Socrates Web Beta v1.0

 
Futbol Basketbol Tenis Bisiklet Diğer Sporlar

Futbol2018 Dünya Kupası D Grubu: Karışık Hesaplar

2018 Dünya Kupası'na artık sayılı günler kaldı. Turnuva başlamadan hemen önce, gruplara hızlı bir bakış atma zamanı... Sırada D Grubu var.

*Socrates’in detaylı 32 takım analizini de içeren 192 sayfalık Dünya Kupası özel sayısına buradan veya bayilerden ulaşabilirsiniz.


Röntgen

Dünya Kupası kuraları çekildiğinde gözler ilk olarak bir ölüm grubu aramış fakat bulamamıştı. Buna en yakın izlenimi veren ise D Grubu’ydu. Çağımızın en özel yeteneği Messi’nin önderliğindeki Arjantin, son yıllardaki yükselişini ilk uluslararası turnuvası olan Euro 2016’da çeyrek finalle taçlandıran İzlanda, neredeyse tüm kadrosu Avrupa’nın kalburüstü takımlarında forma giyen Hırvatistan ve yeni jenerasyonuyla sürpriz kovalayan Nijerya, turnuvanın en çekici grubunda bir araya geldi.

Göz alıcı hücum hattıyla grubun favorisi konumundaki Arjantin, buna rağmen elemelerdeki 18 maçta 19 gol atabildi (lider Brezilya 41 atmıştı) ve soru işaretleri bıraktı. Turnuva biletini son anda cebine koyabilen Tangocular’ın yine de tabii ki şampiyonluktan başka hiçbir düşüncesi yok. Elemeleri Türkiye’nin de olduğu grupta birlikte geçiren İzlanda ve Hırvatistan için de Rusya’dan üç maç sonunda dönmek yıkım olur. İzlanda, ilk kez katıldığı Dünya Kupası’na grup lideri olarak geldi ve çaprazda Fransa’dan kaçabilirlerse iki yıl önceki gibi çeyrek final görebilirler. Hırvatistan, -elemelerde İzlanda’nın arkasında kalsa da- alacağı hiçbir sonuca ‘sürpriz’ diyemeyeceğimiz bir ekip. Bunun tek istisnası, grupta elenmeleri olur. Nijerya ise grubun nispeten en iddiasız takımı. Bu kadronun önü açık olsa da asıl hedef 2022. Yine de üç rakiplerinin de başını ağrıtacak potansiyele sahipler. Üstelik alacakları tek puan bile bütün hesapları karıştırabilir.

Fotoğraf: Getty Images

Belirleyici Unsur

Arjantin’in iki yıllık eleme maratonunda tam 44 futbolcu saha içinde rol üstlendi. Teknik direktör Jorge Sampaoli bir kadro istikrarı oturtabilmiş değil. Özellikle orta sahada sürekli değişim var. Dolayısıyla takım bir lidere ihtiyaç duyuyor. Burada da elbette Lionel Messi ismi öne çıkıyor. Sampaoli’nin “Futbol ona bir Dünya Kupası borçlu” dediği Barcelona’lı efsane, dört yıl önce finalde kaybettiği kupayı alarak “Ama milli takım başarısı yok” tartışmalarını bitirmek için sadece gol ve asistleriyle değil, liderliğiyle de takımını taşımak zorunda. Onun bu anlamdaki başarısı, gruptaki mücadeleyi üç takımla sınırlandırabilir.

Bu Maç Kaçmaz

D Grubu’nda ikinci turun en güçlü iki adayı, 21 Haziran akşamı karşı karşıya gelecek. Eğer ilk hafta İzlanda ve Nijerya önünde puan da kaybetmiş olurlarsa, bu maçta alacakları kötü bir sonuç, Arjantin ya da Hırvatistan’ı son maçlar öncesinde ciddi sıkıntıya sokacak. Kazanan ise büyük ihtimalle liderliği alarak sonraki turda Fransa’yla eşleşmekten kurtulacak.

Socrates’in Tahmini

11 Ekim 2017 gecesi Ekvador deplasmanında yaşayacakları bir puan kaybı, Arjantin’i futbolun en büyük şölenini evinden takip etmek zorunda bırakabilirdi. Ancak Messi çıktı ve attığı üç golle takımını Rusya’ya götürdü. Orada da erken bir sona müsaade etmesi pek mümkün değil; Arjantin bir şekilde kendini sonraki tura atacaktır. İkinci turun diğer adayı içinse son ana kadar beklemek gerekebilir. Hırvatistan-İzlanda mücadelesi, muhtemelen iki tarafın da kaderlerini tayin etme hakkına sahip olacağı maç olacak. Hırvatistan’ın bu eşleşmeden galip çıkması ve İzlanda’nın taraftarıyla birlikte güzel bir renk kattığı turnuvaya veda etmesi en güçlü ihtimal. Nijerya da üç maç sonunda 2022 Katar için umut depolamış bir hâlde evine döner.

Takım Kadroları

Arjantin | İzlanda | Hırvatistan | Nijerya

Fikstür

16 Haziran Cumartesi 16.00 Arjantin – İzlanda
16 Haziran Cumartesi 22.00 Hırvatistan – Nijerya
21 Haziran Perşembe 21.00 Arjantin – Hırvatistan
22 Haziran Cuma 18.00 Nijerya – İzlanda
26 Haziran Salı 21.00 Nijerya – Arjantin
26 Haziran Salı 21.00 İzlanda-Hırvatistan

*adidas X Socrates’in hazırladığı Dünya Kupası fikstürünü indirmek için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Tahterevalli

Tahterevalli

3 sene önce
Başka Bir Yol

Başka Bir Yol

4 sene önce
Hayal Albümü

Hayal Albümü

4 sene önce