Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer SporlarBir Ak Bars Kazan Klasiği

KHL final serisi dün oynanan maçla sona erdi. Ak Bars Kazan, CSKA Moskova karşısında seriyi 4-1'e getirerek Gagarin Kupası'nı tarihinde üçüncü kez müzesine götürdü.

KHL(Kıtasal Hokey Ligi), Asya ve Avrupa kıtalarını içerisine dahil eden coğrafyanın en üst düzey hokey ligi. Beyaz Rusya, Çin, Finlandiya, Kazakistan, Letonya, Rusya, Finlandiya ve Slovakya ülkelerinden takımların bulunduğu ligde doğu ve batı konferanslarına ayrılan 27 takım mücadele ediyor. KHL aynı zamanda NHL’den sonra dünyanın en prestijli buz hokeyi ligi. Bu yüzden, küçük yaşlarda KHL’de oynamaya başlamış pek çok oyuncu kariyerine NHL’de devam etmeyi tercih edebiliyorken tam tersi olup NHL çıkışlı pek çok oyuncu da kariyerlerini bu ligde sürdürüyor. 2008-2009 sezonunda kurulan KHL’in bu yıl onuncu sezonu geride kaldı.

Final serisinde, play-off’lar sonucu konferans şampiyonu olan iki ekip; CSKA Moskova ve Ak Bars Kazan takımları karşı karşıya geldi. Kazan şehrinin takımı, seriyi 4-1 kazanıp şampiyon oldu ve bir başka Gagarin Kupası’nı daha müzesine götürdü. Bu kupayla birlikte toplam üç Gagarin Kupası bulunan AK Bars Kazan ayn zamanda on yıllık maziye sahip olan KHL’in en fazla şampiyon olan takımı. Diğer iki şampiyonluklarını ise ligin ilk iki sezonunda elde etmişlerdi (2008-2009 ve 2009-2010). Kazan ekibi, bu başarıların yanında 2014-2015 sezonunda da SKA Petersburg ile final oynamış ancak kazanamamıştı.

TatNeft Arena’da dün oynanan serinin 5. maçında ilk iki periyot golsüz geçildi. Son periyotta, AK Bars Kazan’ın öne çıkan oyuncularından Robert Klinkhammer ise attığı golle şampiyonluk düğümünü çözen isim oldu.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Kazanmak

Kazanmak

4 sene önce
Dönemler Üstü

Dönemler Üstü

4 sene önce