Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolFutbol Rehberi: 30 Eylül – 1 Ekim

Socrates editörleri, bu hafta sonu oynanacak maçlar arasından en dikkat çekenleri seçti. İşte Avrupa futbol sahalarından haftanın maçları.

Avrupa liglerinde 2016-2017 sezonu devam ederken, keyif veren takımlar da yavaş yavaş kendilerini belli etmeye başladı. Socrates editörleri de 30 Eylül ve 1 Ekim’de oynanacak karşılaşmalar arasından seçimlerini yaptılar ve hafta sonu futbol keyfini yaşatabilecek takımların mücadelelerini yorumladılar. İşte haftanın maçları…

Premier Lig: Chelsea – Manchester City // Erman Yaşar

Premier Lig’in yedinci haftası, şu ana kadar ligdeki en büyük kapışmaya sahne olacak. Bu sezon şampiyonluk adayları arasında öne fırlayan üç takımdan ikisi; Chelsea ve Manchester City, Londra’da kozlarını paylaşacaklar. Geçen sene şampiyon olurken Manchester City’i iki maçta da yenmeyi başaran Chelsea bu serisini sürdürmek istiyor. Pep Guardiola’nın Manchester City’si ise son üç lig maçında 16 gol atarken 14 maçtır da mağlubiyet yüzü görmüyor.

İki dev teknik direktör Conte ve Guardiola’yı karşı karşıya getirecek bu büyük şölende form olarak Manchester City biraz daha öne çıksa da Chelsea’nin de ev sahibi avantajı var. Ayrıca lige biraz tutuk başlasalar da son haftalarda sürekli kazanıyorlar ve Sampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid gibi bir takımı deplasmanda yenmeyi başardılar.

Manchester City cephesinde maç öncesi önemli şanssızlıklar yaşandı. Diz bağlarını koparan Benjamin Mendy uzun süre sahalardan uzak kalacak. Keza trafik kazasında yaralanan Kun Aguero da bir süre takımla olmayacak ve bu iki önemli as City için çok kritik konumda oyuncular. Takım kaptanlarından Kompany’nin de oynayamayacağını hatırlatalım. Diğer yanda Chelsea’de eksikler geri döndü. Eden Hazard’ın ilk kez bir lig maçına 11’de çıkması belenirken David Luiz de takıma dönüyor. Chelsea cephesinde önemli bir eksik yok ve moraller çok yüksek. Kıran kırana müthiş bir tempoda oynanması muhtemel maçta özellikle son sakatlıklarla beraber ibre biraz Chelsea’ye kaymış gibi. Her halükarda tüm Avrupa’da haftanın en iyi maçı bizi bekliyor.

30 Eylül Cumartesi, 19.30, S Sport

La Liga: Real Sociedad – Real Betis // Onur Erdem

La Liga’da lige üç galibiyetle giren Real Sociedad, takip eden üç haftadan mağlubiyetle ayrıldı. Real Betis ise ilk üç maçta iki mağlubiyet almasına rağmen, son üç haftayı üçer puanla kapattı. Bunlardan en önemlisi ise Real Madrid deplasmanında kazandıkları galibiyetti.

Şahsen; Real Sociedad’ın üç maçlık yenilgi serisini sonlandırıp sonlandıramayacağını ve Real Betis’in Madrid’den sonraki ilk deplasmanında ne yapacağını fazlasıyla merak ediyorum.

Aynı şekilde, ilk üç haftayı dört golle kapattıktan sonra sessizliğe bürünen Real Sociedad forveti Juanmi ve Real Betis’te son iki maçın kahramanı Antonio Sanabria’yı da dikkatle takip edeceğim.

Bu ikili dışında, ev sahibi takımdan Illaramandi, Canales, Januzaj ve Oyarzabal; konuk ekipten de Guardado, Leon ve Tello gibi oyuncuların varlığı da tercihimi etkiliyor tabii…

1 Ekim Pazar, 13.00 beIN Sports 2

Fotoğraf: Getty Images

Serie A: Milan – Roma // İlhan Özgen

Milan antrenörü Montella’yı belki de en kritik 90 dakikası bekliyor. Geçtiğimiz hafta yaratıcılıktan uzak bir futbol sonucunda Sampdoria’ya 2-0 mağlup olan Milan’ın San Siro’da Roma ile oynayacağı karşılaşma, belki de sezonun onlar için gidişatını belirleyecek kadar önemli. Son haftalarda üçlü savunma ile rakipleri karşısına çıkan, buna rağmen hem UEFA Avrupa Ligi hem de Serie A’da yaratıcılık adına sıkıntılar yaşayan Milan, sezon başından beri hayal edilen Bonucci liderliğindeki istikrarlı savunma hattından da epey uzak.

Aslında Roma’nın da tempo açısından Milan’dan çok farkı yok ama gol atmayı başarıyorlar. Lazio’lu Immobile karşısında dökülen Milan savunması, ligin formda golcülerinden Dzeko karşısında zorlanabilir. Onun dışında, Conti’nin sakatlığı sonrasında Milan’da yaşanan sağ bek sıkıntısı da Roma’nın avantajına işleyebilir. İlerleyen yaşına rağmen sezona iyi başlayan Kolarov’un Milan’ın başına dert olma olasılığı yüksek.

Aslında sadece Milan değil, Roma açısından da işleyişi tartabileceğimiz, sezonun ilerleyen haftaları ile ilgili ipuçları alabileceğimiz bu maç, Serie A’da haftanın en heyecanlı maçı olmaya aday.
1 Ekim Pazar, 19:00 Tivibu Spor 2

Fotoğraf: DepoPhotos

Ligue 1: Nice – Marsilya // Ozan Can Sülüm

Bu sezon şampiyonluk senaryosu iki takımın isteğine göre şekillenecek. Hatta PSG’nin oyuyla Monaco’nun oyu bir değil. Ancak 3-6 arası için o kadar fazla aday var ki, şampiyonluk yarışı 20. hafta kopsa bile orası eminim son haftalara kalacak.

Haftanın kapanışındaki Nice-Marsilya, hem haftanın en klas maçı, hem de büyük ölçüde o 3-6 arası sıralarda kimin olacağına karar verecek iki takımın maçı. Nice sezona kötü başlasa da yavaş yavaş toparlandı. Özellikle iç sahada onlardan puan almanın ne kadar zor olduğunu Monaco maçında gördük. Takıma Cyprien ve Mendy sakatlıkları sebebiyle henüz dönmediler ki onlar döndükten sonra Favre’nin çok daha temiz top oynatacağını söylemek mümkün, ancak zaten Plea ve Balotelli atmaya devam ediyor. Orada sorun yok. Özellikle Marsilya’nın yaptığı birçok transfere rağmen yumuşak karnının hala savunma olduğunu düşünecek olursak, Rami’nin iyi formu o ikiliyi durdurmaya yetmeyecektir.

Bunun yanında Marsilya’da yeni yönetim ve taraftarlar arasındaki gerilim garip şekilde artmaya başladı. Bunun olması demek, Marsilya gibi bir takımın bir anda çökmesi demek. Rudi Garcia, Roma’dan da hatırlayacağımız üzere işler kötü giderken daha sarsak hâle gelen bir teknik adam. Özellikle yaratılan fırsatları değerlendirememeleri takımda oyun devam ederken garip bir paniğe neden oluyor ki bunu 1-0 kaybettikleri Salzburg maçında da gördük. Dağılmaya çok müsait bu takım erken gol yerse işler Monaco maçına dönebilir.

Ben kırmızı çıkabileceğini, bol kavga dövüş olacağını ve eğlenceli geçeceğini düşünüyorum.

1 Ekim Pazar, 19:00 beIN Sports 3

Fotoğraf: DepoPhotos

Süper Lig: Beşiktaş – Trabzonspor // Atahan Altınordu

Aslında bu hafta en çok merak ettiğim maçlardan biri Göztepe-Başakşehir. Ancak ne yazık ki aynı saatte başlayacak olan Beşiktaş-Trabzonspor maçına tercih edecek kadar da değil. Böyle kritik bir maç varken, bu hafta da bu sayfanın etkisiz elemanı olmak durumundayım.

Trabzonspor, ilk altı hafta sonunda 18 puanda bile olabilirdi. Fenerbahçe deplasmanının son dakikalarında iki puan kaybettiler, Göztepe’de öne geçip mağlup oldular, Başakşehir’e karşı iki kez öne geçip yine beraberlikle yetinmek zorunda kaldılar ve geçtiğimiz hafta iç sahada Alanyaspor’a 3-0’dan maç verdiler… Bu trajedi, Beşiktaş ile oynayacakları maçın üzerinde nasıl bir etki bırakacak, merak ediyorum. Olası bir olumsuzlukta, potansiyeline ulaşamadan dağılıp gitmeye çok müsait bir kulüp olmaları durumu biraz daha kritik hâle sokuyor. Kaybederlerse, lider Galatasaray’ın 11 puan arkasına düşme ihtimalleri hayli yüksek.

Beşiktaş ise RB Leipzig galibiyetiyle derbinin üzüntüsü ve gerginliğini biraz olsun geride bırakmış görünüyor. Ancak Atiba, Oğuzhan ve Quaresma’nın sahada bıraktığı boşluğu dolduramazlarsa derbiyi bir kez daha hatırlamaları muhtemel. Beşiktaş, Trabzonspor gibi bir takımı bu çok önemli üç oyuncusunun yokluğuna rağmen yenerse üç puanın yanında en az Porto ve Leipzig galibiyetlerinin getirdiği kadar büyük bir özgüven de kazanmış olur.

1 Ekim Pazar | 19.30 | beIN Sports 1

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce