Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolPirlo’ya Veda

Andrea Pirlo, 38 yaşında aktif futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Formasını terlettiği kulüpler de bir bir Maestro'ya veda mesajları yayınlıyor.

Andrea Pirlo, dün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla 20 yılı aşkın profesyonel futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı. 1990’lardan sonra değişen dünya futboluna ayak uydurmakta zorlanan İtalyanların, 2000’li yıllardaki en büyük değerlerinden biri olan oyun kurucu, ülke futbolunun son 15 yıldaki büyük başarılarının neredeyse hepsine imzasını kondurdu. Daha da önemlisi, bu zaferlerin birçoğunda takımın ‘beyni’ rolündeydi. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda Pirlo’nun veda kararının sosyal medyada oluşturduğu gündem gayet beklenen bir durumdu. Onu uğurlayan sadece hayranları değildi…

2014 yılında yayımlanan otobiyografisi I think therefore I play‘de, yeterli forma şansı bulamadığı için ayrılma kararı aldığını açıkladığı Inter’den, 2001 yılında şehrin diğer devi Milan’a geçen Pirlo, efsane statüsüne eriştiği kırmızı-siyahlılarda iki Şampiyonlar Ligi ve iki Scudetto kazandı. 2006 yılındaki şike operasyonu sırasında takımın zor günlerini de deneyimleyen Pirlo’ya Milan kulübü sosyal medya hesaplarından birlikte geçirdikleri yıllara atıfta bulunan bir postla elveda dedi:

Andrea Pirlo, 2011’den itibaren parçası olduğu Juventus’ta dört sezon geçirdi. Juventus’la lige ambargo koyan, takımıyla bir kez de Şampiyonlar Ligi finaline yükselen Maestro, dünya futbolunda geniş kitlelerin de gerçek anlamda sevgilisi hâline geldi. Sosyal medyanın da etkisiyle attığı her pas, kullandığı her serbest vuruş olay olmaya başlayan Pirlo, özellikle ‘cool’ tavrıyla saha dışında da bolca sempatizan topladı. Torino temsilcisi, efsanenin emeklilik kararını #GrazieMaestro etiketiyle paylaştığı videoyla yanıtladı:

Tüm bu yıllar boyunca Andrea Pirlo, İtalya Milli Takımı orta sahasının da önemli sac ayaklarından biriydi. 21 yaş altı Avrupa Futbol Şampiyonluğu yaşadığı alt yaş günlerinden 2006 Dünya Şampiyonluğu ve Euro 2012 finaline dek sayısız anının baş mimarlarından biri olan Pirlo’yu Azzurri hesabı da unutmadı:

İtalyan orta saha, kariyerinin son üç sezonunu ise Atlantik’in ötesinde geçirdi. Birleşik Devletler’in en üst kademedeki futbol organizasyonu olan Majör Lig (MLS) saflarına 2015 sezonunda katılan New York City, David Villa ve Frank Lampard’ın ardından üçüncü süper yıldız transferini ondan yana kullandı. Son üç sezonu pek üretken geçirmeyen, hatta içinde bulunduğumuz yılın büyük bölümünü yedek kulübesinde geçiren Pirlo için NY City’nin hazırladığı veda videosu ise şöyle:

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce