Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Futbol2018 Dünya Kupası C Grubu: Sert Grup

Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'na artık sayılı günler kaldı. Turnuva başlamadan hemen önce, gruplara hızlı bir bakış atma zamanı...

Röntgen

FIFA sıralamaları baz alındığında en çetin takım havuzuna sahip C Grubu, listenin ilk 12 basamağından üç takım barındırıyor. Euro 2016 finalisti Fransa, Dünya Kupası’na doğal favorilerden biri olarak geliyor. Ancak Didier Deschamps’ın tercihleri, yetenek açısından zengin kadroda Paul Pogba, Antoine Griezmann ve Kylian Mbappe gibi yıldızların saha içi liderliğini nasıl paylaşacakları hâlâ cevabını bulmayan sorular. Öte yandan hem Danimarka hem de Peru kupaya oldukça formda geliyor ve Fransa’nın başını ağrıtacaklar gibi görünüyor. İskandinav temsilcisinde Christian Eriksen, Yussuf Poulsen, Thomas Delaney gibi becerikli ayaklar dikkat çekerken Peru’daysa yasaklı madde cezası sebebiyle kupada oynayacağı son anda belli olan kaptan Paolo Guerrero, arkasındaki sağlam yapının desteğiyle bitirici rolünde üzerine düşeni yapmaya çalışacak. Asya elemelerinin son durağında Suriye’ye karşı soğuk terler döken, akabinde Honduras’ı play-off sonunda geçse de teknik direktör Ange Postecoglou’yla yolları ayıran Avustralya, takımın başında henüz resmi bir maça çıkmamış Bert van Marwijk’le kupaya geliyor. 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde toplam 22 maç oynayıp bu alandaki en yoğun mesaiyle kupaya gelen Socceroos için Rusya öncesi soru işaretleri hayli fazla ve bu grupta işleri oldukça zor.

Fransa adına bu yazın kaderini çizecek iki isim: Didier Deschamps ve Paul Pogba…

Belirleyici Unsur

Paul Pogba’nın halet-i ruhiyesi. Yakın dönemde yaptığı açıklamalarda bu takımın lideri olmak istediğine dair sözler sarf etti ancak şu ana dek ne Juventus’ta ne de 105 milyon Euro karşılığı adım attığı Manchester United’da böyle bir rolü sırtlayamadı. Saha içi liderlik, zor anlarda takım arkadaşlarını ayağa kaldırmak yeteneğinizden bağımsız birer karakter özelliği ve Pogba, bunu da omuzlayabileceğini kanıtlamak zorunda.

Bu Maç Kaçmaz

Grubun ilk maçında Fransa, kupanın tek öğlen maçında saat 13.00’te Avustralya’yla oynarken günün ilerleyen saatlerinde iki gruptan çıkma adayı kozlarını paylaşacak. Peru, son mağlubiyetini aldığında 2016 yılındaydık ve o günden bugüne Arjantin, Uruguay, Kolombiya, İzlanda, Hırvatistan gibi kalburüstü takımlarla aynı sahayı paylaştılar. Kupadaki sürpriz adayım Peru ve eğer yola devam edeceklerse ilk maçta Danimarka’ya karşı puan çıkarmaları önemli. Danimarka, çoğu otoriteye göre Fransa’nın ardından grubun ikinci sıra koltuğu için en önemli aday ki bu iddiayı sürdürmek istiyorlarsa Peru’ya kaybetmek işlerini kolaylaştırmaz. Pas oyunu oynayıp topa sahip olmaya çalışan Peru ile direkt bir oyun tarzına sahip Danimarka’nın çarpışması keyifli geçmeye aday.

Socrates’in Tahmini

Genel kanı, Fransa’nın grubu zirvede kapatacağı, Danimarka’nın da ikincilik yarışında Peru’nun bir adım önde olduğu yönünde. Bana kalırsa, C grubu bundan daha karmaşık gelişecektir. Hem Peru hem Danimarka, Fransa’dan puan alabilir ve bu üç takımın grubu yakın puanlarla kapatmasını bekliyorum. Sürpriz mi arıyorsunuz? Peru ve Danimarka’nın gruptan çıkmasına ne dersiniz?

Takım Kadroları

Fransa | Avustralya | Peru | Danimarka

Fikstür

16 Haziran Cumartesi, 13:00, Fransa-Avustralya

16 Haziran Cumartesi 19:00,  Peru-Danimarka

21 Haziran Perşembe 15:00, Fransa-Peru

21 Haziran Perşembe 18:00, Danimarka-Avustralya

26 Haziran Salı 17:00, Danimarka-Fransa

26 Haziran Salı 17:00, Avustralya-Peru

*adidas X Socrates’in hazırladığı Dünya Kupası fikstürünü indirmek için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce