Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Diğer SporlarOlimpik Notlar #7

2018 PyeongChang'da günün öne çıkan notları, kazananları, tartışmaya yol açan kararları... Mustafa Taha, sizin için derledi.

– PyeongChang’da günün en anlamlı madalyalarından biri Shaun White’a gitti. Snowboard halfpipe’de kariyerinin üçüncü olimpiyat şampiyonluğunu elde eden ABD’li sporcu, aynı zamanda Birleşik Devletler’in kış olimpiyatları tarihindeki 100’ncü altın madalyasını da kazanmış oldu. Soçi’de olduğu gibi PyeongChang’da da gümüş madalya Ayumi Hirano’ya gitti. Japon snowboard’cu henüz 19 yaşında iki olimpiyat ikinciliğini kariyerine eklemiş oldu. Elemelerdeki performansını finale de taşıyan Avustralyalı Scotty James elde ettiği üçüncülük ile kariyerinin ilk olimpiyat madalyasını PyeongChang’da kazandı.

– Kuzey Kombine de ilk madalyalarını bugün verdi. Erkeklerde Eric Frenzel olimpiyat şampiyonluğu unvanını korudu. Kayakla atlamayı beşinci sırada tamamlayan Alman sporcu, 10km kayaklı koşunun son turunda yaptığı tempo ile Akito Watabe’nin 4.8 saniye önünde üst üste ikinci olimpiyat altınına ulaştı. Watabe dört yıl önce olduğu gibi gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

– Luge’de üçüncü madalyalar da bugün sahibini buldu. Çiftler luge disiplininde gülen Almanlar oldu. Tobias Wendl ve Tobias Arlt kusursuz bir performans ile 2014 Soçi’deki unvanlarını korudu. Felix Loch hayal kırıklığı dışında Almanya PyeongChang’da luge’deki mutlak üstünlüğünü bir kere daha ispatlamış oldu böylece. Üç disiplinden ikisinde altın madalya kazanan Almanlar, dokuz madalyadan beşinin de sahibi oldu 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda.

– Günün olimpiyat rekorlu altın madalya performansı ise Jorien ter Mors’ten geldi. Sürat pateni kadınlar 1000 metrede 1:13.56’lık performansı ile hem yeni olimpiyat rekorunun hem olimpiyat şampiyonluğunun sahibi olan ter Mors, dört yıl önce Soçii’de 1500 metrede altın madalyanın sahibi olmuştu. Hollandalılar sürat pateninde 5 altın, 2 gümüş, 2 bronza ek olarak kısa kulvar sürat pateninde elde ettikleri 2 gümüş ile birlikte toplam 11 madalyanın sahibi oldu.

– Dünden kalan hususlardan bir tanesi ise kadınlar 500 metre kısa pist sürat pateninde olimpiyat üçüncüsü Katie Boutin’in Güney Koreli Choi Min-jeong ile olan eşleşmesinde rakibini itmesine karşın diskalifiye edilmemesiydi. Bu karar, Güney Koreliler tarafından büyük tepki gördü. Çünkü Boutin’in yaptığı hareket es geçilirken Choi Min-jeong rakibini ittiği sebebiyle diskalifiye edildi. Bu karar karşısında olimpiyat madalyasının kaybedilmesinin nedeni olarak Katie Boutin’i gören Güney Koreliler Kanadalı sporcuyu sosyal medyadan eleştirdi hatta sert tepkiler gösterdi.

– 2018 PyeongChang’ın en fazla konuşulan konularından biri Kore kadın buz hokeyi takımıydı. Olimpiyatta oynadığı ilk iki maçında İsviçre ve İsveç’e 8-0’lık sonuçlarla kaybeden Kore, son maçında Japonya’ya 4-1 yenilerek PyeongChang defterini kapattı. Olimpiyata gol atarak veda eden Kore takımının yaptığı etkinin devam edip etmeyeceği ise merak edilen konuların başında yer alıyor.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Sessizliği Kırmak

Sessizliği Kırmak

3 sene önce
Kazanmak

Kazanmak

4 sene önce
Dönemler Üstü

Dönemler Üstü

4 sene önce