Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolPoster: Lev Yaşin

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na sayılı günler kala futbolseverlerin beğenisine sunulan turnuvanın resmi posterinde Lev Yaşin var.

Rusya’nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nın başlamasına artık 200 günden az kaldı. Geri sayım tüm hızıyla sürerken, turnuvayla ilgili yeni detaylar da açıklanmaya devam ediyor. Dünya Kupası’nın resmi posteri, geçtiğimiz günlerde Moskova Metrosu’nda futbolseverlerin beğenisine sunuldu. Efsane Sovyet kaleci Lev Yaşin’in boy gösterdiği resmi posterde 1920’lerin sonlarından itibaren Rusya’da güç kazanan Konstrüktivizm akımından esintiler göze çarpıyor. Koleksiyoncuların ve futbol tarihçilerinin her dört yılda bir ilgi odağı olan Dünya Kupası posterinin 2018 nüshasının mimarı ise Rus sanatçı Igor Guroviç.

Posterin merkezinde yer alan Lev Yaşin, kaleci pozisyonunu değiştiren isimlerden biri olarak kabul ediliyor. Efsane kaleci 1958, 1962, 1966 ve 1970 Dünya Kupalarında Sovyetler Birliği’nin kalesini korumuştu. Yaşin’i belki de futbol tarihindeki mevkidaşlarından ayıran en özel payesi ise 1963 yılındaki Altın Top (Ballon d’Or) ödülünün sahibi olması. Bugüne dek Yaşin dışında hiçbir kaleci, Altın Top’a uzanmayı başaramadı. Dünya Kupası posterinde Lev Yaşin, siyah şort ve formasının yanı sıra aynı renk şapkasıyla resmedilmiş durumda. Yaşin’in kurtardığı topun bir bölümü, dönemin futbol toplarından esintiler taşırken diğer kısmı ise Rusya’nın uzay araştırmalarına verdiği katkıyı sembolize etmesi adına Rusya’nın uzaydan görünümü olarak yansıtılıyor.

FIFA, 2018 Dünya Kupası posterinin tanıtımı için kısa bir video da yayınladı. Futbolun, ilk günlerinden günümüze yolculuğunu bir dakikaya sığdırma hedefi güden videoda Maradona’dan Yuri Gagarin’e, çeşitli futbol ve Rusya konulu figürlere rastlamak mümkün:

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce