Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolSerie A’nın Hayal Kırıklığı Yaratan Transferleri

Serie A'da yeni sezon başlarken transfer borsası epey hareketlenmişti. Fakat o dönem ön plana çıkan ve büyük şeyler beklenen isimler biraz suskun...

İtalya Serie A, sezon öncesinde uzun süredir devam eden pasifliğini bir kenara bırakmış ve transfer aleminin dikkat çeken hamlelerine sahne olmuştu. Fakat ses getiren transferler takımlarına çok da katkı sağlamış görünmüyor. Napoli, artık alışılmış kadrosuyla lider, Juventus ise yenilerden çok demirbaşlarından katkı alır vaziyette. İşte Serie A’nın -en azından şimdilik- bekleneni veremeyen transferleri:

Federico Bernardeschi

İtalyan futbolunun belki de son dönemdeki en büyük sıkıntısı doğal yetenekleri ile rakibin kilidini kıracak oyuncular… Federico Bernardeschi, Fiorentina’da birkaç sezon önce yaptığı çıkışla bu eksikliği kapatmaya aday en dikkat çeken genç yetenek olmuştu. Driplingleri, şutları ve topsuz oyunda gösterdiği özveri, modern futbol çarkında ezilmeyeceğini gösteriyordu.

Fakat Bernardeschi, “Bu sefer tamam” dendiği her anda, gözden kaybolmayı başardı. Önce Fiorentina’da sakatlıklarla boğuştu. Kurtulup formuna kavuştu derken bir kez daha sakatlandı. Fakat kalitesinden kimsenin şüphe etmediği yıldız adayı, biraz da cepten yiyerek bu sezon başında Juventus’a tam 40 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Hem Bernardeschi’nin form durumu hem de Juventus’un sisteminde ne kadar süre bulacağı İtalyan futbolu takipçilerinin kafasında ilk baştan beri soru işaretlerine sebep oldu. Sezonun şu ana kadar geçen haftalarında da 40 milyon edecek bir istikrar gösteremedi. Atalanta ve Crotone maçlarında galibiyeti getirse de henüz ilk 11 oyuncusu olabilmiş değil. Aslında Juventus’un bu seneki Douglas Costa, Höwedes ve De Sciglio gibi tartışılan birçok hamlesi var. Ama Bernardeschi’nin futbolseverlere vaat ettiklerini düşününce hayal kırıklığı listesinde onu biraz daha başa yazmak mantıklı gibi duruyor.

Andre Silva

Milan, tarihi boyunca büyük santrforları kırmızı-siyahlı forma ile San Siro çimlerine çıkardı. Çinli Yi Yonghong’un kulübü almasıyla birlikte ilk işlerinden biri de forvet transferiydi. Ama genç Portekizli Andre Silva, birçokları için sürpriz bir karardı. Üstelik 25 milyon Euro’luk ücret de bu karara tuz biber oldu.

Silva, belki potansiyeli olan bir santrfor olabilir ama Milan’da bu sezon da devam eden kaosu kaldıramamış gibi duruyor. Montella’nın devamlı değiştirdiği sistem ve Nikola Kalinic’in Serie A atmosferine daha alışık bir santrfor oluşu, Silva’nın henüz kendisini gösterememesinin nedenlerinden. UEFA Avrupa Ligi’nde rakip fileleri sekiz kez bulmayı başaran genç golcü adayı, henüz Serie A’da golle tanışamadı.

Patrik Schick

Geçtiğimiz sezon Sampdoria’da adını duyuran Çek forvet Patrik Schick’in sezon sonunda Juventus’a gideceği kesin gibiydi ama sağlık kontrolleri sonunda Juventus transferden vazgeçti. Devreye Roma girdi ve Schick’i başkente getirdi ama uzun süre sakatlıklardan dolayı genç oyuncudan yararlanamadılar.

Schick yavaş yavaş forma şansı bulmaya başladı ama takımın demirbaşlarından olmayı başaran Edin Dzeko’dan formayı alması zor gibi görünüyor. Antrenör Eusebio Di Francesco’nun vazgeçmediği 4-3-3 sisteminde Schick’e zaman zaman kanatlarda görev vermesi de Çek forvetin sahada ne yapacağını bilmez tavırlarını izlememize neden oluyor. Şimdilik geçtiğimiz sezonki umut vadeden performansından çok uzakta…

Lucas Biglia

Milan, bu sezon yeniden yapılanmaya girdiğinde takımın saha içi lideri olabilecek iki oyuncu göze çarpıyordu. Leonardo Bonucci ve Lucas Biglia. Ama hesaplar yeşil sahaya pek yansımadı. Evet, Bonucci de alışılmış performansından uzak ama Arjantinli oyun kurucu Lucas Biglia, Lazio’daki performansının çok gerisinde.

Sahada kilit rol oynaması beklenen Biglia, özellikle Inter ve Juventus maçlarında yaptığı hatalarla mağlubiyete ‘katkı’ yapmış ve daha sonrasında da sakatlığının da etkisiyle kulübeye çekilmişti. Bir takımın, Serie A’da varlık gösterebilmesi için en olmazsa olmaz pozisyonlarından biri kuşkusuz regista ve Milan, çok şey bekleyerek başladığı sezonda, umut bağlanan regista’sından henüz istediğini alamadı.

Dalbert

Inter, Luciano Spalletti ve Walter Sabatini ikilisinin ortaklığı sonucunda, kulüp kültürü haline gelen ‘bol transfer’ alışkanlığından bu sezon vazgeçti. Takımın eksikleri doğrultusunda transferler yapılmaya çalışıldı. Büyük sıkıntıların başında bek problemi vardı ve sol taraf için Nice’li Dalbert’e 20 milyon Euro ödendi.

Fakat Dalbert de beklentileri karşılayamayanlar arasında kendini buldu. En azından şimdilik durum böyle… Brezilyalı, sadece iki Serie A maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Inter’in sol tarafını savunmak ise yine Davide Santon veya Danilo D’Ambrosio’ya kaldı.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce