Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #33: Suudi Arabistan-Mısır

A Grubu'nda son maçlar bugün saat 17.00'de oynanacak. Turnuvaya ikinci maçlar sonunda veda eden iki takım Mısır ve Suudi Arabistan maçında bizi neler bekliyor?

Mısır, Dünya Kupası’na gelirken, yıldızı Salah’ın bu sezonki performansının da etkisiyle  “Gruptan çıkar mı acaba?” dedirtmişti. Fakat Uruguay maçının son dakikasında yedikleri gole ve Rusya karşısında dağılışa engel olamadılar. İlk iki maçın sonunda da turnuvaya havlu attılar.

Suudi Arabistan ise ev sahibi Rusya’dan fark yedikten sonra belki de turnuvanın en zevksiz maçında Uruguay’a tek golle mağlup olup, aynı kaderi paylaştı. Suudi Arabistan’ın mağlup olduğu iki maçta da rakiplerinden daha fazla topla oynama yüzdesine sahip olması ise şaşırtıcıydı. Bir nevi “Sadece pas yapabilen takım” imajı oluşturdular.

İki ülke de son maçlarına formalite icabı çıkacaklar ve gol atma konusunda eksik, gol yeme konusunda ise bonkör bir takım izlenimi veren Suudi Arabistan’a nazaran Mısır’ın turnuvaya galibiyetle veda etmesi daha olası görünüyor. Sakatlığını riske atıp Rusya maçında sahaya çıkan Salah ise oynaması halinde gollerle, ondan çok şey beklendiği turnuvaya veda edebilir.    

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce