Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolVideoVideo Asistan Hakem 101

Geçtiğimiz haftadan itibaren Video Asistan Hakem uygulamasına geçen MLS, video hakem nedir, hangi durumlarda kullanılır sorularını örnek pozisyonlarla açıklayan bir tanıtım hazırladı.

İlk olarak bu yaz FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda kullanılmaya başlayan Video Asistan Hakem, ya da kısaca Video Hakem uygulaması, önümüzdeki sezondan itibaren birçok ligde karşımıza çıkacak. Beş büyük ligden Almanya Bundesliga ve İtalya Serie A sezon başından itibaren Video Hakem uygulamasını devreye sokarken La Liga, değerlendirmelerin sürdüğünü ve 2018’den itibaren yeni sisteme geçmeyi düşündüğünü açıkladı. Türkiye’de Süper Lig ise devre arasından itibaren Video Asistan Hakem’i devreye sokma niyetinde.

Yeni uygulamayı ilk devreye sokan liglerden biri de Birleşik Devletler profesyonel futbol ligi Majör Lig(MLS) oldu. ilk kez 5 Ağustos’ta Video Asistan Hakem’i lig maçlarına dahil eden MLS yönetimi, futbolseverlere yeni uygulamayı anlatmak adına detaylı bir tanıtım videosu hazırladı. Gelin; yeni uygulamanın devreye gireceği noktaları yukarıdaki videoda örnek pozisyonlar üzerinden inceleyelim. Ayrıca video asistan hakem sisteminin artı ve eksilerini konuştuğumuz podcast‘i de şuradan dinleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce