Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Futbol2018 Dünya Kupası H Grubu: Hassas Terazi

2018 Dünya Kupası'na artık sayılı günler kaldı. Turnuva başlamadan hemen önce, gruplara hızlı bir bakış atma zamanı. Son durak H Grubu...

*Socrates’in detaylı 32 takım analizini de içeren 192 sayfalık Dünya Kupası özel sayısına buradan veya bayilerden ulaşabilirsiniz.


Röntgen

Turnuvaya katılan beş konfederasyonun dördünden temsilci bulunduran H Grubu, sadece coğrafi yönden dengeli değil. Gruptan çıkan takımlar hangileri olursa olsun büyük bir sürpriz yaratmayacak. Polonya kupaya gelirken Avrupa elemelerinin en çok gol yiyen grup lideriydi. Teknik direktör Adam Nawalka’nın çözmesi gereken problemlerin başında bu geliyor. İkinci tur yolunda buranın en avantajlı takımı olarak gözükseler de Senegal ve Kolombiya onlara zorluk çıkartmaya hazır bekliyor.

Polonya’nın kuvvetli silahlarını herkes tanıyor.

Tarihinin ilk ve tek Dünya Kupası’na 2002’de katılan ve çeyrek finale çıkan Senegal, 2018’e gelen Afrikalı takımların da en güçlüsü olarak gösteriliyor. Napoli’li Koulibaly önderliğindeki savunma, sert orta saha ve Mane’li hücum hattıyla izleyen herkesi şaşırtabilirler. Kolombiya da dört yıl öncesine göre ‘yara almış’ gözükse de Güney Amerika gibi zorlu bir eleme yolundan gelmeyi başardı.

Gruptaki en büyük soru işareti, turnuvanın başlamasına yaklaşık iki ay kala teknik direktör Vahid Halilhodzic’i kovan Japonya olacak. Elemelerin ilk turunda gol dahi yemeyen ekip, Akiro Nishino ile tecrübeli kadroyu nasıl kullanacak merak konusu…

Belirleyici Unsur

Kolombiya. Tarihinin en iyi performansına son Dünya Kupası’nda imza atan ‘Los Cafeteros’ bu kez daha kırılgan. Jackson Martinez ve Fredy Guarin geride kalan dört yıllık sürede Avrupa’dan Çin’e giden uçaklara atladılar. Yepes futbolu bıraktı, Ospina ve Zapata yedek oturuyor. Cuadrado da Juventus’un geniş kadrosunda çoğunlukla öyle. Tüm bunlara rağmen dengeli grupta alacakları sonuçlar sıralamanın belirlenmesinde pay sahibi olacak.

Kolombiya’nın performansı, grup adına da kritik olacak.

Bu Maç Kaçmaz

İlk maçlarını izlemek için en uzun süre bekleyeceğimiz grubun açılış gününde, Polonya-Senegal eşleşmesi bizi karşılayacak. Kırmızı köşede Robert Lewandowski mavi köşedeyse Sadio Mane var. Grubun ‘sertlik’ eksiği çekmeyen iki takımı keyifli ve çetin bir maç sergilemesini beklemek kadar doğal bir şey yok.

Socrates’in Tahmini

Kupanın en dengeli grubunda tahminde bulunmak zor. Ev sahibi Rusya ile birlikte en zayıf ilk torba takımlarından Polonya yine de üst tura gitmenin bir yolunu bulmaya yakın. Japonya kupaya yakın gelen teknik direktör değişikliğinin, Kolombiya da etkisiz orta sahanın eksilerini yaşayabilir. Senegal ikinci bilete daha yakın gibi.

Takım Kadroları

Polonya | Kolombiya | Senegal | Japonya

Fikstür

19 Haziran Salı 15.00 Kolombiya – Japonya

19 Haziran Salı 18.00 Polonya – Senegal

24 Haziran Pazar 18.00 Japonya – Senegal

24 Haziran Pazar 21.00 Polonya – Kolombiya

28 Haziran Perşembe 17.00 Japonya – Polonya

28 Haziran Perşembe 17.00 Senegal – Kolombiya

*adidas X Socrates’in hazırladığı Dünya Kupası fikstürünü indirmek için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce