Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolFutbol Rehberi: 23-25 Eylül

Socrates editörleri, bu hafta sonu oynanacak maçlar arasından en dikkat çekenleri seçti. İşte Avrupa futbol sahalarından haftanın maçları.

Avrupa liglerinde 2016-2017 sezonu devam ederken, keyif veren takımlar da yavaş yavaş kendilerini belli etmeye başladı. Socrates editörleri de 23 ile 25 Eylül arasında oynanacak karşılaşmalar arasından seçimlerini yaptılar ve hafta sonu futbol keyfini yaşatabilecek takımların mücadelelerini yorumladılar.

La Liga: Atletico Madrid – Sevilla // Kutay Ersöz

La Liga ikincisi Sevilla, bu hafta lig üçüncüsü Atletico Madrid deplasmanına konuk olacak.  Sevilla, sezona Espanyol beraberliğiyle başlasa da ardından oynadığı dört maçtan da gol yemeden galibiyet çıkardı. Atletico Madrid ise biraz daha istikrarsız bir görüntü çizse de bunda çok fazla deplasman maçı oynamasının payı var. Bu sezon oynadığı 6 resmi maçın sadece bir tanesinde kendi sahasında mücadele eden Madrid ekibi, tekrar seyircisiyle buluşacak. Real Madrid’in tökezlediği dönemde bu maçı kazanan takım üst sıralara gözünü dikmek için biraz daha cesaret elde edebilir.

23 Eylül Cumartesi, 14.00 beIN Sports 2

Bundesliga: Hoffenheim – Schalke // Fatih Demireli

Bundesliga’daki ‘genç’ takıntısı bazen rahatsız edici olsa da, bunun sempatik bir yanı da var mutlaka. Bu gençler bir de iyi iş çıkardığı zaman, keyif faktörü katlanıyor. Julian Nagelsmann’ın Hoffenheim’da ortaya koyduğu başarı cidden takdire şayan. Spor bir giyim tarzı seçtiği zaman 15 yaşındaki bir öğrenciye benzeyen Nagelsmann’ın aslında otoriter olması ve kafasında olan futbol felsefesini üst düzey bir futbol takımına sorgusuz sualsiz oynatması cidden önemli bir olay.

Schalke’ye gelmeden önce 16 bin kişilik bir kasabanın bitik takımına, sert geçen Bundesliga 2’nın son haftalarında, “Beyler, hadi üçlü defansa geçiyoruz, top bizdeyken kendi alanımızda kimseyi görmüyorum, top rakipteyken herkes topun arkasında” diyen ve bu futbolla da o takımı ligde tutan Domenico Tedesco’nun, Schalke gibi zor bir kulüpte bu değişimi kabul ettirebilmesi önemli bir olay. 30 yaşındaki Julian Nagelsmann ile 32 yaşındaki Domenico Tedesco, Bundesliga’da bu hafta karşı karşıya geliyor. Sadece aynı dönemde yüksek dereceyle antrenörlük kursunu bitirip, teoride başarılı kalmadılar, önemli camiaların başına geçip, kimliklerini ortaya koymaya başardılar. Bu iki takımın ve bu iki genç antrenörün mücadelesini dört gözle bekliyorum.

23 Eylül Cumartesi, 16.30, Maçın resmi yayını yok.

Serie A: Juventus – Torino // İlhan Özgen

İtalyan futbolunun önemli derbilerinden olan Torino Derbisi, tarihinin en heyecanlı maçlarından birine sahne olabilir. Ligin geride kalan beş maçında mağlubiyet yaşamayan iki takım Juventus ve Torino, keyifli bir maç izlememizi sağlayacaktır.

Torino’nun Belotti önderliğinde devamlı golü düşünen bir sistemi olsa da savunmada açıklar veriyorlar. Özellikle Sampdoria maçında Moretti ve Nkoulou’nun hataları iki puan kaybına neden olmuştu. Buna rağmen hücumda Belotti ile birlikte Falque’nin, orta sahada Baselli’nin, sol bekte ise Barecca’nın ortaya koydukları performanslar, şehrin bordo-beyaz tarafı için umut verici şu ana kadar. Zaten maçın senaryosu da bu oyunculara bağlı.

Evet, Torino, ilk golü atarak öne geçme potansiyeline sahip ama Juventus da onlara kolay teslim olacak gibi değil. Özellikle iki farklı geriye düştükleri Genoa maçında, skor alma konusundaki tecrübelerini ortaya koymuşlar ve 4-2 kazanmışlardı. Sassuolo maçında da olumlu futbol oynamasalar da Serie A’nın bu sezon şu ana kadarki en iyi bireysel performansını sergileyen Dybala ile sonuca gittiler. Bu nedenle sırf Palermo’dan takım arkadaşı olan Belotti ve Dybala’nın düellosu için bile gözümüzü bu maça çevirebiliriz.

23 Eylül Cumartesi, 21.45, Tivibu Spor 2

Ligue 1: Montpellier – PSG // Ozan Can Sülüm

Fransa Ligi Neymar ve Mbappe transferleriyle birlikte hiç olmadığı kadar medyatik oldu. Aslında diğer kulüpler şikayet ediyor PSG’nin transferlerinden dolayı ama, reklam ve medyayı iyiden iyiye Fransa’ya çekmek için kullanılabilir bu durum sanırım. Mesela bu hafta.

Neyse, ne diyordum. Medya. Maalesef bu haftanın maçını medyatik sebeplerle seçeceğim. Bence izlemesi en eğlenceli maç Lille-Monaco olacak. Bielsa’nın Fransa’nın en genç 11’ine sahip olması (22 yaş ortalama) ve tabii Bielsa olması, bir de üstüne Monaco’nun verdiği ayrı keyif. Tempo akacaktır maçtan. Ancak geçen hafta Lyon maçında yaşanan “PenaltıGate” skandalı, Neymar’ın Cavani’yi İnstagram’dan “unfollow” etmesi ve söylentiye göre Nasser al-Khelaifi ile konuşup Cavani’yi şikayet etmesi gibi olaylardan sonra PSG’de Montpellier maçının garip geçmesi mümkün. Sadece bu değil. Fransız taraftarlar bu tip malzemelerden çok fazla şey üretirler. Montpellier tribününden acayip pankartlar ve garip protestolar çıkacak, PSG’yle bol bol dalga geçilecektir diye düşünüyorum.

Tüm bunların yanında, Unai Emery’ye “Bu sene Şampiyonlar Ligi yarı finali göremediğimiz takdirde gelecek sezon takımın başında değilsin” ültimatomunun verildiği konuşuluyor. Emery’nin PSG’nin başında ilk ciddi ego krizi sonrasındaki ilk maçı. Michel der Zakarian Fransa’nın en pis kapanan hocalarından. Panikli bir PSG seyreder miyiz? Bir bakalım.

Söz, haftaya PSG yok. Bu son.

23 Eylül Cumartesi, 18.00, beIN Sports 4

Süper Lig: Fenerbahçe – Beşiktaş // Atahan Altınordu

Süper Lig’de haftanın en kaçmayacak maçı, evet, 1.02 orandan bildiniz, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi.

Süper Lig bu sezon çok heyecanlı başladı. Şampiyon olma potansiyeline sahip beş takım var ve her ne kadar sezon başı performansı -haklı olarak- çok eleştirilse de Fenerbahçe de bu beş takımdan biri. Ancak son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş ile Kadıköy’de oynayacakları maçtan mağlup ayrılırlarsa zirveden sekiz puan uzaklaşmış olacaklar ki bu, zaten içinde bulundukları kaos ortamını iyice içinden çıkılamaz hâle getirebilir.

Beşiktaş ise derbide muhtemelen çok daha sakin olacak taraf konumunda. Kaybedecek pek bir şeyleri yok, olası bir kaybın telafisi için çok şansları olacak. İki sezondur işleyen plan, küçük farklılıklara uğrasa da belli oldu ki üçüncü yılda da devam edecek. Porto deplasmanından çıkan üç puan, Kadıköy’e de özgüven bazında etki ederse Beşiktaş için en az Talisca, Oğuzhan, Cenk Tosun ya da Atiba kadar etkili bir unsur olacak.

Tüm bunlar, aslında bir yerden sonra ayrıntı. Fenerbahçe – Beşiktaş maçı var ve Cumartesi akşamını iple çekmek için sebepler sonsuz çizgisine doğru uzar gider…

23 Eylül Cumartesi | 19.30 | beIN Sports 13

Premier Lig: Leicester City – Liverpool // Buğra Balaban

Premier Lig’de yeni sezona beklentilerin altında giren Liverpool ve Leicester City, Cumartesi gününün son maçında King’s Power Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Her ne kadar ilk haftalarda oynadığı futbol takdir toplasa da bu havayı skora yansıtmakta zorlanan L’Pool, Watford ve Burnley gibi rakiplerden üç puan çıkaramadı. Manchester City’ye karşı 5-0 kaybetse de Sadio Mane kırmızı kart görene dek sahada iyi görünen taraf olan Liverpool’un Mane’siz dönemde galibiyet görmeye ihtiyacı var.

Öte yandan Leicester City, sezonun ilk bölümünde fikstürün de azizliğine uğradı ve ilk dört haftada karşılaştığı Arsenal, Manchester United ve Chelsea’ye karşı sahadan mağlup ayrıldı. Liverpool’a karşı alınacak bir galibiyet, sezonun daha rahat maçlara çıkacakları bölümüne doğru yaklaşırken moral bulmalarını sağlayacak.

Dört gün önce Lig Kupası mücadelesinde Leicester City, Liverpool’u 2-0’la geçse de yedek ağırlıklı kadrolar, lig maçı için bir gösterge olmaktan uzaktı. Şampiyonlar Ligi’ndeki Moskova deplasmanı öncesi Eylül ayındaki ilk galibiyetini almak, Klopp’a soluk alma fırsatı sağlayacak.

23 Eylül Cumartesi, 19.30, S Sport

TFF 1. Lig: Adana Demirspor – Adanaspor

Sadece bu haftanın değil, sezonun en çok beklenen maçı ne yazık ki hafta sonu değil Pazartesi günü oynanacak. Fikstürün çekildiği gün, taraflı tarafsız her futbolseverlerin gününü not aldığı Adana derbisi, belki de en düşük atmosferlerinden birini yaşayacak. Zaten kötü yönetilen kulüplerin taraftarları da eski heyecan sahip değiller. Yine de gözler bu maçta olacak. İki takım arasındaki rekabete, geçen sezon Adanaspor’un Süper Lig’de olması nedeniyle ara verilmişti. Bu sezon iki takıma baktığımızda Adanaspor’un küme düşme sarsıntısından çok Adana Demirspor’un uzun yıllardır lige çıkamamış olmasının stresini yaşadığını görüyoruz. Puan durumunda da Adanaspor, ezeli rakibinin iki puan önünde. Adana Demirspor’da Tambe, Adanaspor’da ise cezası biten Magaye Guaye derbide en çok güvenilen isimler olacak.

25 Eylül Pazartesi, 20.00 beIN Sports Max 1

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce