Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer SporlarOlimpik Notlar #9

Mikaela Shiffrin, Dario Cologna, Esmee Visser... Mustafa Taha'dan, günün 2018 PyeongChang notları.

– Alp disiplini erkekler Süper Dev’de Norveçlilerin 16 yıllık hegemonyası sona erdi. 2014 Soçi’de inişte altın kazanan Matthias Mayer burada da altın madalyanın sahibi oldu. Babası Helmut da 30 yıl önce 1988 Calgary’de Süper Dev gümüş madalyası kazanmış. Norveçli olmayan ve Super G kazanan son sporcu da 20 yıl öncesinden, 1998 Nagano’dan Hermann Maier’di. Dün inişte podyuma çıkan Beat Feuz bugün de gümüş madalyanın sahibi oldu. Son olimpiyat şampiyonu Kjetil Jansrud ise üçüncü olurken kariyerinin beşinci olimpiyat madalyasını kazandı. Böylece Kjetil Andre Aamodt (8) ve Bode Miller’dan (6) sonra alp disiplininde en fazla olimpiyat madalyası kazanan sporcular sıralamasında üçüncü sıraya yükseldi Norveçli…

– Kadınlar slalom da bugün yapıldı. Soçi’de altın kazandığı, en başarılı olduğu disiplin olarak gösterilen Mikaela Shiffrin, felaket bir ilk ayağın ardından podyumu kaçırdı. 5 disiplinde yarışıp 4 altın alarak olimpiyat tarihine geçmeyi hedefliyordu Amerikalı sporcu. Bu iddiasını sürdürmesi, zor gibi görünüyor. Zaten podyum da tahmin edilmeyen isimlerden oluştu. İsveçli Frida Hansdotter 32 yaşında ilk olimpiyat madalyasını altın olarak kazandı. İsviçreli Wendy Holdener ile Avusturyalı Katharina Gallhuber de gümüş ve bronzun sahibi oldular.

– Dario Cologna ne zaman tarihe geçecek diye soran varsa kendi kendine, o gün bugündür. Erkekler 15km serbest kayaklı koşuda altın madalyayı kaptı İsviçreli. Kayaklı koşuda bir spesifik disiplinde üç olimpiyat madalyası kazanan ilk sporcu oldu. Bunun yanı sıra Simon Ammann’ın ardından 4 olimpiyat madalyası sahibi ikinci İsviçreli sporcu oldu. Norveçliler ilk günlerdeki tutukluklarını attılar. Skiatlon’da altın kazanan Simen Hegstad Krueger bu sefer gümüş ile yetindi. Rus sporcu Denis Spitsov ise olimpiyat üçüncülüğünü elde etti.

– Sürat pateninde bu olimpiyatta Hollandalıların kazanması sürpriz değil artık. Fakat bugünkü kadınlar 5000 metre yarışını Esmee Visser’in kazanmasını kimse beklemiyordu. 21 yaşındaki Hollandalı, ilk olimpiyatında ilk altınını kazandı. Ekim’deki Hollanda Şampiyonası’nda elde ettiği dereceden 12 saniye daha kötü bir derece yapmasına karşın olimpiyat şampiyonluğunu elde eden Hollandalı’ya dair ilginç bir not: Zamanının çoğunu Groningen’de genç patenciler ile çalışarak geçiriyormuş. 2010 ve 2014’ün altın madalyalısı Martina Sablikova bu sefer gümüş madalya ile yetinmek durumunda kaldı.

– İngilizler ilk madalyalarını skeletonda üçüncü olan Dom Parsons ile kazandı. 30 yaşındaki doktora öğrencisi 70 yıl sonra Britanya’ya erkekler skeletonda olimpiyat madalyası getirdi. Güney Koreliler sürat pateninde arayıp da bulamadıkları altın madalyayı Sungbin Yun ile skeletonda elde etti. Yun bu olimpiyatta kızak branşlarında Avrupalı ve Kuzey Amerikalı olmayıp da madalya kazanan ilk sporcu oldu aynı zamanda.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Kazanmak

Kazanmak

4 sene önce
Dönemler Üstü

Dönemler Üstü

4 sene önce