Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolSezonun 11’i: Premier Lig (2016-2017)

Socrates'in hazırladığı, 2016-2017 Premier Lig sezonunda dikkat çeken oyunculardan kurulu ilk 11'i karşınızda...

Premier Lig’de sezona Chelsea damga vururken Antonio Conte’nin üçlü savunma anlayışı fark yaratan unsurların başındaydı. Geçen yılki istikrarlı görüntüsünü bu sezona da yansıtan Tottenham ligin en az yiyip en çok atanı olurken gol ayakları kadar savunma hattı da takdir topladı. Onur Erdem ve Buğra Balaban’ın hazırladığı, 2016-2017 Premier Lig sezonunun dikkat çeken ilk 11’i şu şekilde:

David de Gea (Manchester United): Real Madrid söylentileri bir kenara dursun, David De Gea Manchester United kalesini gole kapamayı bu sezon da sürdürdü. İngiltere’ye ilk geldiği sezon eleştiriler alsa da son iki yıl üst seviyede geçiren 26 yaşındaki kaleci, bu sezon 14 maçta kalesini gole kapadı ve takımının Tottenham’ın ardından en az gol yiyen ekip olmasında başrolü oynadı.

Cesar Azpilicueta (Chelsea): Şampiyonluk yarışını neredeyse sezon ortasında sonlandıran Chelsea’nin, rakiplerine en büyük avantajı sağladığı haftalar Antonio Conte’nin üçlü savunmaya geçişiyle gerçekleşti. O üçlünün en önemli parçalarından biri de Cesar Azpilicueta’ydı. Savunma tarafında verdiği katkının yanı sıra top çıkarma konusunda da harika bir iş çıkaran İspanyol, Premier Lig’de sezonu en fazla pas yapan oyuncu olarak tamamladı. Aynı zamanda 38 maçın her dakikasında sahada kaldığını da not düşelim.

David Luiz (Chelsea): David Luiz, Chelsea’den ayrıldığı 2014 yazından itibaren kötü günler geçirmişti. Dünya Kupası’nda Almanya’ya karşı alınan hezimetin baş müsebbibi olarak gösterildiği günlerden Şampiyonlar Ligi’nde beklentilerin altında kalan PSG yıllarına uzanan sürecin ardından yeniden Chelsea’ye döndü ve neden değerli bir savunmacı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur): Tottenham’ın son iki sezondaki istikrarlı yükselişinde Harry Kane ve Dele Alli gibi hücum elemanları dikkatleri üzerlerine çektiler belki ama Londra ekibi savunmasından da büyük güç alıyor. Bu sezon 30 lig maçında sahaya çıkan Toby Alderweireld’in oynadığı maçlarda Tottenham, kalesinde yalnızca 17 gole izin verirken 14 maçı da gol yemeden tamamladı.

Alexis Sanchez (Arsenal): Arsenal, bu sezon Arsene Wenger’in göreve geldiği 1996 senesinden bu yana ilk kez ilk dördün dışında kalsa da Alexis Sanchez üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Sezonu 24 golle kapatan Şilili, daha önce bir sezonda en fazla 19 lig golü atabilmişti. Bu gollerin yanına eklediği on asist de bir başka kariyer rekoru.

Kevin de Bruyne (Manchester City): Manchester City, Pep Guardiola’nın ilk sezonunda beklentilerin biraz altında kaldı. İspanyol teknik adamın sisteminde istikrarlı katkı vermeyi başaran isimlerin başında Kevin de Bruyne vardı. İki sezon önce 70 milyon euro’nun üzerinde bir bedelle Ada’nın yolunu tutan Belçikalı, asist krallığını 18 asistle eline geçirirken, attığı gol sayısı altıdan çok daha fazlası olabilirdi. Zira Belçikalı bu sezon toplam dokuz kez direğe takılarak bu alanda ligin en şanssız ismi oldu.

N’Golo Kante (Chelsea): Premier Lig’de son iki sezonu şampiyon tamamlayan tek isim olan N’Golo Kante, önceki yılın bir istisna olmadığını kanıtladı. Yaz aylarında ülkesi Fransa’yı Euro 2016’da finale taşıyan önemli parçalardan biri olan 26 yaşındaki oyuncu -pek de şaşırmayacağınız üzere- sezonu en fazla mesafe kaydeden beş oyuncudan biri olarak tamamladı.

N'Golo Kante, sezonun futbolcusu ödülünü alırken...
N’Golo Kante, İngiliz Futbol Yazarları Derneği tarafından sezonun futbolcusu seçildi. Foto: Getty Images

Dele Alli (Tottenham Hotspur): Önceki sezon ortaya koyduğu performansla İngiliz spor basınında çok geçmeden Avrupa’nın en iyi genç yeteneği apoleti yapıştırılan Dele Alli, baskının altından kalktı ve bu sezonu daha da iyi geçirdi. 21 yaşındaki oyuncu, kaydettiği 18 golle parmak ısırtırken Tottenham’ın art arda ikinci kez ligi zirvenin yakın takipçisi olarak kapatmasına önayak oldu.

Marcos Alonso (Chelsea): Şampiyon Chelsea’de sezon başında pek forma şansı bulamayan ve ilk kez ekim ayında 90 dakika sahada kalan Marcos Alonso’nun ilk 11’e yerleşmesi, Premier Lig’in bu sezon kaderini belirledi. İspanyol oyuncunun kilit bir rol oynadığı yeni sistemle arkasına bakmayan Antonio Conte’nin takımı, Alonso’nun ilk 11’de başladığı Hull City maçından itibaren ligde art arda 13 maç kazandı ve zirve yarışının tek taraflı olacağını herkese gösterdi.

Harry Kane (Tottenham Hotspur): Geçtiğimiz yaz, Harry Kane için kolay geçmedi. Euro 2016’da İzlanda’ya elenen İngiltere takımının en etkisiz isimlerinden biri olarak yoğun eleştirilere maruz kalan Kane, yine harika bir Premier Lig sezonunu geride bıraktı. Üst üste üçüncü kez 20 gol barajını aşan Kane, gol krallığı tahtına 29 golle oturmayı başardı.

Romelu Lukaku (Everton): Geçtiğimiz yaz Everton’da kalıp kalmayacağı tartışma konusu olan, hatta ilk hafta bu sebeple kadroda yer almayan Romelu Lukaku, Merseyside ekibine odaklandıktan sonra Premier Lig’in en iyi gol ayaklarından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Attığı 25 golle Kane’in ardından ikinci sırayı alan Lukaku için bu yaz bir kez daha transfer söylentileri bolca dillendirilecek gibi.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce