Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolMaç #16: Polonya-Senegal

Robert Lewandowski mi Sadio Mane mi? H Grubu'nun kritik mücadelesini kim kazanacak? Önemli mücadeleye göz atalım.

Euro 2016’nın belki en büyük hayal kırıklığı değildi ama yine de Polonya maçlarını açanlar Robert Lewandowski’nin sönük performansına epey şaşırmıştı. Açıkçası uluslararası turnuvalar, yıldız oyuncunun hiçbir zaman güçlü karnı olmadı. Tıpkı Euro 2016 gibi Euro 2012’de de sadece bir golü vardı. Lakin 2018 Dünya Kupası öncesi yaptığı açıklamalarda “Bu sezon daha az maç oynadım, çok daha dinlenmiş ve taze vaziyette geliyorum. Rusya’da umarım bunun karşılığını alırım” ifadelerini kullanmıştı. Elbette ülkesinin en büyük umudu o, dolayısıyla Polonya’dan gelen “Lewandowski’nin yüzü beş milyon posta puluna basıldı” haberleri de sıra dışı değil.

Senegal ile ilk maçını oynayacak olan ekipte ciddi bir soru işareti var. Turnuva öncesi idmanda sakatlanan Kamil Glik’in Dünya Kupası’nı tamamen kaçırma olasılığı olduğu söyleniyordu. Teknik direktörleri Adam Nawalka ise son basın toplantısında tecrübeli oyuncusunun Senegal karşılaşmasına yetişebileceğini söyledi. Eski milli oyuncu Marcin Zewlakow ise BBC’ye yaptığı açıklamada “Glik’in sakatlığı Polonya’yı nefessiz bıraktı, takımımızda deprem yarattı. Nasıl Lewandowski hücumun kralıysa, Glik de savunmamızın kralı. O sadece bir oyuncu değil, takımımızın omurgası. Maçı etkiliyor ve bizi kötü zamanlarda toparlıyor” ifadelerini kullandı.

Senegal’de ise turnuvaya müthiş formda gelen Sadio Mane öne çıkıyor. 2002’de çeyrek finale yükselerek tarihi bir işe imza atan ülke, Polonya engelini aşarsa son 16 ihtimalini arttıracağını biliyor ve ilk maçta galibiyet almak hayal değil. 2002’de futbolcu olarak takımın bir parçası olan Aliou Cissé, 2018’de bu sefer koç olarak sahne aldı ve Senegal’i Dünya Kupası’na götüren ilk Senegalli teknik adam oldu. Turnuva öncesi dönem 3-5-2 denediği için yerel medyadan eleştiriler alan Cisse’nin ilk aşamada en önem verdiği konu savunma güvenliği. Mane önderliğindeki yeni jenerasyonun çok yetenekli olduğunu ve kendi tarihlerini yazabileceklerini söylüyor. Genç teknik adam özgüvenli ve sadece teknik becerileriyle değil, tam takım olarak öne çıkabileceklerini ifade ediyor ve ekliyor: “Afrika futbolunun genel seviyesini de yükseltmeliyiz.” Bu tarihi yazacaksa ilk maç en ideali.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce