Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolBayern’de Ancelotti Dönemi ve Sonrası

Carlo Ancelotti'nin Bayern Münih kariyeri sona erdi. İtalyan teknik adamın kulüpten gönderilişinin arkasındaki nedenleri ve Bayern Münih'in geleceğini Fatih Demireli'ye sorduk...

Bayern Münih’de her zaman oyuncuya dayalı bir yapı vardı ama yavaş yavaş bunun kaybolduğuna ikna olmaya başlamıştık. Fakat daha sonra Carlo Ancelotti ile yollar ayrıldı ve Uli Hoeness, takımdaki beş oyuncunun Ancelotti’yi istemediğine dair şeyler söyledi. Tekrar 1970-80’lere dönüş nerede başladı, kırılma noktası neydi?

Kırılma noktası, Hoeness’in hapisten çıkması oldu. Karl-Heinz Rummenigge yönetiminde, Matthias Sammer ve Michael Reschke’nin katkılarıyla Bayern Münih hem sportif anlamda hem yapı anlamında önemli bir gelişim gösterdi. Transfer konusunda daha akılcı adımlar attı, kulüp daha uluslararası bir açılıma gitti. Hoeness’in dönüşüyle önce Sammer gitti, sonra Reschke gitti, Rummenigge de dikkat çekici derecede kendini geri çekti. Hoeness, Bayern tarihi için çok önemli bir isim ama 80’li ve 90’li yıllardaki futbol aklı bugüne yetmiyor. Bu yüzden de bu sorunlar yaşanıyor.

Her zaman ‘oyuncuların koçu’ olarak bilinen Ancelotti, Bayern Münih’te neden bu ilişkileri kuramadı?

Carlo Ancelotti, doymaya ve yaşlanmaya başlayan bir takıma geldi. Ama aynı zamanda en iyi seviyesindeki -belki de haklı- kibirlerini kaybetmemiş bir takım Bayern… 30’u çoktan geçmiş Arjen Robben ve Franck Ribery hâlâ oyundan alınmayı, yedekte başlamayı hakaret olarak kabul ediyorlar; oysa ikisi de 40-50 maçlık sezon temposunu kaldıracak güçte değiller. Ancelotti’ye kızdıkları noktada, onları dinleyen ve hak veren bir yönetim olunca, hocanın otoritesi zedelendi.

“30’u çoktan geçmiş Arjen Robben ve Franck Ribery hâlâ oyundan alınmayı, yedekte başlamayı hakaret olarak kabul ediyorlar.” -Fatih Demireli

Başarısızlıkta tek suç Ancelotti’de mi yoksa Alman devi bir jenerasyon geçişi içerisinde mi?

Bayern bu geçişi kaçırdı. Takım yaşlı ve doymuş, yapılan yeni transferlerin çoğu genç ama zaten hali hazırda genç oyuncuların forma aradığı mevkilere alındı. Örneğin Robben ve Ribery’nin yerine, bu oyuncuları tehlikeye sokacak oyuncular alınmadı. Kingsley Coman hâlâ ‘joker’ rolünde, Werder Bremen’den transfer edilen Serge Gnabry geldiği gibi Hoffenheim’a kiralandı. James Rodriguez sakat geldi ve hâlâ adapte olamadı ki o da zaten Robben ve Ribery’nin yerine oynayacak bir oyuncu değil mevki olarak.

Yeni teknik direktör tercihinde oyuncuların da rolü olacak mı?

Mutlaka olacaktır, Bayern bence bu yüzden boşta olan Thomas Tuchel’i almakta tereddüt ediyor çünkü takım içinde onemli bir rolü olan Mats Hummels’in Dortmund’ta Tuchel ile yıldızı barışık değildi ve takımdan biraz da bu yüzden ayrılmıştı. Hummels, Tuchel’i ne kadar kabul eder, Hummels’i çok seven ve Hummels’in anlatımlarını ciddiye alan takım arkadaşları Tuchel’i ne kadar ister? Ancak Tuchel, Bayern için en güçlü aday çünkü kriterler onu gösteriyor. Bayern genç bir Alman istiyor. Julian Nagelsmann boşta olmadığı için de en güçlü aday Tuchel.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce