Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #23: Arjantin-Hırvatistan

İlk galibiyetin peşindeki Arjantin ile gruptan çıkmayı garantilemek isteyen Hırvatistan, günün son maçında karşı karşıya geliyor...

Hırvatistan,  Nijerya karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle başlamıştı turnuvaya. Bugün de kazanmaları durumunda son 16’daki yerlerini garantilemiş olacaklar. Nijerya maçı sırasında Hırvatistan kulübesinde tatsız bir olay da yaşanmıştı. Maça yedek başlayan Kalinic, Dalic’in onu oyuna alma kararına karşı çıkarak yedek kulübesinde oturmaya devam etmişti. Bu hareketleri üzerinde Dalic, Kalinic’i kadro dışı bıraktı ve evine geri gönderdi. Diğer taraftan eğer Hırvatistan bu akşam Arjantin karşısında galibiyet alabilirse son 16 turuna çıkmayı garantilemiş olacak.

Arjantin tarafındaki durumları ise tahmin etmek çok da zor değil. İzlanda beraberliği ile her şeyden önce Messi günah keçisi ilan edildi. Messi, denediği 11 şuttan herhangi biri gol olmayınca, bu istatistik onu 1974 yılından beri en fazla şut çekip gol  bulamayan oyuncu yapmıştı. Ancak Arjantin için senaryo hep aynıydı; kapanan rakipleri güçlü hücum hattına rağmen açamıyorlardı ve pahalıya patlayan savunma hataları yapıyorlardı.

”Kazanamadığımızda, herkes tüm sorumluluğu Messi’nin üzerine yıkıyor. Bu, Arjantin halkı için çok basit bir düşünme yolu”

Sampaoli, İzlanda karşısında penaltı kaçıran Lionel Messi için birazda onu korumak amacıyla bu sözleri söylemişti. Lionel Messi’nin maç sonundaki görüntüsü ise üzüntüsünü anlatır nitelikteydi. Ancak Arjantin’in artık bunları düşünecek vakti yok. Eğer bu gece kazanamazlarsa işleri fazlaca zora girecek ve son maça müthiş bir baskıyla çıkacaklar. Nitekim normal şartlar altında bile istediklerini tam olarak sahaya yansıtamıyorlar.

Arjantin ve Hırvatistan en son 2014 yılında bir dostluk maçında karşı karşıya gelmişti. Arjantin maçı 2-1 kazanırken galibiyet golünü Messi penaltıdan atmıştı. Şimdi bu iki takım bir Dünya Kupası maçında karşı karşıya geliyor. Arjantin’in galip gelmek zorunda olduğu bir karşılaşmanın keyif vereceğini düşünüyorum.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce