Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolFIFA 18’de 18. Haftanın Takımı

FIFA 18'de 2017'nin En İyi 11'i açıklandıktan hemen sonra 18. haftanın takımı da açıklandı. Kadrodaki 7 oyuncu ise sezonda ilk kez haftanın takımına seçildi.

Sergio Asenjo

Real Madrid en son 2008-09 sezonunda Bernabeu’da 3 mağlubiyet almıştı (3-4 Sevilla, 2-6 Barcelona, 1-3 Mallorca). 9 yıl sonra ilk kez hem de daha 19. haftadan evlerinde 3 mağlubiyet aldılar bile. 3-0’lık Barça hezimeti, ardından gelen Celta beraberliği ve son olarak bir alt sıralarındaki Villarreal’den de darbe yemeleri sabırları taşırmış gibi duruyor. 76. dakikada Enes Ünal’ın da oyuna girdiği maçta özellikle Sergio Asenjo’nun performansı takıma puanı ve üstüne üstlük galibiyeti getirdi. Kaleyi bulan 7 isabetli şutta da başarılı bir oyun sergileyen Asenjo, kalesinde adeta devleşti ve sezonda ilk kez TOTW’a (Team of the Week) girme fırsatını elde etti.

Jonny Evans

WBA tam 20 maç sonra galip gelmeyi başardı. İlk iki hafta aldıkları galibiyetlerden sonra bir daha 3 puanı tadamayan Baggies, 12. hafta alınan 4-0’lık Chelsea maçından sonra kovulan Tony Pulis’in yerine geçen Alan Pardew yönetimindeki ilk galibiyetini Brighton & Hove Albion karşısında aldı. Bu maçla beraber 7. kez kalesini gole kapatan takımın öne çıkan ismi ise Evans’tı. Girdiği ikili mücadelelerin %90’ını kazanan ve 6 kez topu ceza alanından uzaklaştıran Evans, attığı golle de takımının Brighton karşısında çok kritik bir galibiyete uzanmasına katkıda bulundu. Geçtiğimiz sezon 1 kez TOTW’a seçilen Kuzey İrlandalı defans oyuncusu bu sezon ilk kez haftanın takımına seçildi.

Paul Baysse

Son 12 maçta yalnızca evinde 3-0’lık skorla Saint-Etienne’i mağlup edebilen Bordeaux, ligdeki altıncı 3 puanını ise sezonun ilk deplasman galibiyetini alarak elde etti. Ligin düşme adaylarından Troyes’yı 1-0’lık sonuçla geçerlerken kalelerini 4. kez gole kapatmayı başardılar. Ara transfer döneminde Malaga’dan takıma dahil edilen Paul Baysse, ilk maçında başarılı bir performans göstererek takımının 3 puanı kazanmasını sağladı. Kariyerinde ilk kez TOTW’a seçiliyor.

Martin Hinteregger

Şampiyonlar Ligi potasındaki Dortmund’la arasında yalnızca 2 puan bulunan Augsburg’da Hamburg karşısında alınan galibiyet bu yolda büyük önem arz etti. Hamburg’un kaleye gönderdiği 6 isabetli şuttan gol yemeden ayrılmayı başaran Augsburg’da Avusturyalı genç stoper Hinteregger, savunmanın kilit isimlerinden biri olarak takımının puan kazanmasını sağladı. Maç içerisinde top kapmada neredeyse takımının yükünü taşıyan 25 yaşındaki oyuncu, pas isabeti oranında da maçın en iyilerindendi. Hinteregger, kariyerindeki ilk TOTW’ına seçildi.

James Rodriguez

Bayern yine koptu gidiyor. Leverkusen deplasmanından 3 gollük galibiyetle dönen takımda James, 59. dakikada Franck Ribery’e asist yaptı ve son dakikadaki frikiğiyle ligdeki 3. golünü kaydetti. Sezon başında Real’den 10 milyon euro’ya kiralık olarak Bayern’in kadrosuna katılan Kolombiyalı oyuncu, Leverkusen karşısında maçın en çok topla buluşan ve en yüksek pas oranını sağlayan oyuncusuydu. Bu sezon 2. kez TOTW’a seçilen James, kriz durumundaki Real’den bu sezonluk ayrıldığına bir hayli sevinmiş olsa gerek.

Alex Oxlade-Chamberlain

Klopp çatısı altında 6 aydaki Ox > Wenger çatısı altında 6 senedeki Ox!

Kırmızılar tam 14 maçtır ligde maç kaybetmiyor. Bunların 10’u da galibiyet. Son kurbanları namağlup Cityzens oldu. “Acaba 2003-04’teki The Invincibles’ı mı yaşayacağız?” derken bu hayallere Liverpool son verdi. Hem de muhteşem bir mücadeleyle. 4-3 biten maçta Ox; 9. dakikada Firmino’nun asistiyle takımını öne geçirdi, 59’da ise bu kez Firmino’ya asist yapıp takımının tekrar öne geçmesini sağladı. 56 kez topla buluşan oyuncu girdiği ikili mücadelelerin yarısında başarı sağladı. Kritik müdahaleleriyle de City’nin ataklarını kesen Ox, maçın da yıldızlarından oldu. Sezonun ilk TOTW’ine seçilişi.

Heung-Min Son

Tottenham’ı bu sezon “Kane” olarak anmamızda bir sakınca yok. Zira 27 maçta attığı 26 golle üstüne katmaya gün geçtikçe devam ediyor. Bu sezon 8. kez 2 ve üstü gol atan Kane, Team of the Year kadrosunda da kendine yer buldu. En az Kane kadar Son’un da katkısını göz ardı etmemek gerekiyor. FIFA’cıların en çok tercih ettiği hücum oyuncularından biri olan Koreli, Cenk Tosun’un ilk Premier League maçında 90 dakika forma giydiği Everton maçında 1 gol – 1 asistlik performansıyla göz doldurdu. Ülkesinin Rusya’daki en büyük kozu olacak olan Son, Spurs’un Şampiyonlar Ligi’nde de yoluna dolu dizgin ilerlemesindeki en büyük pay sahiplerinden. Sezona 82 overall’la başlayan oyuncunun bu hafta overall’ı 87. Bu sezon 3. kez TOTW’da.

Gonçalo Guedes

Sezona spektaküler bir başlangıç yapan ancak son haftalardaki formsuzluğu göze çarpan Valencia, La Coruna deplasmanına gelene kadar son 5 maçta 3 mağlubiyet ve 2 galibiyet almıştı. Barça’nın yenilmezlik serisini de hesaba kattığımızda peri masalı hikayesi rafa kaldırılmıştı. Ligde kalmaya çalışan rakibi karşısında Portekizli yıldızları Guedes’in 1 gol 1 asistlik performansıyla Riazor’dan 3 puanla döndüler. Sezonun parlayan yıldızlarından olan Guedes, artan formunu da sürdürmeye devam ediyor. Dünya Kupası kadrosunun en güçlü adaylarından biri olan oyuncunun, FIFA 18’deki ilk overall’ı 74’tü. TOTW’a bu sezon 2. kez seçiliyor ve overall’ı tam 9 puan artarak 83’e ulaşıyor.

Manuel Lanzini

West Ham son 8 maçta yalnızca 1 mağlubiyet aldı. Özellikle David Moyes geldiğinden bu yana etkili oyununu sürdürmekle kalmayıp skor bazında da bir hayli üste çıkan Hammers, son 6 maçta tam 15 gol kaydettiler. Son kurbanları ise ligin yeni ekibi Huddersfield oldu. Maçın yıldızı ise Lanzini’ydi. Attığı 4 şutun 3’ünde kaleyi bulan Arjantinli oyuncu, 5 dakikada da 2 gol kaydetmeyi başardı. Maç boyunca dribblingleriyle de rakiplerini kolay bir şekilde aşmayı başaran Lanzini, takımının da en çok topla buluşan ve en isabetli pas oranını sağlayan oyuncusuydu. Sezonun ilk TOTW’ına seçilen Lanzini, geçen sezon da 1 kez bu kadroda kendine yer bulmuştu.

Timo Werner

Açıkçası Bundesliga’da geçen sezondan bu yana değişen bir durum yok. Biraz daha çekişme(!) vardı fakat ilk 2 sıra yine aynıydı. Geçtiğimiz hafta sezonda ilk kez evinde Hertha’ya yenilen Leipzig, bu haftayı 3-1’lik Schalke galibiyetiyle tamamladı. 2.lik açısından büyük önem arz eden maçta genç yetenek Timo Werner, takımını 69. dakikada ipten aldı ve galibiyete ulaşmasını sağladı. Sadece 2 dakikada 2 gol bulan Leipzig’de Werner 1 gol ve 1 asist yaptı. Gol sayısını 9’a çıkaran oyuncu, maçta en az topla buluşan 3. oyuncu olmasına rağmen kısa sürede müthiş katkı vermeyi başardı. Geçtiğimiz sezon bolca kendine TOTW’da yer bulan Werner, bu sezon ilk kez TOTW’a seçiliyor.

Luis Suarez

Barça tam sezonun ilk mağlubiyetini alacak derken sahneye Uruguaylı çıktı ve işler tamamen tersine döndü. Tam 11 yıldır Anoeta’da rakibini mağlup edemeyen Barça, Riijkard döneminde Iniesta ve Eto’o’nun golleriyle rakibini geçmişti. Adeta kabus dolu bir deplasman haline gelen Sociedad karşısında yine kabus gibi bir başlangıç yaptılar. Yarıyı 2-1 mağlup kapatan Blaugrana, Luis Suarez’in 2 gol 1 asistlik şaheseriyle sahadan 3 puanla ayrıldı. La Liga’daki 16. maçında 13. golünü atan Suarez, bu sezon 2. kez TOTW’da kendine yer buluyor. 94 overallı oyuncunun fiyatı da hallice: 1.000.000

Hazırlayan: Murat Gül

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce