Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Futbol2018 Dünya Kupası F Grubu: Panzer’in Arkasında

2018 Dünya Kupası'na artık sayılı günler kaldı. Turnuva başlamadan hemen önce, gruplara hızlı bir bakış atma zamanı... Sırada F Grubu var.

*Socrates’in detaylı 32 takım analizini de içeren 192 sayfalık Dünya Kupası özel sayısına buradan veya bayilerden ulaşabilirsiniz.


Röntgen

Dünya Kupası’nda ikincilik yarışının oldukça dengeli ve ilginç geçebileceği bir F Grubu’yla karşı karşıyayız. Son Dünya Kupası şampiyonu ve turnuvanın favorilerinden Almanya’nın çok büyük bir sürpriz olmadığı takdirde zirveyi rahatlıkla alacağı grupta, özellikle Meksika ile İsveç arasında geçmesini beklediğim ikincilik yarışı oldukça heyecanlı olabilir. Güney Kore ise birbirine alışmış oyunculara ve Son gibi bir yıldıza rağmen grup aşamasının daha ilerisi için çok iddialı gözükmüyor.

Almanya her turnuvanın doğal favorilerinden biri olarak buraya da zirve hedefleyerek geliyor. Son günlerde Leroy Sane’nin kadrodan çıkarılmasıyla saha dışı dedikodular biraz fazla öne çıksa da 12 senedir takımın başında olan Joachim Löw takımının üzerinde çok güçlü bir etkiye sahip ve sonuna kadar gidebilirler. Meksika’ya bakacak olursak belki savunmada çok önemli oyunculara sahip değiller ama orta saha ve hücum hatları oldukça etkileyici; takım da Kuzey Amerika Elemeleri’nde ne denli etkili olabileceğini defalarca gösterdi. Hirving Lozano, Javier Hernandez, Carlos Vela, Andres Guardado, Hector Herrera gibi her takımın sahip olmak isteyeceği türde oyunculara sahipler. Burada Almanya maçından puan çalabilmek onlar için önemli olabilir ama asıl hedef maçları gruptaki en yakın rakipleri İsveç ile olacaktır.

İsveç’e bakacak olursak, özellikle de ülke tarihinin en büyük futbol yıldızı Zlatan Ibrahimovic’in milli takımı bırakmasından sonra kimse onlara Dünya Kupası yolunda şans vermiyordu. Ancak elemelerde ikinci sırayı alıp play-off’larda İtalya’yı Dünya Kupası dışında bırakarak çoktan büyük bir sürprize imza attılar. İskandinav temsilcisi Rusya’da da en azından son 16 turuna kadar gitmeye çalışacak. Takım Leipzig’in yıldız orta sahası Emil Forsberg etrafında şekilleniyor. Savunmada Victor Lindelöf ve hücumda Ola Toivonen de kadronun önemli kozlarından. Almanya’ya kafa tutabileceklerini düşünmüyorum; gruptaki kaderleri Güney Kore ve Meksika maçlarında çizilecektir.

Güney Kore ise bizlere en uzak takım ve onları sağlıklı analiz etmek çok kolay değil. Yine de elemelerdeki performanslarına bakacak olursak özellikle son bölümde hayli zorlandıklarını görüyoruz. Takımın Son Heung-min ve Koo Ja-cheol gibi iki önemli ismi var fakat çok sayıda tecrübesiz ve kalite sıkıntısı olan oyuncuya da sahipler. Üst düzey bir kontratak takımı oldukları için grupta sürpriz yapabilme şansları var ama bunun için savunma performansı maksimize edilmeli. 

Foto: Getty Images

Belirleyici Unsur

Almanya’dan puan alabilmek… Eğer bir takım F Grubu’nu ikinci bitirecekse bunu Almanya’dan puan çıkartarak biraz daha kolay yapabilir. İsveç ve Meksika’yı ikincilik yolunda ayırabilecek unsurun bu olduğunu düşünüyorum. İkinciliğe Meksika’yı biraz daha yakın görmemin sebebi de müthiş hücum hatları. Eğer savunmalarını biraz yukarı çekmeyi başarırlarsa, bu hem Meksika hem de grup özelinde bir belirleyici unsur olacaktır.

Bu Maç Kaçmaz

Almanya – Meksika mücadelesi grubun en dikkat çekici ve en yüksek profilli eşleşmesi. Diğer rakiplerine karşı çıktığı maçlarda üç puanın büyük adayı olan iki takım, sonucu grubun zirvesini dahi belirleyebilecek bir eşleşme oynayacaklar.

Socrates’in Tahmini

Ben Güney Kore’yi grubun en zayıf halkası olarak düşünüyor ve F Grubu’ndan Almanya’nın lider Meksika’nın ikinci çıkarak Dünya Kupası’nda yollarına devam edeceğine inanıyorum.

Takım Kadroları

Almanya | Meksika | İsveç | Güney Kore

Fikstür

17 Haziran Pazar 18.00 Almanya – Meksika
18 Haziran Pazartesi 15.00 İsveç – Güney Kore
23 Haziran Cumartesi 18.00 Güney Kore – Meksika
23 Haziran Cumartesi 21.00 Almanya – İsveç
27 Haziran Çarşamba 17.00 Güney Kore – Almanya
27 Haziran Salı 17:00 Meksika – İsveç

*adidas X Socrates’in hazırladığı Dünya Kupası fikstürünü indirmek için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce