Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolDünya Kupası Notları #6

Mustafa Taha, turnuva boyunca Rusya'da yaşananlara günlük notlarla ışık tutmaya devam ediyor. İşte beşinci günden geriye kalanlar...

-Dün Tunus karşısında İngiltere’nin gollerini kaydeden Henry Kane, farklı istatistiklere de imza attı. Sahaya takım kaptanı olarak çıkan Tottenhamlı futbolcu, İngiltere formasıyla takım kaptanı olarak dünya kupalarında iki gol atan sekizinci futbolcu. Kane, ayrıca 1990’da Gary Lineker’in 3-2’lik Kamerun maçında attığı iki golden bu yana takım kaptanı olarak bir dünya kupası karşılaşmasında iki gol atan ilk İngiliz futbolcu da oldu.

-İngiltere, Dünya Kupası tarihinde turnuvaya beşinci kez galibiyetle başladı. Son olarak Almanya 2006’ya 1-0’lık Paraguay galibiyetiyle başlayan İngilizler, o turnuvaya çeyrek finalde veda etmişlerdi. Galibiyetle başladıkları beş dünya kupasından ikisinde çeyrek final, ikisinde son 16 gören İngiltere, 2-0’lık Şili galibiyetiyle başladıkları 1950 Dünya Kupasına ise grup maçlarında veda etmişti.

-Güney Kore karşısında penaltıdan attığı golle İsveç’e galibiyeti getiren Andreas Granqvist, Cristiano Ronaldo’nun ardından bu dünya kupasında penaltıdan gol kaydeden 33 yaşındaki ikinci futbolcu oldu.

-Rusya 2018’in ilginç istatistiklerinden bir diğeri de turnuvada mücadele eden iki isimli takımların kupaya gol atamadan mağlubiyetle başlaması oldu. Suudi Arabistan Rusya’ya 5-0, Kosta Rika Sırbistan’a 1-0 ve Güney Kore de İsveç’e aynı skor olan 1-0 ile kaybederek turnuvaya istedikleri gibi bir başlangıç yapamadılar.

-Geçen cumartesi Arjantin-İzlanda karşılaşması başlamadan önce İzlandalı Rúrik Gíslason’un Instagram’daki takipçi sayısı 30 bindi. Maçın ardından ise Gíslason’un Instagram hesabı takipçi patlaması yaşadı. Aynı gün 200 bin takipçiye ulaşan İzlandalı futbolcu, bu sabah itibariyle 493 bin takipçi ile kendisinin de beklemediği bir sayıya ulaşmış oldu. Bakalım İzlanda’nın Dünya Kupası macerası sona erdiğinde Rúrik Gíslason’un Instagram’daki takipçi sayısı 1 milyona ulaşmış olacak mı?

-ABD, 24 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası’nda yer almamasına rağmen Amerikalı gençler turnuvaya ilgi gösteriyor. Yapılan bir araştırmaya göre ABD’de 18-29 yaş grubunda yer alanların yüzde 38’i Rusya’daki dünya kupasını takip ediyor. Futbolun en önemli sporlar içerisinde yer almadığını düşünürsek ABD için bu veriler önemli bir gelişmeyi de gösteriyor.

-Dünya Kupası’nın İngiltere’deki yayıncıları BBC ve ITV bazı gelişmelerden dolayı mutsuz. İki yayın kuruluşu, Sky Sports ve beIN Sports’un kendilerinden daha fazla İngiliz futbolcularla bire bir röportaj olanağı bulmasından dolayı İngiltere Futbol Federasyonu’na konuya dair hoşnutsuzluklarını iletmişler.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce