Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

FutbolSezonun 11’i: La Liga (2016-17)

La Liga denilince akla Real Madrid ve Barcelona geliyor. Bu iki takımın oyuncuları, sadece ligin değil Avrupa ortalamasının dahi üzerine çıkıyor. Fakat ligin 11’ini yaparken sadece bu iki takım oyuncularına yer vermek haksızlık olacaktı. Biz de diğer takım oyuncularına şans vermeye çalıştık. Yine de çoğunluk Real ve Barcelona’da. Rakiplerine en az iki kat üstünlük kuramayanlar ise liste dışında.   Jan Oblak (Atletico Madrid): Bu listenin belki de Real-Barça dışında kalmasına rağmen tartışılmayacak tek ismi. Keylor...

La Liga denilince akla Real Madrid ve Barcelona geliyor. Bu iki takımın oyuncuları, sadece ligin değil Avrupa ortalamasının dahi üzerine çıkıyor. Fakat ligin 11’ini yaparken sadece bu iki takım oyuncularına yer vermek haksızlık olacaktı. Biz de diğer takım oyuncularına şans vermeye çalıştık. Yine de çoğunluk Real ve Barcelona’da. Rakiplerine en az iki kat üstünlük kuramayanlar ise liste dışında.

 

Jan Oblak (Atletico Madrid): Bu listenin belki de Real-Barça dışında kalmasına rağmen tartışılmayacak tek ismi. Keylor Navas’ın da, Andre ter Stegen’in de önünde bir sezon geçirdi. Ona yakın isimler de oldu. Mesela Diego Lopez (Espanyol) ve 33 gol yiyen Villarreal’in kalecisi Sergio Asenjo gibi (24 maçta 15 gol) gibi… Fakat Oblak hepsinin önünde. Sezonun ilk yarısında biraz sıkıntı yaşasa da daha sonra lige ağırlığını koydu. Oynadığı 30 lig maçının yarısını gol yemeden tamamladı. Son dönemdeki performansı, Atletico’nu şampiyon olmasına, hatta şampiyonluk yarışını sürdürmesine bile yetmedi ama kendisini yılın ilk 11’e soktu.

Alvaro Odriozola (Real Sociedad): Sezonun ilk yarı 11’inde yine Real Sociedad’dan bir bek vardı.  Sol bek Yuri, sezon boyunca da istikrarını korudu. Fakat sezonun ikinci yarısında Mavi-Beyazlı bir takım yeni bir bek çıkardı. Sağ tarafta oynayan Alvaro Odriozola sezonun ilk yarısında, alt ligde kulübün ikinci takımındaydı. Ocak ayında A takıma çağrıldı ve hemen formayı kaptı. 21 yaşındaki oyuncu, dört aylık süreçte 15 maça çıktı, 4 asist yaparak takımına katkıda bulundu.  Önümüzdeki sezon tüm gözler onda olacak.

Sergio Ramos (Real Madrid): Cristiano Ronaldo gerçeği olmasaydı belki de 2017 yılının Ballon d’Or ödülünü Sergio Ramos kazanacaktı. Tecrübeli stoperin her şeye rağmen ödül için şansı devam ediyor ama işi çok zor. Yine de La Liga için yapılan hemen tüm “Yılın 11’i” seçimlerinde yeri garanti. Ramos, altın çağını yaşıyor, kupaları topluyor ve her geçen gün Real Madrid efsanesi olarak ismini kulüp tarihine kazıyor.

Yeray Alvarez (Athletic Bilbao): Altyapısı ile meşhur Athletic Bilbao, bir gencini daha İspanya futboluna sunuyor. 22 yaşındaki Yeray Alvarez, La Liga’daki ilk sezonunda beğeni topladı. Athletic Bilbao; ligin muhteşem üçlüsü dışında kalan takımların en az gol yiyeni olduysa Yeray Alvarez’in payı büyük. Üstelik sadece ligde değil UEFA Avrupa Ligi’nde de forma giydi. Fakat gösterdiği performans Athletic Bilbao’nun ilk 6 içinde yer almasına yeterli olmadı.

Marcelo (Real Madrid): Dünyanın en formda sol bekini, La Liga 11’ine sokmamazlık edemezdik. Marcelo, La Liga’da bu sezon 30 maça çıktı ve 10 asist yaptı. Luis Suarez, Neymar ve Toni Kroos’tan sonra en yüksek rakam. Bir bek olarak ona, hem asist sayısında hem performans düzeyinde yaklaşan pek yok.

Lionel Messi (Barcelona): Lionel Messi, kariyerinin en durgun sezonlarından birini geçirdi. Kral Kupası dışında bir yerde mutlu sona ulaşamadı. Onun önderliğindeki Barcelona, izleyenlere bu sezon pek keyif vermedi. Fakat Messi, bu kötü sezonda bile 37 gol atarak ligin gol kralı oldu. Real Madrid deplasmanındaki performansı da unutulmazlar arasına girdi. Messi’nin en durgun hali bile dünya standartlarının çok üstünde. Önümüzdeki sezonda da yeri burada hazır olacak.

Toni Kroos (Real Madrid): Real Madrid’in sezona damga vuran oyununda orta sahanın yeri çok önemli. En azından o bölgede oynayan oyuncuların tam performans sergiledikleri aşikar. Luka Modric o orta sahanın enerjisi ise Toni Kroos da planlayıcısı. İş bitirici atakları belki Ronaldo, Benzema ve diğerleri sonlandırıyor ama çoğu Kroos’un ayağından çıkıyor. Real Madrid’in organizatörü bu sezon 46 resmi maça çıktı 4 gol ve 14 asistle oynadı.

Neymar (Barcelona): Barcelona tarihinin en unutulmaz maçı bu sezon oynadı. Şampiyonlar Ligi’ndeki PSG rövanşı senelerce hatırlanacak. O maçın yıldızı Neymar, La Liga’da istikrarı sergileyemese de Messi’den sonra takımın lideri olabileceğini kanıtladı. Brezilyalı oyuncu sezonu 13 gol ve 10 asistle tamamladı. Barcelona’nın elle tutulan tek yanı olan MSN üçlüsüne çoğu maçta canlandıran isim oldu.

Iago Aspas (Celta Vigo): Geçen sezon La Liga’da 14 gol atan ve İspanya Milli Takımı’na kadar yükselen Iago Aspas,  bu sezon gol sayısını 19’a yükseltti. Üstelik sadece ligde değil, yarı finale yükseldikleri Avrupa Ligi’nde de takımına katkı verdi. 30 yaşına merdiven dayayan golcü oyuncu geç parladı ama son dönemin en formda golcülerinden biri haline geldi.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid): Dünyanın en iyisi için diyecek kelime yok. 2016’nın bahar ayından beri en üst seviyede. Yaklaşık 15 aya bir Avrupa şampiyonluğu, iki Şampiyonlar Ligi zaferi ve bir La Liga şampiyonluğu sığdırdı. Daha fazlasını yapması için de önünde engel yok.

Florin Andone (Deportivo La Coruna): Andone geçen sezonu Cordoba ile alt ligde geçirdi. Bu sezon Deportivo La Coruna’ya transfer olduğunda beklentiler yüksek değildi. Fakat takımını sırtlayan isimlerden biri oldu. Sadece 43 gol atabilen takımına 12 golle katkı verdi. Üstelik istatistiklere yansımayan işleri de çok sık yaptı. Taraftarlar Emre Çolak’ı yılın futbolcusu olarak seçse de Andone da en az onun kadar başarılıydı.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce