Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolDünya Kupası Notları #2

2018 Dünya Kupası başladı! Mustafa Taha, turnuva boyunca Rusya'da yaşananlara günlük notlarla ışık tutacak. İşte ilk günden geriye kalanlar...

-Dünkü açılış maçıyla başlayalım bugünkü notlarımıza. Rusya’dan 5 gol yiyen Suudi Arabistan ilginç bir istatistiğe de imza attı. Suudiler 1994’ten bu yana bu dünya kupasıyla birlikte katıldıkları 5 turnuvada toplam 14 kafa golü yediler. Rusya ise yüzde 39 topa sahip olarak 5 golle bir dünya kupası karşılaşması kazanan tarihteki ilk takım oldu.

-5-0 yenilen Suudi Arabistan’da Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın alınan skora çok sinirlendiği ve karşılaşmanın ardından Futbol Federasyonu başkanını çağırıp çok kızdığı ifade ediliyor. Bin Salman, futbolcuların ürkek çocuklar gibi oynadığını söyleyip, Uruguay karşılaşmasında bu şekilde oynanmamasını söylediği ifade ediliyor. Futbol Federasyonu başkanı görüşmenin ardından Muhammed bin Selman’ın söylediklerini soyunma odasına inip futbolculara ilettiği belirtiliyor Arap basınında çıkan haberlerde.

-Bugün sahaya çıkacak futbolcular içerisinde farklı bir rekora imza atacak bir isim de var. Mısır kalecisi Essam El-Hadary Uruguay karşısında forma giymesi halinde Dünya Kupaları tarihinin en yaşlı futbolcusu olacak. El-Hadary geçtiğimiz ocak ayında 45 yaşına basmıştı.

-Günün her sonuca en açık karşılaşması Fas-İran mücadelesinde ise iki takımın olası 11’lerine bakıldığında ilginç bir nokta dikkat çekiyor. Tek forvetle sahaya çıkması beklenen Fas’ta en uçta Yeni Malatyasporlu Boutaib forma giyecek. Boutaib’in arkasında ona destek verecek isimse Süper Lig’de forma giyen bir başka futbolcu, Galatasaraylı Belhanda. 4-2-3-1 dizilişi ile oynaması beklenen İran’da ise defansif orta sahada görev alacak Hajsafi ve Shojaei ile orta sahanın ortasında görev yapacak Ansarifard Yunanistan Ligi’nde forma giyiyor. Hajsafi ve Ansarifard Olympiakos, Shojaei ise AEK forması ile mücadele ediyor Yunanistan’da.

-Bugünün son maçında karşılaşacak olan İspanya ve Portekiz aynı zamanda ilginç bir istatistiğin de ortaklarından. Son yedi uluslararası turnuvadan (Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası) altısını Güney Avrupa ülkeleri kazandı. İspanya üç turnuva kazanırken, Portekiz, İtalya ve Yunanistan da birer turnuvanın şampiyonu oldu. Bu istatistiğe uymayan tek kupa galibiyse Almanya.

-Moskova’nın çoğunluğunu kırmızı beyaz renklerin kapladığı ifade ediliyor. Başkentteki en kabalık taraftar grubu Perulularmış. Halkın fakir olduğu bir ülkeden, binlerce kilometre öteden 35 bin kişinin Rusya’ya gelmesini Peruluların kendileri de beklemiyormuş…

-Dünya Kupası’nın henüz gündeme gelmeyen ama oldukça sıcak sonuçlar doğurabilecek tartışmalarından biri de pusuda bekliyor. Önümüzdeki cuma İsviçre ile karşılaşacak olan Sırbistan’dan Xerdan Shaqiri’nin maça nasıl bir kramponla çıkacağı merak ediliyor. Kosova asıllı İsviçreli futbolcu geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından paylaştığı kramponun fotoğrafında Kosova bayrağı bulunuyordu. Shaqiri’nin, önümüzdeki Cuma maça bu krampon ile çıkması hâlinde takım arkadaşlarını provoke edeceğini düşünüyor Aleksandar Mitroviç. Sırp futbolcu, “Shaqiri Kosova’yı bu kadar çok seviyorsa neden iki yıl önce Kosova formasını giyme şansını reddetti?” sorusunu sormuş.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce