Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolFIFA 18’de 19. Haftanın Takımı

Açıklanan kadronun özellikle hücum hattı, FIFA severler için bu haftayı çekici kılan faktörlerden. Oyuncuların fiyatları da FUT ekonomisini canlandıracak cinsten.

Timo Horn
Geçtiğimiz yıl Bundesliga’yı, 91-92 sezonundan (4. olmuşlardı) bu yana yakaladığı en iyi sıralamayla (5. bitirdiler) bitiren Köln felaket bir sezon geçiriyor. İlk galibiyetlerini 17. haftada Wolfsburg’u yenerek alan keçiler, sonraki iki haftada da galibiyet alarak seriyi 3’e çıkardı ve ligde kalma umutlarını sürdürdü. Hamburg’u deplasmanda 2-0’lık skorla geçerlerken 26 yaşındaki file bekçisi Timo Horn, sezonda 4. kez kalesini gole kapatmayı başardı. Altın değerindeki 3 puanın kilit isimlerinden olan Alman kaleci, FIFA 18’de 7. haftanın takımından sonra (Marc Andre Ter-Stegen) kadroda kendine yer bulan ikinci file bekçisi oldu.

Sergej Milinkovic-Savic
Serie A’da zirve yarışı devam ederken Lazio attıkça atmaya devam ediyor. Ligin en çok gol atan takımı olan takım hafta sonunda Chievo’yu evinde ağırladı. Maçın yıldızı bu sefer Immobile değildi. Takımdaki 3. sezonunu geçiren 22 yaşındaki Sergej Milinkovic-Savic, 19 Ekim 2017’de UEFA Avrupa Ligi’ndeki Nice maçı ve 17 Aralık 2017 tarihindeki Atalanta maçından sonra bu sezon 3. kez bir maçta 2 gol atmayı başardı. Sırbistan’ın yeni menajeri Mladen Krstajić oyuncuya sene bitmeden 2 hazırlık maçında milli takımda görev vermişti. Mücadele ettiği tüm kulvarlarda yoluna dolu dizgin devam eden Biancazzurri’de Milinkovic-Savic, bu performansını sürdürdüğü takdirde haziran ayında kendini Rusya’da bulabilir. Bu sezon ikinci TOTW’a seçilişi.

Nacho Fernandez
19’uncu hafta TOTW’ındaki ikinci Nacho olan Nacho Fernandez. Real Madrid’in düşme adaylarından Deportivo’ya patlama yapmasında attığı 2 golle göz doldurdu. 1-0 geriye düşen ve taraftarların sinir krizi geçirdiği bir anda hemen cevabı veren golü atan Nacho, maçın da son golünü atarak perdeyi açan ve kapatan oyuncu oldu. Özellikle bu sezon Benzema’dan hiç verim alamayan takımda Nacho’nun ligdeki gol sayısı Fransız forveti geçmiş durumda. Girdiği ikili mücadelelerin hepsini kazanıp %91’lik pas isabetiyle oynayan 28 yaşındaki oyuncu 13. haftanın TOTW’ından sonra bu sezon ikinci kez kadroda kendine yer buldu.

Nacho Monreal
22 dakikada 4 gol atan Gunners’da elbette bir oyuncu haftanın takımında olacaktı. Alexis’in sonunda takımdan ayrılması sonucunda hücüm hattını Mkhitaryan’la geliştiren Arsenal’da İspanyol sol bek Nacho Monreal, adeta Şilili yıldızın takımdan ayrılmasına nazire yaparmışçasına bir performans sergiledi. Oyunda kaldığı 34 dakika boyunca topla her buluşmasını olumlu değerlendiren Monreal; 6. dakikada takımı 1-0 öne geçirdi, 7 dakika sonra ise Koscielny’e asist yaptı. Sakatlanarak yerini genç oyuncu Maitland-Niles’a bırakan İspanyol oyuncu Arsenal kariyerinde ilk kez TOTW’a seçildi. Daha önce Osasuna ve Malaga’da oynarken TOTW’da yer almıştı.

Nabil Fekir
Ligde 1’deki en iyi maçlardan olan Lyon-PSG mücadelesinde atılan 3 gol de birbirinden güzeldi. Özellikle Memphis’in son dakikada Saint-Germain ağlarına gönderdiği ve galibiyeti getiren füzesi, bütün hafta konuşuldu. Fakat maçın yıldızı ise bu sezon açık ara ligin en iyi Fransız oyuncusu olan Nabil Fekir’di. Maçın hemen başında kazanılan serbest vuruşta Areola’nın hatasını muazzam değerlendiren oyuncu takımını öne geçirdi. Son dakikada ise Memphis’in golünde asisti yapan oyuncu oldu. Bu sezon 16. golünü kaydeden Fransız oyuncu kariyerinin en verimli sezonunu geçiriyor. Birçok dev kulübün radarına giren Fekir’in bu sezon 2. TOTW’a seçilişi.

Matthias Ginter
Bu sezon FIFA 18’de Yılın Takımı’na (TOTS-Team of the Season) seçilecek banko isimlerden biri kesinlikle Matthias Ginter olabilir. Zira 24 yaşındaki genç stoper, bu sezon Mönchengladbach’ın ilk 5’te olmasında en büyük katkı sağlayan oyunculardan biri. %80lik pas isabetiyle oynayan Ginter; takımının Augsburg’u 2-0 mağlup ettiği maçta ilk önce golü attı, 90. dakikada da Hazard’a asist yaptı. Gol sayısını 4’e yükselten oyuncu yaz transfer döneminde Dortmund’dan 17 milyon euroya transfer olmuştu. Almanya’nın Konfederasyonlar Kupası’nı kazanan kadrosunda da yer alan Ginter için Dortmund taraftarları yönetime bayağı bir sinirli olmalı. Oyuncu bu sezon 3. kez TOTW’da yer alıyor.

Leon Bailey
Genk’ten iki sezon önce Leverkusen kadrosuna katılan Jamaikalı hücum oyuncusu Bailey, her geçen gün futbolunu geliştirmeye devam ediyor. Bu sezon takımla birlikte formunu da arttıran oyuncu, hafta sonu Hoffenheim deplasmanında yılın golü adayı olabilecek kalp kırıcı bir gol attı. Bunun yanında 70. dakikada Lucas Alario’ya da asisti bulunan Bailey, bu sezon 7 gol 6 asiste ulaştı. Sezonun oyuncusu adaylarından biri de olabilecek bir performans gösteren Jamaikalı oyuncunun fizik ve şut gücü de inanılmaz seviyelere ulaştı. Bu sezon 2. kez TOTW’da fakat sezon sonu TOTS’a da seçilebilir. Kadroda tutmakta fayda var.

Thomas Müller
2017/18 Bundesliga şampiyonu Bayern artık tüm dikkatini Beşiktaş maçına vermiş durumda. Zira başlarında Jupp Heynckes gibi winner bir hoca olunca beklentiler de paralel olarak artıyor. Allianz Arena’da alınan 4-2’lik Werder galibiyetinde veteran oyuncu Müller, 100. Bundesliga golünü kaydetti. Son iki yıldır müthiş bir form düşüklüğü yaşayan oyuncu Werder maçında kalitesini tekrardan izleyenlere hatırlattı. 2 gol – 1 asistle maçın yıldızı olan Müller bu sezon ilk kez TOTW’da yer alıyor.

Neymar
Hem olağanüstü hem de hayal kırıklığının yaşandığı bir maç geride kaldı. Neymar Dijon’u 8-0 mağlup ettikleri maçta tam 4 gol attı ve 2 asistle oynadı. Sezonun en iyi performansını gösteren oyuncu ligde 15 gol 11 asiste ulaştı. Tüm kupalarda toplam 23 maçta 24 gol 14 asisti olan yıldız, şimiden Ballon d’Or’un en büyük adaylarından biri olarak gözükse de Cavani’yle olan derdi bitmek bilmiyor. Maçta hat trick yapmasına ve taraftarların da “Cavani Cavani “seslerine rağmen penaltıyı kendi kullanan Neymar taraftarlar tarafından yuhalandı. Maçın önüne geçen bu hareketten ötürü Neymar’ın maç sonunda moralinin bozuk olduğu da görüldü. Bu sezon 3. kez TOTW’a seçilen oyuncu, spektaküler performansına kaldığı yerden devam etmiş oldu. Haftanın en pahalı oyuncusu olan Neymar, paketinden çıkacak olan FIFA oyuncularının ekonomilerine de ilaç gibi gelecek.

Eden Hazard
Bu sezon City, Kane ve Mo Salah’ın sezonu tamam ama Hazard’ı da göz ardı etmemek gerekiyor. Zira Belçikalı yıldız, Maviler’in 31 maçında 12 gol 6 asistlik bir performans sergiliyor ve görünen o ki bu sezon da ligi ilk 4 içinde tamamlayacaklar. Geçen sezonun Kante’yle beraber maestrosu olan Hazard, Brighton karşısında alınan 4-0lık galibiyette Willian’la beraber fişi çeken isim oldu. 3 ve 77. dakikada attığı gollerle galibiyetteki kilit isim olan Hazard maç boyunca girdiği tüm ikili mücadeleleri kazandı ve %80lik pas isabeti oranıyla oynadı. Overall’ı ise bu hafta 93’e yükseldi. 1.230.000 de fiyatı bulunan oyuncunun bu sezon 2. kez TOTW’a seçilişi.

Sergio Agüero
City’e geldiği 11/12 sezonundan bu yana sezon başına tam 28 gol ortalaması tutturan Kun, 24 maçta 70 gol atan takımının en skorer oyuncusu konumunda. Newcastle karşısında alınan 3-1’lik galibiyette sezonun 2. hat trick’ini yapan Aguero, maç boyunca attığı 7 şutta 4 isabet buldu. Dribblingleri ve %90lık pas isabetiyle de göz dolduran oyuncu girdiği tüm ikili mücadeleleri de kazandı. Yaptığı hat trickle ligdeki gol sayısını 16ya çıkaran Agüero, şubat ortasına kadar takıma katılamayacak olan mevkidaşı Gabriel Jesus’u aratmayacak gibi gözüküyor. Bu sezon 3. kez TOTW’a seçilişi.

19. Hafta TOTW’ında aynı zamanda Antalyaspor karşısında takımını ipten alan Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca da yedekler arasında yer alıyor.

Hazırlayan: Murat Gül

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce