Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #22 Fransa-Peru

İlk maçında galip gelse de oynadığı futbolla tatmin etmeyen Fransa, günün ikinci maçında Peru karşısına çıkıyor.

Fransa elbette turnuvanın favorilerinden biri olarak Rusya’ya gelmişti. Fakat Avustralya karşısında galip gelseler de oynadıkları futbol kendileri dahil kimseyi memnun etmedi. İnce işleri yapabilecek oyuncuyu bir türlü çıkaramadılar. Hal böyle olunca Fransa, Avustralya ceza sahası çevresinde dolansa da aradığı net pozisyonları bir türlü bulamadı.

Peru ise 36 yıl sonra ilk kez katıldığı Dünya Kupası’na Danimarka mağlubiyet ile başladı. Doğrusunu söylemek gerekirse hazırlık maçlarındaki performanslarından çok da uzak değillerdi ve istedikleri oyunu oynadılar. Ancak bitiricilik konusunda şansları yanlarında değildi. Bu konuda Peru teknik direktörü Ricardo Gareca’nın Guerrero tercihi çok tartışıldı. Gareca, takımın yıldız oyuncusunu 62. dakikada oyuna almayı tercih etmişti. Guerrero oyuna girdikten sonra önemli fırsatlar yaratmayı da başardı ancak o golü bir türlü bulamadı.

Fransa’da geçen maç oyuna sonradan giren Olivier Giroud, ikinci golün servisini yapan oyuncuydu. Dokuz numaralı oyuncunun bugün ilk 11’de başlaması bekleniyor. Peru tarafında ise Tapia maçta yaşadığı çarpışma sonrasında sakatlanmıştı ve bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Carillo ise antrenmanı tamamlayamadığı için bugünkü maç için durumu belirsiz.

Fransa, bu maçı kazanıp artık gözünü son 16’ya dikmeye bakıyor. Peru ise son şansında bir hayalin peşine düşecek.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce