Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #18: Portekiz – Fas

B Grubu'nda ikinci maçlar Portekiz-Fas mücadelesiyle başlıyor. Ronaldo, Afrika ekibinin son şansını elinden alabilecek mi?

Kupadaki tüm takımların en azından bir kez sahne aldığını gördük. Geride kalan 17 maçta, ekran başındaki bizleri sıkanlar da izleyenlere büyük keyif verenler de oldu. ‘Turnuvanın en iyi maçı hangisiydi?’ sorusundaysa çoğu kişi İspanya ile Portekiz arasındaki 3-3’lük mücadelede mutabık. Ancak Portekiz’in iyi mi kötü mü oynadığı henüz tam anlaşılmış değil. Ronaldo ve arkadaşları B Grubu ikinci maçlarının ilkinde Fas karşısında.

Cristiano Ronaldo gözünü Dünya Kupası’nda gol krallığına şimdiden dikti. Masalsı kariyerinin eksik parçalarından birini daha tamamlamak için önünde Fas ve İran’la yapılacak ‘fırsat’ maçları var. Hocası Fernando Santos’a, “Fontaine’in 13 gollük tek turnuva rekorunu kırabilir mi?” soruları dahi geliyor. Ancak İspanya karşısında ona pek yardımcı olmayan Portekiz kadrosunun yeni sınavda neler yapacağı merak ediliyor.

Portekiz basını, Santos’un ilk maçın 11’inde sahaya sürdüğü Gonçalo Guedes-Bruno Fernandes ikilisini Andre Silva ve Joao Mario ile değiştirmesini bekliyor. Fas’ta ise ilk maçta başına aldığı darbeyle oyunu yarıda bırakan Nordin Amrabat’ın durumu belirsiz. Sağ bek performansıyla ilk maçta Fas adına parlayan isim için büyük şanssızlık…

Portekiz, 17 oyuncusu Avrupa’da doğan Fas’ın gücünün farkında. Andre Gomes onlar için “Fas’a gol atmanın zorluğunu biliyoruz” diyor. Fas ise bu maçın son şansı olduğunu… İki takım daha önce 1986 Dünya Kupası’nda, Portekiz futbolunun karmaşık bir döneminde oynamış ve 3-1’lik Fas galibiyeti tarihe ‘Saltillo Skandalı’ olarak geçmişti. Portekiz o gün grubunda son sıraya demirlerken şimdi aynı senaryo Fas için oluşabilir. İran ile açılış en azından gruptan ikinci çıkmak için büyük fırsattı ama artık yeni bir hedef maçları var. Yenildikleri gibi gruptan çıkma şansları kaybolmayacak. Ta ki 21’deki İran-İspanya maçına kadar…

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce