Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #25: Nijerya-İzlanda

Arjantin karşısında aldığı beraberlikle Dünya Kupası serüvenine başlayan İzlanda, Nijerya önünde bu kez galibiyetle tanışma amacında...

Hırvatistan’ın ilk iki maçını kazanması sonrasında, D Grubu’nda çarşı iyiden iyiye karışmış durumda. İlk planda grup liderliğinin en büyük favorisi gibi gözüken Arjantin, iki karşılaşma sonunda kendisini havlu atabilecek bir pozisyonda buldu. Tangocular şu an maç fazlasıyla birlikte İzlanda’yla aynı puana (1) sahip. Nijerya ise her ne kadar puansız son basamakta olsa da, bir galibiyetle fotoğrafı tümüyle değiştirebilir.

İzlanda, Arjantin karşısında bundan çok kısa önce tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıktı. Sergio Aguero ve Alfreo Finnbogason’un karşılıklı golleriyle 1-1 devam eden mücadeleye, Lionel Messi’nin penaltı kaçırarak harcadığı galibiyet şansı damga vurmuştu. Nijerya ise Hırvatistan önünde, Alex Iwobi ve Odion Ighalo gibi yetenekli ayaklarından istediği desteği alamayarak kupayı mağlubiyetle açtı. ‘Süper Kartallar’ olarak bilinen Nijerya, eğer Rusya’daki Dünya Kupası serüvenine devam etmek istiyorsa İzlanda önünde kesinlikle kaybetmemeli. Kendisine olasi bir kayıp durumunda işinden olma endişesi taşıyıp taşımadığı sorulan teknik direktör Gernot Rohr’un; “Bu soruyu cevaplamayacağım çünkü kaybetmeyeceğiz” cevabının netliği ise Yeşil Beyazlı’ların motivasyon seviyesini açıklar nitelikte.

Son derece becerikli bir duran top takımı olan İzlanda, Hırvatistan maçında ilk golünü kornerden yiyen Nijerya’ya karşı büyük silahını kullanmaya çalışacaktır. Üstelik Heimir Hallgrimsson’un öğrencilerinin motivasyonu da çok yüksek görünüyor. Zira oynadıkları Arjantin mücadelesi, ülke nüfuslarının yüzde 99,6’sı tarafından takip edildi ve tıpkı Euro 2016’da olduğu gibi bolca yabancı taraftarları da var. Sahip oldukları momentumu kullanıp Nijerya’yı mağlup ettikleri takdirde, gruptan çıkma yolunda devasa bir adım atmış olacaklar.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce