Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Futbol2018 Dünya Kupası E Grubu: Takım Olan Kazanır

2018 Dünya Kupası'na artık sayılı günler kaldı. Turnuva başlamadan hemen önce, gruplara hızlı bir bakış atma zamanı... Sırada E Grubu var.

*Socrates’in detaylı 32 takım analizini de içeren 192 sayfalık Dünya Kupası özel sayısına buradan veya bayilerden ulaşabilirsiniz.


Röntgen

Brezilya, 2014’te kendi evinde büyük bir hayal kırıklığı yarattığı 7-1’lik Almanya maçından beri bu kupayı bekliyor. Son Dünya Kupası’nın ardından Coutinho, Gabriel Jesus ve Casemiro gibi Avrupa’nın büyük kulüplerinde forma giyen isimlerin kadroya dahil olduğunu düşünürsek, bu beklentinin normal olduğunu da söyleyebiliriz. Ama geçtiğimiz günlerde -son 20 yılda sık sık saçmalasa da- efsane Pele’nin dile getirdiği sorunu da göz ardı etmemek lazım; henüz ne kadar ‘takım’ olabildiler? 2014’te de büyük yıldızları vardı, zor da olsa kendilerini yarı finale atmışlardı ama Almanya kâbusu ülkeyle beraber Seleçao’yu da kendine getirmişti. Bu yaz, durumu farklı kılacak unsurlar elbette ki var. En büyük yıldızları Neymar, büyük sahnede daha çok tecrübe kazandı, Allison ve Ederson gibi iki formda kalecileri ve bu sefer gerçek anlamda bir santrforları var. Pele’nin ve birçok Brezilyalının eleştirdiği noksanlarını kapamak için ise grup maçları iyi bir fırsat.

Basitçe bakarsak, Brezilya’yı grup lideri olarak görebiliriz. Ama ikincilik yarışında işimiz biraz daha zor. 2014’te kupanın belki de en büyük sürprizini yaparak İngiltere ve İtalya’yı geride bırakıp, gruptan çıkan Kosta Rika, birkaç turnuvadır iyi kadroya sahip olsa da bir türlü potansiyelini ortaya koyamayan İsviçre ve daima şatafatlı isimlerle turnuvalara katılıp hayal kırıklığı yaratan Sırbistan, ikincilik için büyük bir yarış halinde olacak. Aralarında yapacakları maçlar kadar herhangi birinin Brezilya’dan koparacağı bir puan bile gidişatı değiştirecek…

Belirleyici Unsur

Brezilya’da en çok beklenen futbolcular Manchester City’nin golcüsü Gabriel Jesus ve 2014’ten bu yana olgunlaştığını iddia eden Neymar. Özellikle bu jenerasyonun lideri olması beklenen Neymar’ın sadece hücumdaki verimi değil, saha içindeki duruşu da önemli. Grubun diğer ekiplerinden İsviçre’nin ise daha önceki turnuvalarda yaşadığı üretme sorununu ne kadar çözdüğü, onların kaderini belirleyecek.

Uğruna antrenör değişikliğine gidilen Sergej Milinkovic-Savic’in performansı da Sırbistan’ın akıbetini belirleyecek unsurlardan.

Birkaç senedir çok şey beklenen ama bu sene Schalke’de yaşadığı sakatlık sonrası sahalara dönmesine karşın formunu henüz bulamayan Breel Embolo’nun kendini göstermesi için büyük bir fırsatı var. Sırbistan’da ise uğruna antrenör değişikliğine gidilen Sergej Milinkovic-Savic’in Lazio’da gösterdiği performansı Rusya’ya taşıması halinde Sırbistan’ın akıbetini belirleyebilecek oyuncu olduğu aşikâr.

Bu Maç Kaçmaz

Kağıt üstünde iki güçlü takım var grupta; Brezilya ve Sırbistan. Bu iki takım, grubun son maçında karşı karşıya gelecek. Belki son maçlara girilirken gruptan çıkmayı garantilemiş olacaklar ama tersi bir senaryoda “Bu maça yürek dayanmaz” klişesini devreye sokmamız ihtimaller arasında. Bu karşılaşmanın dışında grubun ilk gününde oynanacak ikinci karşılaşma olan Brezilya-İsviçre mücadelesi de enteresan olabilir. 2010’da şampiyon İspanya’yı ilk maçta mağlup etmeyi başaran İsviçre’nin zor gol yediğini düşünürsek, erken bulacakları bir gol, Brezilya’ya ilk şokunu yaşatmalarına yardımcı olabilir…

Socrates’in Tahmini

Grubun birincilik adayı kuşkusuz Brezilya. Ne olursa olsun golü bulabilecek bir kadroları var ve sıkıntılı geçen ilk maçlarda kilidi açacak oyunculara sahip. İkincilik için ise en büyük aday Sırbistan gibi. Hem kadroları daha iyi hem de ilk iki maçında Brezilya ile oynamıyorlar. Ama onların da kültürlerinden gelen ‘çabuk dağılma’ sorununu göz ardı etmemek gerek.

Takım Kadroları

Brezilya | Sırbistan | İsviçre | Kosta Rika

Fikstür

17 Haziran Pazar 15.00 Kosta Rika – Sırbistan

17 Haziran Pazar 21.00  Brezilya – İsviçre

22 Haziran Cuma 15.00 Brezilya – Kosta Rika

22 Haziran Cuma 21.00 Sırbistan – İsviçre

27 Haziran Çarşamba 21.00 İsviçre  – Kosta Rika

27 Haziran Çarşamba 21.00 Sırbistan – Brezilya

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce