Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #34: Uruguay-Rusya

A Grubu'nun son maçları, bugün saat 17.00'de oynanacak. Gruptan çıkmayı garantileyen Rusya ve Uruguay, liderlik mücadelesi için sahaya çıkıyor.

Beklenmeyen performans gösteren iki takım, liderlik için oynayacak. 2018 Dünya Kupası başlarken, birçok futbolsever, Uruguay için “En az yarı final görür, belki de final…” yorumlarında bulunuyordu. Fakat antrenör Oscar Tabarez’in takımı için pek de uygun görünmeyen klasik 4-4-2 dizilişindeki ısrarı ve bu sistemde potansiyeli olan yıldızların olumlu performansı sahaya koyamaması nedeniyle Uruguay, belki de turnuvanın en büyük hayal kırklıkları arasında yer aldı.

Tabii bu durum, şu ana kadar geride kalan iki maç için geçerli. Özellikle eleme formatına geçildiğinde, sağlam savunması ve potansiyelli hücum oyuncuları nedeniyle Uruguay hâlâ üstlere çıkabilecek bir takım durumunda. Rusya ile oynayacakları maç da bunun için iyi bir test olacak.

Rusya, turnuva öncesinde Güney Afrika ile beraber kupanın en güçsüz ev sahibi olarak gösteriliyordu ama taraftarının gücünü ve Golovin ile Dzagoev’in sakatlığı sonrasında beklenmedik işler yapan Cheryshev’in performansı ile keyif veren bir takıma dönüştüler. Mısır ve Suudi Arabistan gibi görece düşük seviye takımlardan sonra Uruguay maçında oynayacakları futbol, bir bakıma ikinci tur için planlarını da etkileyecek. Ayrıca gözü Golovin’de olan Avrupa kulüplerinin de yıldız adayını, ilk kez organize bir savunmaya sahip takıma karşı izleyecek olmaları, bireysel anlamda da Rusların önemli bir sınav vereceğinin kanıtı.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce