Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolZafere Giden Yol: Chelsea – Barcelona

Şampiyonlar Ligi eleme aşamasında 3 kez eşleşen gelen Barcelona ve Chelsea takımlarından turu geçen taraf o sezonu şampiyon tamamlamıştı. Bu sezon bir kez daha karşı karşıyalar.

Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda merakla beklenen maçlardan birisi de kuşkusuz Chelsea – Barcelona mücadelesi. Eleme turunda karşılaştıkları son üç eşleşmede de turu geçen tarafın kupada mutlu sona ulaştığı bu rekabette kupanın sahibini önceden tayin eden maçları hatırlayalım.

https://www.youtube.com/watch?v=oyyGaGAT4xM

22 Şubat 2006 günü, Stamford Bridge’de, pek de iyi bir zeminin olmadığı ortamda Chelsea ve Barcelona tıpkı bugünkü eşleşme gibi son 16 turunda karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçın 58. dakikasında Thiago Motta topu kendi ağlarına yollayarak perdeyi Chelsea lehine açtı. Ardından 71’de John Terry de kendi kalesine golü atarak skoru 1-1’e getirdi. 1-1’den sonra Chelsea kalesini ablukaya alan Barcelona, 80’de Eto’o’nun kafasından gelen golle maçı 2-1 kazandı. Rövanşta ise Nou Camp’ta 1-1 berabere kalan Barcelona, o sezonun sonunda, finalde Arsenal’ı 2-1 mağlup ederek mutlu sona ulaştı.

Nou Camp’ta oynanan ve 0-0’lık eşitlikle sonuçlanan ilk maçın ardından Chelsea ve Barcelona, finalde mücadele edecek olan takımı tayin etmek için 6 Mayıs 2009 günü Stamford Bridge’de karşı karşıya geldi. Michael Essien’in ayağından gelen müthiş golle 9. dakikada öne geçen Chelsea, geriye kalan 81 dakika boyunca Roma’daki finale yakın olan taraftı. Fakat dakikalar 90’ı gösterdiğinde Katalunya’daki doğum oranlarının yaklaşık %15 artmasına sebep olan o gol geldi. Messi’nin pasında topla buluşan Iniesta, gelişine vurduğu topu ağlarla buluşturdu ve Barcelona’yı Roma’daki Şampiyonlar Ligi finaline götürdü. Finalde ise Manchester United’ı 2-0 mağlup eden Barcelona, kupanın sahibi olmuştu.

Stamford Bridge’de kazandığı 1-0’lık maçın avantajıyla 24 Nisan 2012 günü Nou Camp’ta Barcelona çıkan Chelsea maça pek de iyi başlayamamıştı. 35’te Busquets’in ayağından gelen golle 1-0 geriye düşen Chelsea, 37’de Terry’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmıştı. Iniesta’nın 43’te farkı 2’ye çıkarmasının ardından ilk yarının son dakikasında savunma arkasına sarkan Ramires, Chelsea’nin finale gitmesini sağlayacak skoru getirmişti: 2-2.

İkinci yarıda Chelsea kalesine saldıran Barcelona, 49. dakikada penaltı kazandı fakat Lionel Messi o dönem bir süre unutulmayacak bir şekilde penaltıyı kaçırdı ve final şansını elinin tersiyle itti. Bu dakikadan sonra baskıyı artıran ve savunmada öne çıkan Barcelona’ya karşı Chelsea, 90. dakikada Torres’in ayağından bir gol daha buldu ve final yolunu iyice açtı. Di Matteo’nun öğrencileri finalde de Bayern Münih’i dramatik bir maç sonunda penaltılarla mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce