açısından pek iyi bir maç seyretmeyebiliriz fakat birbirine denk iki takımın karşı karşıya geleceği aşikâr.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce