Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolSaat yine durmadı

Tik tak. Big Ben'in futbol alemindeki izdüşümü Hamburg'un sayacı.

Hamburg forması giyen futbolcular 2010’da oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı finalinden bu yana sadece tatiller için yurt dışına çıkıyor. Hem tek problemleri de bu değil. 2010-11 sezonunda gelen lig sekizinciliğinin ardından 2011-12 sezonunda ise 15. oldular ve play-out’tan ucu ucuna kurtuldular. Bunu güçlü futbol geleneklerine yedirememiş olacaklar ki silkelenip kendilerine geldiler ancak bu sefer de Avrupa potasını kıl payı kaçırıp yedinci sırada yer aldılar ve olaylar Hamburg’un 7. olmasıyla başladı.

Miniatur Wunderland’daki Imtech Arena’nın coşkusu hiç eksik olmasa da gerçek hayatta işler biraz daha farklı ilerliyordu. Bir önceki sezon alt lige düşen Nürnberg’den sadece 1 puan fazla toplayıp 16. olan Hamburg kaderini tayin etmek için play-out yolculuğuna çıkmıştı. Evlerine yaralı ama deplasman golü sayesinde başları dik döndüler.

Tarih tekerrür eder ve ‘Hamburg yine Avrupa potasını zorlar’ diyenler değil, tarih tekerrür eder ve ‘Hamburg’a elveda’ deriz diyenler haklı çıkmak üzereydi. 2014-15’te ‘karşılıklı gol yok’ müptelalarının göz bebeği olan takım sadece 25 gol attığı sezonu en kötü averaja sahip ekiplerden biri olarak yine 16. bitirdi. Bu bağlamda uzun zamandır tepetaklak giden ve Avrupa sahnesine son çıkışından bu yana 12 farklı teknik direktörle çalışan Hamburg’u diğer takımlardan ayıran bir özellik var: Hayatta kalma içgüdüsü.

30679666,pd=3
İkinci maçta Hamburg’un gollerini Marcelo Diaz ve Nicolai Müller kaydetti.

Karlsruher de düşüremedi
1-1 biten ilk maçtan sonra ikinci maç uzun süre berabere gitti. Ev sahibi Karlsruher 70. dakikada attığı golle zamanda bir kırılma yaratıp Hamburg’un saatini durdurmaya çok yaklaştı ancak Hamburg en iyi yaptığını yaptı. Hayatta kaldı. 90+1’de attığı golle önce maçı uzatmalara götürdü ardından kronometre 115’i gösterirken kendi kaderini tayin ettiğini sandı. Her şey yeterince dramatik değilmiş gibi bir de 120+3’te ev sahibi penaltı kaçırdı.

Liverpool ile Hamburg’un paylaştığı tek şey Beatles değil. İngiliz taraftarlar ‘belki seneye’ derken Hamburg’un rakipleri de belki seneye demeye devam etsin. Bakalım Almanya’nın en sempatik şehri hayata tutunmak için çabalamaya devam mı edecek yoksa yukarıdakilere kafa mı tutacak? Bunu da zaman gösterecek.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce